:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NUDE VAMPIRE, THE
NUDE VAMPIRE, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-09-21

FILM
Pierre (Olivier Martin), de verwende zoon van de rijke magnaat Georges Radamante (Maurice Lemaître), ontdekt dat zijn vader lid is van een mysterieuze sekte die schijnbaar zelfmoord verheerlijkt. Pierre wil daar het fijne van weten en trekt op onderzoek uit. Nadien blijkt er veel meer aan de hand te zijn dan Pierre aanvankelijk dacht...

The Nude Vampire (ofte La Vampire Nue) is de tweede langspeelfilm van de beruchte Franse exploitationcineast Jean Rollin (La Morte Vivante, Fascination) en dat is er jammer genoeg goed aan te merken. Hoewel de regisseur  duidelijk oog heeft voor het mooi en stijlvol in beeld brengen van fraaie locaties, knappe vrouwen en surreële sequenties, is The Nude Vampire helaas een onsamenhangend en compleet stuurloos rommeltje.

Verhaaltechnisch slaat het nergens op en hoe verder de prent evolueert hoe minder er een touw aan vast te knopen valt! Vaak lijkt het alsof Rollin zijn film zo vol mogelijk wilde stoppen met zoveel mogelijk psychedelische scènes, bizarre droomsequenties, irritante experimentele klanken en blote vrouwen. De acteerprestaties vallen uiteindelijk nog mee en het moet gezegd dat The Nude Vampire net als zijn latere (en vooral betere) werk bakken sfeer bevat.

Toch kunnen we The Nude Vampire zelfs voor de echte Jean Rollin-fans moeilijk aanraden. De film is namelijk helemaal nergens spannend, boeiend, goor of erotisch! Als curiosum is de film nog een beetje de moeite waard en evenzeer wegens het feit dat de regisseur na deze prent alleen maar zelfzekerder geworden is en zijn karakteristieke en geliefde eigen stijl wist te perfectioneren.

BEELD EN GELUID
Het originele 1.66:1-beeld is jammer genoeg niet anamorfische uitgevoerd. Toch is het best scherp en zien de warme, volle kleuren er goed uit. De gebruikte filmprint is ondanks de aanwezigheid van kleine krasjes en vlekjes ook voldoende proper. De aanwezige Franse Dolby Digital Mono-track klinkt wat aan de gedateerde kant, maar het geheel is voorts goed te verstaan zonder al teveel ruis of kraakjes.  

EXTRA'S
Naast de originele bioscooptrailer en een saaie slideshow met production stills, ook nog een viertal promotionele trailers voor andere films van Jean Rollin.

CONCLUSIE
The Nude Vampire staat onder de kenners bekend als één van de minste films uit het rijke oeuvre van de Franse cineast Jean Rollin. De dvd is wat licht op het gebied van extra's, maar de beeld- en geluidskwaliteit zijn gezien het bronmateriaal meer dan bevredigend.
coverStudio: Encore Films

Regie: Jean Rollin
Met: Olivier Martin, Maurice Lemaître, Catherine Castel, Marie-Pierre Castel

Film:
4/10

Extra's:
2/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
0

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1970

Leeftijd:
16

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717903481998


Beeldformaat:
1.66:1 PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Slide show
• Rollin Trailershow

Andere recente releases van deze maatschappij