:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HELP WANTED, FEMALE
HELP WANTED, FEMALE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-23
FILM
Mijnheer Gregory (Tony Vorno) houdt wel van vrouwelijk bloot en heeft daar ook gerust wat geld voor over. Zo huurt hij regelmatig de stripper Luana in die voor de zachte prijs van 200$ een drietal uurtjes voor hem met haar borsten en billen staat te wiegen. Om het geheel extra avontuurlijk te maken besluit Gregory LSD te nemen. Daardoor begint hij echter allerhande bekentenissen te doen over diverse gewelddadige moorden die hij zou gepleegd hebben. Luana gelooft er geen snars van en danst lekker door. Maar dan doet ze enkele akelige ontdekkingen in het huis...

Om met de deur in huis te vallen: Help Female, Wanted slaat scenariogewijs helemaal nergens op! Het zogenaamde 'verhaal' zwiert stuurloos alle kanten op en dient enkel als aangeefpunt om zoveel mogelijk blote borsten en billen op te voeren. Bovendien springt de prent qua verhaal van de hak op de tak, ongetwijfeld om te verhullen dat de makers ter plekke alles hebben verzonnen! Het acteerwerk is - ondanks de weinige dialogen - evenmin veel soeps in Help Female, Wanted, maar voldoet voor een goedkope exploitationprent als deze. Het is echter vooral de verrassend ranzige ondertoon (Snuff! Billen vol cellulitisch! Seks! SM!), die ervoor zorgt dat je toch blijft kijken. Help Female, Wanted gaat vlot vooruit en heeft als kers op de taart een behoorlijk slim einde, waardoor je zelfs de beschamend amateuristische vechtscènes voor lief neemt.

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1 zwart-witbeeld bevat gedurende zo goed als heel de film aan de boven- en onderkant van het beeld printbeschadiging. Voorts is het beeld soft en stellen het contrast en schaduwdetail wat teleur. Daarenboven duiken er hier en daar beeldflikkeringen op, maar ook opvallende verticale strepen die komen en gaan gedurende de hele speelduur. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt dof, vlak en uiteraard beperkt, met hier en daar wat kraakjes en lichte ruis. Gelukkig zijn de dialogen wel goed te verstaan.

EXTRA'S
Dit keer moeten de liefhebbers het enkel doen met de kortfilm "Lesson Of The Strap" en een zevental cross-promotionele trailers van andere films uit het American Grindhouse sublabel.

CONCLUSIE
Help Wanted, Female slaat nergens op, maar heeft genoeg ranzige trekjes om te blijven boeien tot het einde. De beeld- en geluidskwaliteit zijn niet denderend, maar voldoent nog net voor dit soort film. De hoeveelheid extra's stelt jammer genoeg een beetje teleur. Uitsluitend voor de meest hardnekkige liefhebbers van cult, pulp en horror!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: John Hayes & Nudie Rullie
Met: Tony Vorno, Dianne Michaels, Inga Olsen, Lucki Winn

Film:
5,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
5/10


Regio:
0

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1968

Leeftijd:
16

Speelduur:
68 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 NTSC

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Kortfilm
• AG Trailershow

Andere recente releases van deze maatschappij