:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI NEW YORK, SEIZOEN 4.13-21
CSI NEW YORK, SEIZOEN 4.13-21
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-12-30
SERIE
Mogen we beginnen met het slechte nieuws? Deze box bevat slechts 9 afleveringen in plaats van 12. Het goede nieuws? De 9 afleveringen lossen allemaal moeiteloos de verwachtingen in. Zowel de afleveringen die het moeten hebben van een, bij het einde van de episode, afgewerkt verhaal als de afleveringen die het moeten hebben van een langere verhaallijn weten goede punten te scoren. Aflevering 4.15. DOA For A Day werkt overtuigend de verhaallijn af die begon tijdens aflevering 4.5. Down The Rabbit Hole. De verhaallijn over de taxi cab killer is zonder twijfel één van de betere die wij al tegenkwamen in CSI New York. De prijs voor de beste aflevering gaat deze keer echter naar seizoensafsluiter 4.21. Hostage. Aandachtige kijkers kunnen tijdens deze aflevering “bekende” gastacteurs ontdekken: Adam Baldwin (Chuck, The Inside) en Elias Koteas (The Thin Red Line, Zodiac). De cliffhanger op het einde behoort ongetwijfeld tot de beste uit de CSI-franchise. U zal ongetwijfeld verlangend uitkijken naar aflevering 5.1. Veritas.

AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende 9 afleveringen:

Disc 1:
4.13. All In The Family
Mac onderzoekt de dood van een vrouw die vóór een bloemenwinkel is vermoord. Niet veel later wordt even verderop het levenloze lichaam van een man gevonden. Dat kan bijna geen toeval zijn. Aan de CSI'ers de taak om te onderzoeken of hier één iemand verantwoordelijk is voor twee doden.

4.14. Playing With Matches
Het lichaam van een jonge vrouw spoelt letterlijk uit een zelfreinigend toilet als het zich vult met water. Wat op het eerste gezicht lijkt op een vreemd ongeluk, blijkt al snel een misdaad.

4.15. DOA For A Day
De CSI'ers zijn op zoek naar de moordenares uit aflevering 4.5. Down The Rabbit Hole. Ze denken haar lichaam gevonden te hebben in een pakhuis...

Disc 2:
4.16. Right Next Door
Er breekt brand uit in het appartementencomplex van Stella. Als zij een haar collega's op onderzoek uitgaan, blijkt dat er sprake is van brandstichting. Stella redt haar buurjongen, maar in een ander appartement wordt het verkoolde lichaam van een vrouw gevonden. Sid stelt echter vast dat zij dood was voor de brand uitbrak.

4.17. Like Water For Murder
Het lichaam van een dode vrouw spoelt aan op Rockaway beach, samen met een dode haai. De vrouw is deels opgevreten maar na onderzoek blijkt dat ze niet is overleden aan een aanval van de haai. Niet veel later spoelt er opnieuw een vrouw aan. Haar lichaam is wel nog intact.

4.18. Admissions
Het team onderzoekt de dood van studentenbegeleider Robert Greggs. Ondertussen blijft de beruchte taxi cab killer de straten van New York teisteren. Mac staat onder grote druk om hem te pakken te krijgen.

Disc 3:
4.19. Personal Foul
De taxi cab killer slaat andermaal toe en inmiddels is het allesbehalve veilig om in de stad een taxi te nemen. De detectives volgen een spoor om de moordenaar te stoppen. Ondertussen wordt de grond onder Macs voeten steeds heter. Hij besluit zijn hele team op de zaak te zetten.

4.20. Taxi
Het is de topprioriteit van het hele CSI-team om de taximoordenaar te pakken te krijgen. Na intensief speurwerk komt de zaak tot een climax...

4.21. Hostage
Er wordt een mislukte bankoverval gepleegd. De bankmanager wordt doodgeschoten en een gewapende man neemt in paniek de hele bank in gijzeling. Hij eist dat er een CSI'er komt die zijn onschuld bewijst.

BEELD EN GELUID
Zoals steeds krijgen we een puike, anamorfe 1.78.1-transfer. CSI New York bevat nogal wat donkere scènes, gelukkig biedt deze dvd een erg goed zwart- en contrastniveau. Ook bij projectie blijft de beeldkwaliteit moeiteloos overeind. De Dolby Digital 5.1-track slaagt er ondermeer in om de kijker mee te slepen als gevolg van de omgevingsgeluiden via de achterste kanalen en de verschillende soorten sfeer die worden opgeroepen.

EXTRA'S
De extra's beginnen met de featurette Art Imitates Second Life (15 minuten) waarin we meer vernemen over het maken van aflevering 4.5. Down The Rabbit Hole. Op het tweede schijfje krijgen we Art Attack (3.40 minuten) met een beetje uitleg over de schilderijen van Clemente Bornacelli die even te zien zijn in aflevering 4.14. Playing With Matches. De twee meest interessante extra's vinden we op het derde schijfje namelijk seizoensoverzicht Cutting the core: season 4 in the Big Apple (13 minuten) en Dante's infernal epsiode (9.30 minuten). Tijdens deze featurette komt onder andere regisseur Joe Dante aan het woord over zijn werk voor aflevering 4.6. Boo

CONCLUSIE
In vergelijking met de vorige boxen is opnieuw een grote stap voorwaarts gezet met een aantal zeer puike episodes. Erg spijtig dat het we het moeten stellen met 9 afleveringen in plaats van de gebruikelijke 12. Het zorgt er in ieder geval voor dat deze box slechts een 8,5 op 10 krijgt in plaats van 9 op 10cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Anthony Hemingway, Rob Bailey, Christine Moore, David Von Ancken
Met: Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Eddie Cahill, Carmine Giovinazzo, Hill Harper, Anna Belknap

Film:
8,5/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
365 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij