:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DANCE OF THE DEAD
DANCE OF THE DEAD
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-03-02
FILM
Jimmy Dunn (Jared Kusnitz) heeft zijn dagje niet. Hij heeft ruzie met zijn knappe vriendin en terwijl iedereen zich opmaakt voor het grootse schoolbal, moet hij van zijn werkgever pizza's bezorgen. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, besluiten de doden opnieuw tot leven te komen en de scholieren te begroeten op het bal. Met alle bloedige gevolgen van dien...

"It's their night to come alive!"

Ooit waren zombies angstaanjagend, ondanks het feit dat de naar verse hersentjes hunkerende monsters traag waren en voor je het wist was je ingesloten met rondvliegende ledematen als gevolg. Maar sinds de ontelbare horrorparodieën is dat steeds minder geworden. Toch heeft ondergetekende niets tegen een vakkundig gemaakte horrorkomedie, zeker niet als ze van het kaliber zijn van toppers als Braindead, Evil Dead II: Dead By Dawn, Shaun Of The Dead en recent nog Fido, stuk voor stuk genrefavorieten bij de kenners en die ondanks behoorlijk wat humor nergens het horrorgenre te kakken zetten. Dance Of The Dead is dan misschien niet van hetzelfde kaliber als de voornoemde titels, maar Gregg Bishop heeft duidelijk het horrorhart op de juiste plaats en maakte met weinig geld en middelen een puike horrorkomedie. Dance Of The Dead houdt een beetje het midden tussen Pretty In Pink en de klassieker Return Of The Living Dead.

Dance Of The Dead heeft een goed tempo, enkele meer dan geslaagde geslaagde grappen, maar is toch ook best spannend en bloederig. De speciale effecten zijn dik in orde, zonder storende CGI en Bishop injecteert het geheel regelmatig met een originele eigen toets, zodat het allemaal vernieuwend genoeg is en niet zomaar een George A. Romero-kloon. De frisse cast, met op kop de talentvolle Jared Kusnitz uit het sterke Otis, is stuk voor stuk goed gecast en weet te overtuigen met sterke rollen. De karakters hangen aan elkaar van de clichés, maar dat is een onderdeel van de humor. 

Dance Of The Dead gooide terecht hoge ogen op diverse belangrijke internationale filmfestivals. Kortom, een gouden tip voor al wie kan genieten van een prima horrorkomedie!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld is bevredigend scherp, met een goed contrast en een strak zwartniveau. De film speelt zich vaak in het donker af, maar alles is steeds goed te volgen dankzij een goed diepte- en detailniveau. De gebruikte print is vrij van beschadigingen en vuiltjes, terwijl digitale compressiefoutjes eveneens nergens een dramatisch probleem vormen. Er is hier en daar wat filmgrain aanwezig, maar dit tast nergens het kijkplezier aan. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt behoorlijk, met heldere dialogen die netjes uit de center komen en een goede plaatsing van de geluidseffecten. De muziek klinkt warm en ruimtelijk, zonder ruis of andere vervelende geluidsstoringen.

EXTRA'S
Enkel een collectie trailers. Niet vet dus!

CONCLUSIE
Dance Of The Dead is een hilarisch gore horrorkomedie in de stijl van de eerste twee Return Of The Living Dead-films. Gregg Bishop zuigt enkele geweldig originele elementen uit zijn duim en maakt een mooi mix van behoorlijk hilarische kolder en geslaagde horror. De dvd van Splendid heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit, maar schiet tekort op het gebied van extra features.


cover
Studio: Splendid

Regie: Gregg Bishop
Met: Jared Kusnitz, Greyson Chadwick, Chandler Darby, Carissa Capobianco, Mark Oliver

Film:
7/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
4013549473316


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij