:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> VARIETEASE
VARIETEASE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-03-06
FILM
Waar in Teaserama uit 1955 de legendarische Bettie Page regelmatig voorbijkwam en het geheel daarbovenop een bonus had in de spectaculaire verschijning van de rondborstige Tempest Storm, moeten we het in Varietease ('54) stellen met infantiele stripacts, oubollige muzikale intermezzo's, angstaanjagende travestieten en tenenkrommende komedie. De fans van de legendarische pin-up met de ronde vormen en gitzwarte haren zullen overigens behoorlijk bedrogen uitkomen met deze burlesque-prent van Irving Klaw. Niet alleen komt de populaire "Queen of the curves" maar één keer aan bod, daarbovenop is haar optreden eveneens aan de zwakke kant. Dit maakt dat we deze Varietease zelfs niet meer kunnen aanbevelen aan de diehardfans van miss Page, laat staan als rariteit of tijdsdocument zoals het eerder op deze pagina's besproken Teaserama. Maar als ultieme oubolligheid en spectaculair flauwe humor uw ding is...

BEELD EN GELUID
Ook deze 'burlesque feature' staat op het schijfje in zijn originele 1.33:1-aspect-ratio. De scherpte is regelmatig aan de povere kant, de kleuren ogen gedateerd en de print is doorzeefd met allerhande vuiltjes en beschadigingen. Ook de Engelse Dolby Digital monotrack klinkt beperkt en bij sommige muzikale nummers zelfs wat aan de valse kant.

EXTRA'S
We starten wederom met een audiocommentaar, ingesproken door producent David F. Friedman. De bekende exploitation-producent is beter op dreef en spit het ene stukje info op na het andere. Bovendien is de kwaliteit stukken beter dan bij Teaserama. De originele bioscooptrailers van zowel Varietease als Teaserama zijn eveneens op het appel. Verder ontdekken we maar liefst twee korte scènes met Bettie Page uit de ultra zeldzame burlesque film Striporama en is er een kortfilmpje aanwezig getiteld: "Teaser Girl in High Heels" (7 min.) met - uiteraard - miss Page in de hoofdrol. Tenslotte zijn er nog een resem cross-promotionele trailers te ontdekken van erotische films die recent zijn verschenen bij dezelfde distributeur.

CONCLUSIE
Waar Teaserama soms je wangen nog deed blozen, kromden onze tenen tijdens het bekijken van Varietease. Zwak, flauw, saai, onnozel en oubollig zijn dan ook de sleutelwoorden om deze burlesque-film van Irving Klaw te beschrijven. Het schijfje - wederom uitgebracht door De Filmfreak - is qua kwaliteit soms wat aan de zwakke kant, maar de extra's zijn leuk voor de diehard Page-fans.


coverStudio: Filmfreaks

Regie: Irving Klaw
Met: Lili St. Cyr, Cass Franklin, Monica Lane, Bobby Shields, Bettie Page

Film:
1/10

Extra's:
5/10

Geluid:
4/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1954

Leeftijd:
16

Speelduur:
71 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono

Ondertitels:
Geen
Extra's:
• Audiocommentaar
• Bioscooptrailers
• Zeldzame Page-scènes
• Kortfilmpje
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij