:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MY BROTHER'S WIFE
MY BROTHER'S WIFE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-11
FILM
Mary (June Roberts) is de knappe 23-jarige vrouw van de kalende Bob (Bon Oran). Hoewel ze niets te kort komt, is Mary behoorlijk ongelukkig. Ze krijgt namelijk bitter weinig affectie van haar man, die uiteraard niets in de gaten heeft. Plots duikt Bobs gluiperige broer Frankie (Sam Stewart) op en die merkt vanaf de eerste ontmoeting dat Mary op ontploffen staat. Hij grijpt dan ook de kans om haar in bed te krijgen. Hoewel Frankie de liefste woordjes in het oorn van Mary zit te fluisteren, is hij eigenlijk stapelgek op de sexy Zena (Darlene Bennett) en heeft hij geld nodig om terug bij haar in te trekken. Frankie probeert geld uit de zakken van de goedgelovige Mary te slaan, maar dan loopt alles fout...

"Sex was her master! Lust was her destiny!"

De bovenstaande tagline is veelbelovend, maar jammer genoeg is My Brother's Wife een onnozele en weinig boeiende exploitationfilm van de onder genreliefhebbers geliefde regisseuse Doris Wishman (Double Agent 73, Deadly Weapons). Het verhaal is zoals verwacht niet veel soeps, maar de uitermate rommelige narratieve opbouw van Wishman haalt dit keer echt de pret uit de film. Alsof dat nog niet genoeg is, helpen haar typische weinigzeggende opvulshots en de tenenkrommende en nadien ingesproken scènes de prent helemaal om zeep! 

Maar wie haalt er nu een exploitationfilm in huis voor het goed onderbouwde verhaal, de vakkundige regie en het prijswaardige acteerwerk, nietwaar? Helaas valt er ook voor de rest bitter weinig te beleven aan My Brother's Wife. De film bevat namelijk bitter weinig erotiek en wat er wel aanwezig is, kan je enkel maar omschrijven als flets en veel te braaf. Er komt In My Brother's Wife af en toe wel eens een blote borst voorbij, maar we hebben persoonlijk afleveringen gezien van "Kabouter Plop" die stouter en pikanter waren dan dit zoveelste vehikel van Wishman. We kunnen My Brother's Wife dan ook moeilijk aanraden. Daarvoor is de film te naief, saai en véél te alledaags!

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-beeld is, gezien de leeftijd van de film behoorlijk qua scherpte en contrast. Hier en daar duikt wel eens een vuiltje of een krasje op, maar de gebruikte filmprint is over het algemeen voldoende proper. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt zoals verwacht vlak en beperkt. Sommige muziekstukken en geluidseffecten klinken aan de scherpe kant, maar gelukkig zijn de dialogen voldoende verstaanbaar en blijft de aanwezige ruis binnen de grenzen van het aanvaardbare.

EXTRA'S
Naast de originele bioscooptrailer zijn er ook nog zes trailers aanwezig van andere Doris Wishman-films. "Music To Strip By" is een 9 minuten durende erotische kortfilm. Het beeld is erbarmelijk, maar dat zal de pret bij de liefhebbers niet kunnen drukken! Als laatste zijn er een zestal cross-promotionele trailers van andere "American Grindhouse"-films.

CONCLUSIE
My Brother's Wife is een veel te brave en alledaagse (zogenaamde) exploitationprent uit '66. De film is nochtans ingeblikt door de in cultkringen bekende regisseuse Doris Wishman (Blaze Starr Goes Nudist, A Night To Dismember), maar dat heeft jammer genoeg weinig resultaat opgeleverd. De dvd uit de steeds maar meer groeiende "American Grindhouse"-collectie is echter meer dan behoorlijk.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Doris Wishman
Met: June Roberts, Sam Stewart, Bob Oran, Darlene Bennett

Film:
3/10

Extra's:
4/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
0

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1966

Leeftijd:
16

Speelduur:
61 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 NTSC

Geluid:

Engels Dolby Digital MonoOndertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Doris Wishman Trailershow
• "Music To Strip By"
• American Grindhouse trailers

Andere recente releases van deze maatschappij