:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TOKYO X EROTICA
TOKYO X EROTICA
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-06-05
FILM
In 1990 komt Kenjo bij een terroristische aanslag om het leven. Vriendin Haruka wordt vermoord terwijl ze aan het werk is als prostituee. In 2002 komen de twee elkaar tegen.

Alhoewel er tijdens Tokyo X Erotica geen expliciete shots te zien zijn van geslachtsorganen bevat de film toch het nodige om het merendeel van de kijkers tot op zekere hoogte te shockeren. Een aantal voorbeelden? Een snoodaard in een konijnenpak verplicht een vrouw tot kontvingeren en kontlikken (beiden zijn wel niet expliciet in beeld gebracht), een man wordt beschoten door een waterpistool gevuld met zijn eigen sperma, een vrouw wordt getrakteerd op een Shibari sessie (Japanese rope bondage) terwijl een triootje uitloopt in Bukkake. Of deze scènes Tokyo X Erotica een spannende of interessante film maken? Wat ons betreft helemaal niet. Tijdens het bekijken van Tokyo X Erotica zijn wij door de vele flashbacks en de soms onlogische plot (of het gebrek aan plot) geregeld de draad verloren en wij hebben eerlijk gezegd geen moeite gedaan om hem terug te vinden. Tokyo X Erotica is saai, pretentieus, arty farty en vaak ook gewoon belachelijk. Misschien nog het leukste aan de film is de soundtrack die bij momenten doet denken aan een recente Bollywood-productie of een documentaire over de Amerikaanse mid-west. Na het lezen van de beschrijving van de film op de hoes "Tokyo X Erotica behandelt thema's als sex, politiek, het bestaan van God, en hoe te leven in een wereld waar waterpistolen kunnen doden en iedereen lepels kan buigen." hadden we al vermoedens dat Tokyo X Erotica niet echt ons ding zou zijn maar dat het zo erg zou zijn konden wij ons helemaal niet voorstellen.

BEELD EN GELUID
We krijgen een erg teleurstellende print in het originele 1.33.1 formaat (Tokyo X Erotica werd op DV gefilmd). De transfer krijgt tijdens de meeste scènes te kampen met een gebrek aan scherpte, detail en contrast. De kleuren zijn spuuglelijk en ogen erg artificieel. Net zoals bij hun Empty Room-release stelt Donut Media serieus teleur wat betreft de beeldkwaliteit! De Japanse Dolby Surround 2.0-track is redelijk zonder ook maar een moment indruk te maken.

EXTRA'S
Geen.

CONCLUSIE
Tokyo X Erotica, de eerste film uit de Mushimushi Japanese Pink Cinema Collection, is een on-opwindende softcore film die overgoten werd met een belachelijk apocalyptisch cyberpunk sausje. Avoid at all costs!


coverStudio: Japan Shock

Regie: Zeze Takahisa
Met: Yuji Ishikawa, Takeshi Ito, Mayuko Sasaki, Yumeko Sasaki


Film:
1,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Soft erotiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
16

Speelduur:
75 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717377002149


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij