:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ELECTION 1
ELECTION 1
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-03-03
FILM
Om de twee jaar wordt er door de ouderlingen van de triaden een nieuwe voorzitter verkozen en dat moment is nu aangebroken. Het loopt echter helemaal niet van een leien dakje. Wanneer na veel vijven en zessen Lam Lok (Simon Yam) verkozen wordt, zorgt dat voor enorm veel wrevel en jaloezie bij Big D (Tony Leung Ka Fai). Helaas zegt de eeuwenoude traditie van de triaden dat degene die de Drakenhoofdstaf in zijn bezit heeft de échte leider is van de Chinese onderwereld. Vanaf dan start er een bloedige oorlog in de criminele wereld met als inzet het bewuste relikwie...

De beroemde HK-regisseur Johnny To (PTU, Exiled) weet met de eerste Election (originele titel: Hak Se Wui) opnieuw de rauwe, harde en ongecontroleerde onderwereld op een geloofwaardige manier weer te geven. Simon Yam is zoals steeds goed op dreef, maar Tony Leung Ka Fai - normaal gezien toch een betrouwbaar acteur - gaat regelmatig uit de bocht in zijn vertolking van Big D. Voorts wordt er gelukkig goed werk geleverd. Election is een gewelddadige film en de aanwezige actie is hard, maar realistisch in beeld gebracht. Vergis u echter niet want Election is vooral een dialoogfilm en het geweld zit er ook niet in om u op een makkelijke manier te schokken. To probeert gewoon op een realistische manier de onderwereld voor te stellen en ondanks het feit dat de stijl ons meermaals deed denken aan PTU (2003) slaagt hij daar grotendeels in. Hoewel, niet iedereen zal de soms wat chaotische vertelstijl van de regisseur weten te appreciëren. Election werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes en genomineerd voor de prestigieuze Gouden Palm. Niet verwonderlijk volgde er een jaar later een gesmaakte sequel.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld is goed qua scherpte en contrast. Ook het schaduwdetail is dik in orde. De kleuren zijn helder en ogen natuurlijk. De gebruikte print is erg proper, dus vuiltjes en beschadigingen zijn helemaal niet aan de orde. De Cantonese Dolby Digital 5.1-track klinkt voldoende warm, met heldere en steeds verstaanbare dialogen die netjes uit de centerspeaker komen. De muziek zorgt voor wat ruimte en oneffenheden hebben we gelukkig nergens waargenomen. Er is overigens ook een prima Cantonese Dolby Surround 2.0 aanwezig.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Election 1 ofte Hak Se Wui is een geslaagde misdaadprent van de hand van Johnny To. Hoewel de film al dateert van 2005, kwamen de twee delen vorig jaar samen in de bioscoop. Het schijfje verdeeld door De Filmfreak is prima.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Johnny To
Met: Simon Yam, Tony Leung Ka Fai, Louis Koo, Nick Cheung

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789058493897


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Kantonees Dolby Digital 5.1
Kantonees Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij