:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI - BUILT TO KILL
CSI - BUILT TO KILL
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-05-13
SERIE
Tijdens een chique feestje wordt een man dood teruggevonden met een pistool in zijn hand. Gaat het om moord of zelfmoord? Een jong meisje wordt tijdens de show Ka van Cirque Du Soleil dood teruggevonden onder het podium. Grissom vindt bij de moord op een bekende rockster een maquette van diens keuken: de moord is precies zo uitgevoerd als in de maquette. Alles klopt, tot in de kleinste details. Als Catherine en Nick ter ontspanning een concert van John Mayer bezoeken, wordt er iets in Catherine's drankje gedaan. Als ze wakker wordt, ligt ze half naakt in een hotelkamer....

Tijdens het bekijken van de eerste Built To Kill-aflevering (meer bepaald het eerste half uur) vroegen wij ons diverse keren af waarom in godsnaam gekozen werd om deze afleveringen apart op dvd uit te brengen. Na het volledig bekijken van de twee afleveringen is de balans uiteindelijk positief maar perfect zijn deze afleveringen echter niet. Het grootste probleem is de toch wel onevenwichtige opbouw die er voor zorgt dat de eerste aflevering slechts na een half uur echt gaat boeien wanneer eindelijk de verhaallijnen rond de maquette en Catherine aan bod komen. Tot op het eind van de tweede aflevering zit de kijker zich af te vragen waarom men de eerste aflevering begon met twee relatief oninteressante zaken (de moord/zelfmoord op het feestje en het lichaam tijdens de show van Cirque Du Soleil) en niet onmiddellijk met de verhaallijn rond de maquette. Het getuigt van klasse dat de CSI-scenaristen ons uiteindelijk toch tevreden kunnen doen terugkijken op deze twee afleveringen.

Deze CSI Built To Kill-episodes zijn de twee eerste afleveringen van het zevende CSI-seizoen. Deze afleveringen zullen in de toekomst ook gewoon op de eerste box van het zevende seizoen te vinden zijn.

BEELD EN GELUID
Wat de beeldkwaliteit betreft kunnen we geen verschil opmerken met de normale CSI boxen. We krijgen met andere woorden mooie kleuren, een goeie scherpte en contrast.
Op de vorige speciale releases (A Bullet Runs Through It, Grave Danger en Crossover Special) kregen we, zoals aangegeven op de hoes, een Dolby Digital unwrapped track. Deze keer maakt de verpakking melding van een volwaardige Dolby Digital 5.1-track, wat we toch wel durven betwijfelen. De balans is in ieder geval niet dezelfde als bij de gewone CSI-boxen, vooral de dialogen klinken een stuk holler dan gewoonlijk.

EXTRA'S
Als extra krijgen we de 100ste aflevering van CSI Miami genaamd Death Pool 100 (voor de volledigheid, dit is de derde aflevering van het vijfde seizoen). De steelbook-verpakking komt met een holografische hoes aan de voorzijde. Jammer genoeg is men blijkbaar vergeten om de naam van de release ook op de zijkant van de steelbook aan te brengen, slordig!

CONCLUSIE
Net zoals bij de besprekingen van de vorige speciale CSI-releases is de score van toepassing op de kwaliteit / inhoud van de aflevering. De prijs / kwaliteitsverhouding voor deze steelbook-release scoort een pak lager.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Kenneth Fink
Met: William Petersen, Marg Helgenberger, Gary Dourdan, Georg Eads, Jorja Fox
Paul Guilfoyle, Robert David Hall, Eric Szmanda,Wallace Langham, Louise Lombard

Film:
8/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714025509692


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1 unwrapped

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• CSI Miami aflevering 100

Andere recente releases van deze maatschappij