:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GANGSTER HIGH
GANGSTER HIGH
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-07
FILM
De ambitieuze student Sang-ho en zijn schoolvrienden besluiten een voetbalteam op te richten. Onder de naam "Tigers" spelen ze vriendschappelijke matchen tussen en na de lesuren. Dit is echter een doorn in het oog van de opvliegende Su-hee. Samen met zijn bende “De TNT's” daagt hij de "Tjgers" uit voor een gevecht. Het wordt een bloedige strijd…

Na Once Upon In A High School en het erg amusante Volcano High speelt Gangster High zich ook af in een Koreaanse school waar geweld regeert. Regisseur Ki-hyeong Park, die vooral bekend werd met de briljante en baanbrekende horrorfilm Whispering Corridors, zorgt er in tegenstelling tot de andere films wel eerst voor dat zijn jongeren eerst jongeren zijn. Het begint allemaal erg onschuldig met een jeugd die graag voetbalt, achter de meisjes aanzit en geniet van z'n tijd op school, om nadien radicaal te ontsporen in een donker, grimmig en uitermate gewelddadig verhaal van geweld dat steeds meer uit de hand loopt.

Het scenario van de film zal nergens kunnen meedingen naar de prijs voor originaliteit en net als bij vele  Aziatische horrorfilms, sluipen de clichés nu ook het Zuid-Koreaanse misdaad- en gangstergenre binnen. Het zijn dan ook de prima acterende cast en het vlotte, snedige tempo van Gangster High die de film oven het gemiddelde uittillen. Daarbovenop voelen de actiescènes erg rauw en realistisch aan. Verwacht u dus niet aan chique gevechtschoreografieën! Gangster High zal niet uitgroeien tot een klassieker in het genre, maar het is zeker de moeite van het bekijken waard.  

BEELD EN GELUID
Het anamorfische uitgevoerde 1.85:1-beeld is mooi scherp met een puik contrast en een al even positief schaduwdetail. Er is wat stillistische korrel aanwezig en er wordt wat gespeeld met filters, maar over het algemeen ogen de kleuren natuurlijk. Het beeld is verder vrij van vuiltjes en beschadigingen en digitale compressiefouten blijven netjes binnen het toelaatbare. De Koreaanse Dolby Digital 5.1-tracks klinkt goed, met zuivere en verstaanbare dialogen. De filmmuziek en de aanwezige geluidseffecten zorgen voor het nodige leven in de brouwerij, terwijl de subwoofer hier en daar zorgt voor de ambiance. Dramatische oneffenheden - zoals ruis of kraakjes - hebben we gelukkig nergens kunnen waarnemen.

EXTRA'S
Het bonusmateriaal is wederom beperkt tot een resem trailers.

CONCLUSIE
Gangster High is een prima Zuid-Koreaanse actiefilm. Echt origineel is het allemaal niet, maar dankzij het prima acteerwerk en enkele extreem realistische knokscènes stijgt de film knap boven de middelmaat uit. De dvd van Splendid stelt zoals gewoonlijk niet teleur en heeft prima technische specificaties. De extra's vallen wat licht uit, maar in ruil krijg je weer een chique ogende gouden sleeve erbij.


cover
Studio: Splendid

Regie: Ki-hyeong Park
Met: Choung Kyung-ho, Lee Tae-sung, Jang Hee-jin, Lee Hang-suk

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
4013549372176


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Koreaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij