:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JUNK - EVERYBODY FIGHTS
JUNK - EVERYBODY FIGHTS
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2002-04-29
FILM
If you're in search of a stupid, gory good time full of flesh-eating zombies, then Junk is a good way to get what you're looking for.

In een verlaten fabriek op het Japanse eiland Okinawa worden door de daar gelegerde Amerikaanse troepen allerlei geheime experimenten uitgevoerd. Bij één van de experimenten met het DNX serum gaat er van alles mis en beginnen de gebruikte lijken te veranderen in zombies die alle aanwezige onderzoekers doden. Natuurlijk wordt deze fabriek nu net ook gebruikt als toevluchtsoord voor een bende gangsters die net een juwelenzaak hebben overvallen. De confrontatie zal bloederig worden.

Zoals jullie al wel zullen geraden hebben moet Junk het niet hebben van een sterke plot of knappe acteerprestaties. Het verhaal van dertien in een dozijn kan niet verhinderen dat dit wel een leuke film is voor de genre liefhebbers. De special effects zijn gelukkig goed te noemen en de zombies in de fabriek zijn talrijk, 2 criteria die iedere zombie film al een heel eind op weg helpen. Na enkele jaren met relatief weinig nieuwe zombie films lijken de zombies begonnen te zijn aan een comeback. Niet enkel lowbudgetfilms uit landen als Japan en Hong Kong met titels als Living Dead At Tokyo Bay en Bio Zombie maar ook bigbudgetfilms als Resident Evil (die toch ook deels handelt over zombies) vinden hun weg naar bioscoop- en DVD releases.


BEELD EN GELUID
Het beeld is bijna vrij van foutjes maar over het algemeen maakt het eerder een matte blauw-grijze indruk zonder veel contrast, iets wat wel vaker voorkomt bij de releases van Aziatische films. Het geluid is redelijk maar niet indrukwekkend. Het volstaat voor het gegrom van de zombies en het geschiet van de gangsters. De ondertitels zijn door hun gele kleur vlot leesbaar. De meeste kijkers verwachten van een low budget zombie film nu ook weer niet de meeste verbluffende technische prestaties op gebied van beeld en klank maar beter had hier toch wel gemogen.

EXTRA'S
Op een overigens goede trailer voor Score 2 na is er enkel een fotogalerij. Niet de moeite met andere woorden.


CONCLUSIE
Na de gloriedagen van de zombie film in het begin van de jaren ’80 worden er de laatste jaren in Japan weer geregeld zombiefilms uitgebracht met als voornaamste voorbeelden (het veel betere en grappigere) Versus, Wild Zero en ook deze Junk. Voor de liefhebbers van het genre is het nog eens leuk om een aantal van deze films te kunnen zien en voor hen is deze DVD gezien het eerder geringe aanbod dan ook wel mooi meegenomen. Voor diegenen die niet vertrouwd zijn met het genre zijn er leukere en betere films om mee te beginnen. De leuke gore effects volgen elkaar in een redelijk tempo op maar ze verbleken toch wel een beetje met wat we te zien kregen in de klassiekers The Beyond en Braindead. Wil men beginnen met dit subgenre dan zijn Dawn Of The Dead, Zombie, en het net vernoemde Braindead, films die in bijna iedere videotheek te vinden zijn, ten zeerste aan te raden. Regisseur Muroga Atsushi maakte met Junk een film die niet geschikt is voor gevoelige kijkers, maar wel één die bij de liefhebbers zeker een paar keer een glimlach op de lippen zal toveren.


coverStudio: Asian Film Network

Regie: Muroga Atsushi
Met: Shimamura Kaori, Ebara Osam, Asano Nobuyuki, Tate Gouta, Miha

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
5/10

Beeld:
6/10


Regio:
0

Genre:
Horror

Versie:
Duitsland

Jaar:
1999

Leeftijd:
-

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
4260014830017


Beeldformaat:
1.72:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Engels, Duits
Extra's:
• Fotogalerij,
• Trailer Score 2

Andere recente releases van deze maatschappij