:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ART OF LOVE, THE
ART OF LOVE, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-01-01
FILM
Een hooggeplaatste leraar brengt de Romeinse mannen de kunst van het vrouwenverleiden bij. Wanneer hij ook de vrouwen mondiger begint te maken op het gebied van de liefde en dit meer en meer naar overspel begint te leiden, lijkt een bloedige opstand niet meer te stuiten...

Walerian Borowczyk is een naam die vooral bij de liefhebbers van de erotische 'arty-farty'cinema bekend in de oren klinkt. Hij scoorde voor het eerst in '74 met Contes Immoraux, beter bekend onder de titel Immoral Tales, maar werd echt onsterfelijk met de schandaafilms The Beast ('75) en Behind Covent Walls ('77). Daarna werd het al snel pijnlijk duidelijk dat de cineast het meeste van zijn kruit verschoten had. Een mooi voorbeeld hiervan is deze The Art Of Love, een pompeus stukje ellende dat letterlijk nergens naartoe gaat. Een verteller probeert zijn leerlingen en zo ook de kijkers de kunst van de liefde bij te brengen, mét woord en beeld. Zo wordt je in diverse intriges en situaties geworpen die zo uit een soap lijken weggelopen, maar dan gesitueerd in de oude Romeinse tijd. Het wordt nergens ook maar even erotisch, aangezien Borowczyk schijnbaar liever blote venten ziet dan het toch wel aanwezige vrouwelijke schoon. De regie is zwak en hetzelfde kunnen we zeggen van het acteerwerk. De kostuums kunnen er dan weer mee door, maar de sets zijn overduidelijk goedkope maquettes. Het scenario is een rommeltje, de zweverige dialogen tenenkrommend en het einde te onnozel voor woorden. Tegen dat er dan toch eens een blote borst in beeld komt was onze aandacht allang afgegleden naar de afstandsbediening, om in het donker de fast-forward knop te vinden. Kortom, Walerian Borowczyk's The Art Of Love is écht te mijden als de pest!

BEELD EN GELUID
Het breedbeeld formaat is niet anamorfisch uitgevoerd en zodoende ontbreekt het beeld wat aan scherpte en diepte. De gebruikte filmprint bevat regelmatig wat vuiltjes en beschadigingen en is eveneens niet vrij van filmgrain. De zwarte tinten stellen op hun beurt teleur en ook de kleuren hebben een afgewassen annex overbelichte aanblik. Van warmte is weinig sprake en dit is eveneens het geval in de platte Engelstalige 2.0 geluidstrack. De dialogen zijn netjes verstaanbaar, maar verwacht voor de rest niets anders. De muziek klinkt aan de schelle kant en we meenden tevens wat ruis bemerkt te hebben.

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer, een slideshow met – jawel – afbeeldingen uit de film, een beknopte filmografie van de heer Borowczyk en cross-promotional trailers van Do It! en Cheeky.

CONCLUSIE
Walerian Borowczyk's The Art Of Love is pompeuze brol van de bovenste plank en dan drukken we ons nog zachtjes uit! Beeld en geluid zijn gezien het bronmateriaal bevredigend, maar het moet ons toch van het hart dat we VHS-cassettes gezien hebben met beter beeld en geluid. De extra's zijn eveneens pover. U bent bij deze gewaarschuwd!


coverStudio: Filmfreaks

Regie: Walerian Borowczyk
Met: Marina Pierro, Michele Placido, Mireille Pame, Philippe Taccini

Film:
0/10

Extra's:
2/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Soft erotiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1983

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717377002309


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Slideshow,
• Selected filmografie,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij