:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEATH NOTE 2 - THE LAST NAME
DEATH NOTE 2 - THE LAST NAME
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-01-01
FILM
Death Note 2: The Last Name pikt de draad netjes op na het einde van het succesvolle eerste deel. Terwijl Light Yagami (Tatsuya Fujiwara) zich sluw inwerkt bij het speciale onderzoeksteam dat naar zijn moordende alterego "Kira" op zoek is, krijgt de populaire zangeres Misa Amane (Erika Toda) een tweede Death Note in handen. Het voordeel aan deze nieuwe doodsschrift is dat de eigenaar in staat is om de ware identiteit van mensen te achterhalen. Wanneer Misa - die een absolute fan is van Light's praktijken als "Kira" - toenadering zoekt naar Light, ziet hij in haar de ideale manier om de verdenking van zich af te wenden en de ware identiteit van superdetective L. (Ken'ichi Matsuyama) te achterhalen...

Na het grote succes van Shusuke Kaneko's live-action verfilming van de ook bij ons populaire manga Death Note was het duidelijk dat een sequel gewenst was door het grote publiek. De veel gevraagde Japanse cineast Shusuke Kaneko, die bekend en geliefd werd om de moderne Gamera-trilogie en uiteraard Azumi 2: Death Or Love (2005), staat opnieuw aan het roer. Doordat de film bijna gelijktijdig werd ingeblikt met het origineel blijft dezelfde sfeer en continuïteit gewaarborgd. Het is dan ook perfect mogelijk om de twee films aan elkaar te monteren en deze te bekijken als één lange film. Death Note 2: The Last Name gaat netjes verder met de ingenieus opgezette intriges en alle losse eindjes worden netjes afgehandeld. Dezelfde cast is uiteraard aanwezig en iedereen levert prima acteerwerk af, met de typisch Japanse uitvergrotingen.

De computereffecten zijn wederom niet geweldig en de nieuwe doodsgod "Nem" lijkt zo mogelijk nog meer een personage uit een videospelletje te zijn dan "Ruyk". Toch stoort dit niet echt en door de ingetogen, doch sterke regie van Kaneko en het prima scenario ben je dit al snel weer vergeten. Er zijn net als bij de vorige film wat veranderingen met de originele strips, maar anderzijds slaagt Kaneko er perfect in om de sfeer van de manga over te brengen op het witte doek. Death Note 2: The Last Name is op de juiste momenten spannend en is boeiend tot op het einde. De sequel werd nog een dikkere hit dan zijn voorganger en ondanks dat alle verhaallijnen afgehandeld werd, weerhield dat regisseur Hideo Nakata (Ringu, Kaidan) er niet van om in 2008 nog een sequel af te leveren met de spin-off L: Change The World.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld ziet er meer dan behoorlijk uit, met een prima scherpte en een goed contrast. Het schaduwdetail stelt niet teleur en ook het zwartniveau is dik in orde. De kleuren ogen helder en natuurlijk en het beeld is vrij van vuil. Er duikt soms wat fimgrain op, maar dit wordt nergens dramatisch en ook de digitale compressiefoutjes blijven binnen de perken. De Japanse Dolby Surround 2.0-track klinkt goed, met goed verstaanbare en mooi zuivere dialogen. Een prima track, maar sowieso merk je dat de film schreeuwt om een 5.1-spoor vol dynamiek en ambiance. Een vreemde keuze van Kaze in deze tijden van digitale perfecte en hoge definitie. Dit kost dan ook punten!

EXTRA'S
Buiten Engelse credits en een paar promotionele Franstalige animetrailers is er geen scheet te beleven. Gezien de vele voorradige extra's en de grote populariteit van de films is dit een teleurstelling!

CONCLUSIE
Desu Nôto 2 ofte Death Note: The Last Name is een prima sequel die netjes alle verhaallijnen afrond en bijna evengoed is als zijn voorganger. De beeldkwaliteit van de Kaze dvd is prima, maar het ontbreken van een 5.1-spoor en het compleet afwezig zijn van noemenswaardige extra's maken dat we deze uitgave niet echt kunnen aanraden. De echte fans hebben ongetwijfeld al de erg fraaie Britse 'Limited Edition' uitgave in huis...    


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Shusuke Kaneko
Met: Tatsuya Fujiwara, Erika Toda, Ken'ichi Matsuyama, Shido Nakamura

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
126 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Credits
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij