:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BLAZE STARR GOES NUDIST
BLAZE STARR GOES NUDIST
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-19
FILM
De rondborstige actrice Belle Fleming (ofte Blaze Starr) is haar jachtige Hollywood levensstijl beu en alsof dat nog niet genoeg is, blijft haar manager annex verloofde steevast doordrammen over een eventuele nieuwe richting in haar carrière. Bij wijze van onderzoek trekt Belle naar een lokale seksbioscoop waar ze een nudistenfilm vertonen. Dit brengt haar op een idee en even later schrijft Belle zich in bij een lokaal nudistenkamp...

Blaze Starr Goes Nudist is een klassieke nudistenfilm (ja, er is ooit een tijd geweest dat dit soort dingen euhm... aftrek vond) van de beruchte exploitationcineaste Doris Wishman die vooral bekendheid oogstte met de hilarische en onnozele grote borstenfilms Double Agent 73 en Deadly Weapons. Die films toonden al aan dat de vrouw (!) geen gram talent heeft om een film op fatsoenlijke wijze in te blikken en dat is ook te zien aan Blaze Starr Goes Nudist. Om aan een aanvaardbare filmlengte te komen, propte de sluwe Wishman haar nudistenvehikel vol met nietszeggende sequenties en lang uitgesponnen overgangshots.

Het acteerwerk is niet veel beter! De burleske real-life striptiseuse Blaze Starr/Belle Fleming lijkt meer op een angstaanjagende vogelverschrikker dan op een wezen van de andere sekse. Haar acteerwerk is net als dat van de rest van de cast bijzonder houterig. Gelukkig gooit Starr haar twee letterlijk grootste 'talenten' vaak in de strijd. Toch is Blaze Starr Goes Nudist qua naakt behoorlijk braaf. Het is vaak ook overduidelijk te zien dat de actrices zich in bochten wringen zodat er niets onder de gordel zichtbaar is. Dit levert een aantal krampachtige scènes op die onbedoeld grappig zijn. De nooit aflatende oubollige soundtrack doet de rest.

Het verhaaltje heeft net als de actrices bijzonder weinig om het lijf en vaak lijkt het alsof het scenario gewoon ter plekke geschreven werd, wat overigens niet geheel onwaarschijnlijk is als je weet dat Doris Wishman en co vaak zelfs scènes lijken te gebruiken uit ongerelateerde kortfilms en/of stockfootage. De spanning in Blaze Starr Goes Nudist wordt ten top gedreven met hilarische en onnozele scènes van Blaze Starr en haar nudistenkliek die meermaals zitten te bloemschikken, maar die zich voorts ook bezig weten te houden met spectaculaire praktijken als boogschieten, zonnebaden, schaken, de was doen en - onze persoonlijke favoriet - aardbeien plukken!

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-beeld ziet er gezien de leeftijd verrassend goed uit, met volle, bijna stripachtige kleuren. De beelden zijn overduidelijk nadien ingekleurd, maar dit over-the-topkleurenpalet past uitstekend bij pulp als deze!  Scherpte, contrast en zwartniveau variëren van behoorlijk naar erg middelmatig, maar gelukkig blijven deze fletsere momenten beperkt. De filmprint oogt proper, met sporadisch eens een vuiltjes of een beeldflikkering. De Engelse Dolby Digital monotrack klinkt zoals verwacht aan de beperkte kant, met hier en daar een valse noot. Ruis en kraakjes blijven binnen de grenzen van het toelaatbare en de dialogen zijn behoorlijk verstaanbaar.  

EXTRA'S
Het fijne is dat deze 'American Grindhouse'-releases naast een stijlvolle verpakking steevast enkele bijpassende extra's bevatten. Zo bevat deze uitgave niet alleen de originele bioscooptrailer, maar ook een uitgebreide galerij (met affiches, artwork en production stills) en een vijftal trailers van andere Doris Wishman-films. Voorts is er een kwartier durend stripteasefilmpje met Blaze Starr en ten slotte nog een vijftal promotionele trailers van andere 'American Grindhouse'-films. 

CONCLUSIE
Blaze Starr Goes Nudist is inderdaad zo onnozel als de titel klinkt! Doris Wishman zou nog geen fatsoenlijke film regisseren mocht men een pistool tegen haar slaap houden en Blaze Starr heeft evenveel sexappeal als een vogelverschrikker. Daarenboven bevat de film teveel lelijke venten en te weinig exploitation. Toch is Blaze Starr Goes Nudist nog best vermakelijk op een 'so bad it's good'-niveau. Technisch is het schijfje van De Filmfreak eveneens in orde, wat van deze uitgave opnieuw een mooie toevoeging maakt voor je persoonlijke 'Grindhouse'-collectie!coverStudio: Filmfreaks

Regie: Doris Wishman
Met: Blaze Starr, Gene Berk, William Mayer, Ralph Young

Film:
4/10

Extra's:
5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
0

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1962

Leeftijd:
16

Speelduur:
75 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717903480854


Beeldformaat:
1.33:1 NTSC

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Doris Wishman Trailershow
• Doris Wishman Gallery of Exploitation Art
• Blaze Starr in Vintage Striptease
• American Grindhouse trailers

Andere recente releases van deze maatschappij