:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FLOWER AND SNAKE 2 - HELL
FLOWER AND SNAKE 2 - HELL
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-07-15
FILM
Shizuko Toyama (Kaori Asô) wordt op weg naar het vliegveld door haar man op de achterbank van de auto geliefkoosd. Bij het vliegveld aangekomen neemt ze afscheid van haar man die naar het buitenland gaat voor zaken. De chauffeur, Mitsuo Kawada (Jôji Nakata), is op zijn beurt stiekem verliefd op de mooie vrouw van zijn baas. Thuis woont ook nog de dochter uit het eerste huwelijk van Shizuko Toyama, Kyoko (Mami Fujimura). Deze op het eerste zicht 'brave' dochter is in realiteit lid van een gewelddadige meisjesbende. Op een dag krijgt Shizuko Toyama een angstaanjagend telefoontje van haar stiefdochter: 'Ze heeft 3 miljoen Yen nodig, anders wordt ze gelyncht!'. Shizuko Toyama rijdt naar een afgesproken plek om het geld af te geven. Het blijkt om een laffe valstrik te gaan en Shizuko Toyama wordt door haar 'lieftallige' stiefdochter en haar bende beroofd. Dan duikt er een maffioso op om een speelschuld van Kyoko te innen. De stiefdochter wil daar de 3 miljoen Yen voor gebruiken, maar haar bende wil ook een deel van de buit. Shizuko en Kyoko kunnen samen vluchten, maar de maffioso weet Kawada over te halen hem te helpen, samen ontvoeren ze moeder en dochter om er levend SM speelgoed van te maken...

In 1974 verscheen de film Hana To Hebi ofte Flower(s) & Snake, naar de gelijknamige schandaalroman van auteur Oniroku Dan. In 1968 was er al een film verschenen naar dat werk, maar het was de versie uit '74 die de basis zou leggen voor het in Japan erg populaire "SM"-subgenre - ook wel omschreven als "roman porno". Ondanks de pikante en controversiële inhoud van de film, groeide die uit tot een respectabele klassieker in de Japanse cinema. Wegens groot succes volgden er diverse officiële en non-officiële sequels, remakes en soortgelijke producties. Deze Hana To hebi: Jigoku-hen van regisseur Shogoro Nishimura - die ons een jaar later zou verblijden met het derde deel in de serie - stamt uit '85 en is de tweede film in de reeks. De personages dragen dezelfde namen als die uit het boek en uit de eerste film, maar daar stopt de vergelijking. Want het gaat om compleet andere personages, die net als in de roman van Oniroku Dan via geweld en andere onteringen een geheim plezier ontdekken in seksuele vernedering. Het scenario van Flower & Snake 2: Hell is echter erg simplistisch en bevat de typische elementen uit het subgenre. De climax zie je al van mijlenver aankomen en het wordt vanaf de eerste beelden duidelijke wat het doel is van de makers: zoveel mogelijk borsten, billen en perverse bondage op het scherm te toveren. En daar zijn ze met vlag en wimpel in gelukt! De seksscènes zijn behoorlijk kinky en niet geschikt voor de preutse en gevoelige zielen. Dat neemt niet weg dat Nishimura een echte cineast is en het geheel als een respectabele film, met de bekende Japanse zwier, dynamiek en klasse heeft ingeblikt. De acteurs leveren geloofwaardig werk af en de hoofdrolspeelsters zijn aantrekkelijk. Hoewel deze tweede aflevering geen klassieker is als zijn klassieke voorganger, is het zeker uitkijken naar het volgende deel.  

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld ziet er voor zijn leeftijd prima uit, met volle en warme kleuren. Ze hebben wel een typische jarentachtiggloed, maar dan vormt geen probleem. De scherpte is bevredigend met een behoorlijk contrast en schaduwdetail. De gebruikte filmprint oogt proper en dramatische oneffenheden lijken niet aanwezig. De Japanse Dolby Digital monotrack doet wat hij moet doen. De muziek komt behoorlijk tot haar recht en de dialogen komen voldoende helder en goed verstaanbaar uit de centerspeaker. Dramatische ruis en/of andere storende geluidsproblemen hebben we niet opgemerkt.

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer en promotionele trailers van de binnenkort te verschijnen delen in de serie: Flower & Snake 1, Flower & Snake 3, Flower & Snake 5 en het gelijkaardige Rope & Breasts.

CONCLUSIE
Flower & Snake 2: Hell is geen directe sequel op de beroemde Japanse bondageklassieker, maar biedt wel meer van hetzelfde: niet alledaags en zeker niet voor gevoelige of preutse zielen. De beeld- en geluidskwaliteit van deze door De Filmfreak verdeelde dvd is prima. Spijtig dat er niet meer extra's zijn toegevoegd. 


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Shogoro Nishimura
Met: Kaori As, Mami Fujimura, Sei Hiraizumi, Jji Nakata

Film:
6,5/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Soft erotiek

Versie:
Nederland

Jaar:
1985

Leeftijd:
16

Speelduur:
69 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717903480106


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch NTSC

Geluid:
Japans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
•  Bioscooptrailer
•  Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij