:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GIRL WHO LEAPT THROUGH TIME, THE
GIRL WHO LEAPT THROUGH TIME, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-17

FILM
Het rebelse Japanse schoolmeisje Makoto Konno (Riisa Naka) maakt er bijna een sport van om overal te laat te komen. Hierdoor krijgt ze erg vaak problemen op school en haar punten zijn al niet best. Dat wordt allemaal  verholpen wanneer ze tot de ontdekking komt dat ze door de tijd kan reizen! Ineens heeft ze de mogelijkheid om haar rapporten aan te passen en kan ze zelf bepalen wanneer ze ergens aankomt. Maar dan ontdekt ze dat haar gave niet zonder risico’s is...

Deze Toki o Kakeru Shôjo (2006) - ofte The Girl Who Leapt Through Time voor wiens Japans een beetje roestig is - van regisseur Mamoru Hosoda (maker van diverse Digimon-incarnaties) - is in tegenstelling tot het gelijknamige origineel (1983) niet helemaal gebaseerd op de Japanse bestseller uit '67 van Yasutaka Tsutsui. De cineast opteerde om het boek alleen als uitgangspunt te gebruiken en er een soort van vervolg op te maken dat zich twintig jaar na het verhaal in het boek afspeelt. De befaamde sciencefictionauteur annex -acteur was er in elk geval mee opgezet en wij zijn dezelfde mening toegedaan!

The Girl Who Leapt Through Time is namelijk een erg vlotte en entertainende mangafilm geworden met veel avontuur, spanning en typisch Japanse humor. Het scenario is strak en gebuikt sommige genreclichés om er een eigen draai aan te geven. De film werd geproduceerd door de gerenommeerde Mad House-maatschappij die in het verleden verantwoordelijk was voor meesterwerkjes als Ninja Scroll, X, Metropolis, Vampire Hunter D en The Animatrix

De animaties in The Girl Who Leapt Through Time zijn van een erg hoog niveau, met verbluffend mooi geanimeerde personages en gedetailleerde achtergronden. Zoals tegenwoordig vaak bij moderne animatiefilms het geval is, opteerde regisseur Mamoru Hosoda voor een slimme mix tussen handgetekende animaties en computerinvulling. Het resultaat zal dan ook weinig manga- en animeliefhebbers onbewogen laten!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld heeft een prima scherpte, met een goed contrast en schaduwdetail. De volle en heldere kleuren spatten vaak bijna letterlijk van het scherm en ogen natuurlijk. Het beeld is voorts erg proper en is vrij van vuil en printbeschadigingen. Filmgrain en digitale compressiefoutjes vormen evenmin een probleem. 
De Japanse Dolby Digital 5.1-track heeft een warm en dynamisch geluidsbeeld met zuiver klinkende en steeds verstaanbare dialogen.  Ruis en andere storingen hebben we nergens opgemerkt.

EXTRA'S
Naast de gewoonlijke Franstalige promotionele trailers is er wederom niets aanwezig dat kan doorgaan als 'bonusmateriaal'. Een teleurstelling!

CONCLUSIE
The Girl Who Leapt Through Time (2006) is een erg leuke Japanse animatieprent vol humor en avontuur! De dvd van Kaze heeft zoals gewoonlijk een erg goede beeld- en geluidskwaliteit, maar op het gebied van extra's blijven de schijfjes van het bewuste label tekortschieten. 
cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Mamoru Hosoda
Met: Riisa Naka, Takuya Ishida, Mitsutaka Itakura, Ayami Kakiuchi

Film:
7,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Manga

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2006

Leeftijd:
6

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
3700091025070


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1
Japans Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Italiaans
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij