:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DIVINE WEAPON
DIVINE WEAPON (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-11-06
FILM
We schrijven het jaar 1448. Er dreigt een hevige oorlog in het land. Voor de steeds maar groeiende keizerlijke Ming-dynastie is de naburige Joseon-dynastie van koning Sejong (Ahn Sung-ki) een doorn in het oog. Om zich tegen de nakende oorlog te wapenen, ontwikkelt de koning een geheim wapen op basis van de vuurwapentechnologie: het eerste pijlkanon met raketten, de "Singijeon". De strijd barst al snel in alle hevigheid los...

The Divine Weapon (originele titel: Shin ge Jeon) vertelt het historische verhaal over het ontstaan van de “Singijeon”, een variatie op de Chinese vuurpijl. Het is duidelijk dat regisseur Kim Yoo-jin de grote middelen ter beschikking kreeg, want het is een erg epische film geworden met immens veldslagen, peperdure speciale effecten en een verbluffende actiechoreografie.

Jammer genoeg is het scenario een beetje flauw en ongeïnspireerd met hier en daar serieuze uitschuivers van de acteurs van dienst. Ook vonden we de regie een beetje stuurloos, want sommige scènes kwamen erg rommelig over. Komt daar dan nog bij dat de film een beetje lang duurt en niet altijd hetzelfde tempo aanhoudt, waardoor (The) Divine Weapon jammer genoeg niet de spectaculaire topper is geworden die de bioscooptrailer ons beloofde.

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 HD-beeld heeft een goed contrast en een prima scherpte. Diepte en detail zijn eveneens dik in orde en de kleuren ogen helder en natuurlijk. De gebruikte filmprint is proper en dramatische oneffenheden hebben we niet direct waargenomen. De Koreaanse DTS-HD 5.1-track klinkt warm en dynamisch met heldere dialogen en een prima spreiding. De epische muziek komt goed tot haar recht en brengt de prent tot leven in de huiskamer. Ruis, storingen en andere ellende zijn gelukkig niet aanwezig.

EXTRA'S
Naast een boeiende ‘Making of’ featurette, wordt er op deze Blu-ray nog dieper ingegaan op de vele actiescènes, het productiedesign, maar uiteraard ook op het wapen zelf in “Singijeon: The Divine Weapon” en de restauratie van "Singijeon". Alsof dat nog niet genoeg is, voegde men bij Splendid nog een ‘behind the scenes’-featurette toe. Last but not least een resem trailers en een collectie interviews met de voornaamste castleden.

CONCLUSIE
The Divine Weapon is een middelmatige en niet altijd even boeiende epische actiefilm van Koreaanse makelij. De Blu-ray van Splendid is de 'speciale editie'-aanduiding echter meer dan waard met een meer dan goede beeld- en geluidskwaliteit, met bovendien een prima collectie bonusmateriaal. Jammer dat de film zelf geen topper is!


coverStudio: Splendid

Regie: Kim Yoo-jin
Met: Jung Jae-young, Huh Joon-ho, Ahn Sung-ki

Film:
6/10

Extra's:
7,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
134 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
4013549173520


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Koreaans DTS-HD HR 5.1
Duits DTS-HD HR 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Duits
Extra's:
• Making Of
• Production Design
• Making Of Action Scenes
• Singijeon: The Divine Weapon
• Restoration of Singijeon
• Behind the Scenes
• Interviews
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij