:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AUDITION
AUDITION
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-05-01
FILM
Zeven jaar nadat zijn vrouw (Miyuki Matsuda) gestorven is wordt Aoyama (Ryo Ishibashi) uitgenodigd op een auditie. Een bevriende filmproducent zoekt een geschikte actrice voor een nieuwe film. Bovendien vindt deze de tijd meer dan rijp dat Aoyama terug contact zoekt met vrouwen. Het plan lijkt te lukken want Aoyama laat tijdens de auditie zijn oog vallen op de bevallige maar mysterieuze Asami (Eihi Shiina). Hij zoekt haar telefoonnummer op en regelt met haar een afspraakje. Hij denkt eindelijk terug geluk gevonden te hebben want het klikt en er volgen al snel meerdere afspraakjes. Maar toch vind Aoyama dat hij steeds nog geen hoogte van haar kan krijgen en na een tijdje begint het er steeds meer op te lijken dat Asami niet is wie ze zegt te zijn!

Geniale shocker van Japanse Miike Takashi. Waarom geniaal? De film is sterk opgebouwd en de karakters goed uitgewerkt en dit alles loopt als een trein naar een regelrechte nagelbijtende climax! Wij zijn al redelijk wat gewoon maar het einde van deze Japanse horrorclassic geeft je een regelrechte slag van een voorhamer! Wie de regisseur kent en zijn repertoire weet wat hij kan verwachten (véél bloed, véél geweld en véél bizarre toestanden), maar met deze film laat hij net veel van zijn gewoonlijke dingen varen! Dat levert niet het extreme en wat overdreven van Fudoh: The New Generation en Ichi The Killer op maar een evenwichtige en schitterend uitgewerkte film die terecht één van zijn beste wordt genoemd!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 is voldoende scherp en met heldere kleuren. Ook heeft de film heeft een goed schaduwdetail en hebben wij geen digitale compressiefouten kunnen vaststellen. Enige minpunt is dat er vrij veel filmgrain aanwezig is maar zoals al vaker heb je dit wel meer met Aziatische producties. Een bevredigende beeldtransfer, maar had toch wat beter kunnen zijn. De Japanse Dolby Digital 2.0-track klinkt vrij warm en heeft een beperkt aan laag. Wel hebben we soms een beetje ruis kunnen horen maar dat is niet van een dramatische niveau. Gezien het bronmateriaal een meer dan degelijke geluidstransfer.

EXTRA'S
Buiten een sfeervolle bioscooptrailer is er niets terug te vinden van extra features. Dit is het formaat van DVD niet ten volle benutten!

CONCLUSIE
Schitterende film in een wat tegenvallende DVD-uitvoering. Het beeld en geluid is bevredigend te noemen maar er zijn bijna geen extra’s terug te vinden! Miike Takashi is het best te omschrijven als een geflipte David Cronenberg en zijn Audition is een aanrader voor iedereen die zichzelf van Aziatische cinemafan noemt. Ook is de film een aanrader voor iedereen die eens iets anders wilt dan de hedendaagse cinema.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Miike Takashi
Met: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki, Jun Kunimura, Renji Ishibashi, Miyuki Matsuda

Film:
9/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
16

Speelduur:
115 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789058490513


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij