:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BOOGEYMAN, THE
BOOGEYMAN, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-04-30
FILM
Lacey (Suzanna Love) en haar broertje Willy (Nicholas Love) zijn als kleuter getuige van een gruwelijke en gestoorde moord. Deze gebeurtenis blijven hun als volwassene achtervolgen in de vorm van nachtmerries en visioenen. Wanneer Lacey op aanvraag van haar echtgenoot Jake (Ron James) en dokter Warren (John Carradine) besluit de plek van de moord te gaan bezoeken om zo haar angsten onder ogen te zien begint de nachtmerrie opnieuw...

Echt origineel kan je deze The Boogeyman - die vooral berucht werd door zijn status als 'video nastie' - niet noemen. Zo lijkt het huis waar de horror zich afspeelt weggelopen te zijn uit The Amityville Horror en de soundtrack deed ons denken aan Halloween. Dit gevoel bleef ons overigens gedurende héél de film bekruipen! Want zo lijken sommige shots, en hier en daar zelfs volledige segmenten, bijna klakkeloos gekopieerd te zijn van John Carpenter's bejubbelde slasher-classic.

De cast bestaat voornamelijk uit nobele onbekenden en dit is ondanks de semi-cultstatus van The Boogeyman ook altijd zo gebleven. En dit is niet onterecht! Niemand lijkt voorbij een spectaculaire houterigheidsniveau te geraken en zelfs genrefavoriet John Carradine kan de eer niet redden. De make-up schreeuwen eveneens 'armoede troef' en uit de opbouw van sommige scènes leren we dat Ulli Lommel inderdaad de amateur is waarvoor hij wordt versleten door kenners. Drukbezette mensen die amateurversies van The Amityville Horror, Halloween en The Exorcist willen zien kunnen er nog enigzins hun voordeel uithalen, maar horrorbuffs die op zoek zijn naar kwaliteit zullen hun heil elders moeten gaan zoeken. Niet te geloven dat er zelfs nog twee sequels volgden!

BEELD EN GELUID
De gebruikte bioscoopprint is helder en ziet er behoorlijk verbluffend uit qua kleuren en detail, zeker als je weet dat het over een lowbudget horrorfilmpje uit de jaren tachtig gaat. De scherpte is ondanks de non-anamorfische uitvoering bevredigend en ondanks dat er soms wat vuiltjes en grain voorbijkomen is de print in prima staat. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt wat beperkt, maar de dialogen zijn verstaanbaar en de muziek komt goed door.

EXTRA'S
Niet echt overdonderend, maar het is toch leuk dat je onder de aanduiding 'trailer' twee televisiespots van de film kan ontdekken en trailers van The Man From Deep River en Fulci's gore-festijn Nightmare Concert. Tenslotte ook nog een slideshow met een resem production stills.

CONCLUSIE
The Boogeyman is een platte en incompetente slasher uit de jaren tachtig. Het meest angstaanjagende aan de film is het feit dat er twee sequels volgden. De dvdcover bevat enkele kemels (David "Kung Fu" Carradine doet dus uiteraard NIET mee!), maar het schijfje zelf herbergt de film in een meer dan behoorlijke beeld- en geluidskwaliteit.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Ulli Lommel
Met: Suzanna Love, Ron James, John Carradine, Nicholas Love

Film:
4,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
/10

Beeld:
/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1980

Leeftijd:
16

Speelduur:
79 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717377002194


Beeldformaat:
1.85:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• 2 Tv-spots
• Slideshow
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij