:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RAISINS DE LA MORT, LES (GRAPES OF DEATH)
RAISINS DE LA MORT, LES (GRAPES OF DEATH)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-11-25
FILM
Twee jonge vrouwen belanden in een Frans wijndorpje waar iedereen besmet lijkt door een vreemd gif. Dit mysterieuze, doch gevaarlijke vergif maakt van elke inwoner een meedogenloze zombie met een onstilbare honger naar bloed en mensenvlees...

"When the wine flows, the terror begins... "

The Grapes Of Death (originele titel: Les Raisins De La Mort) is eens geen psychedelische genrewerkstukje - vol naakte vampieren, filosofisch gewauwel en dromerige landschappen - van befaamd cultcineast Jean Rollin, maar een opvallend rechtlijnige zombieprent, vol bloederige speciale effecten en een naakte Brigitte Lahaie. Ondanks het lage budget, slaagt Rollin er toch weer in om het maximum uit zijn beschikbare locaties te halen. Ook The Grapes Of Death barst namelijk van de spookachtige, soms bijna gotische sfeer en hoewel niet alle speciale effecten even geslaagd zijn, bevat de film toch enkele memorabele geweldscènes.

Spannend kan je The Grapes Of Death nergens noemen en het acteerwerk is bovendien vaak erg houterig, toch staat deze horrorfilm uit 1978 best hoog op de lijstjes van de vele Jean Rollin-fans en -liefhebbers. De rechtlijnige aanpak werkt na al zijn dromerige producties eerder verfrissend en nogmaals, wie houdt er nu niet van een naakte Brigitte Lahaie (La Nuit Des Traquées, Calvaire), in een film, gekruid met bloederige zombies, in een sfeervol Frans landschap? Kortom, voer voor de liefhebbers van de eigenzinnige cultregisseur!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.66:1-beeld valt soms wat tegen qua scherpte en contrast, maar de kleuren ogen dan weer behoorlijk warm. De gebruikte print bevat best wat vuiltjes en beschadigingen. Daarenboven hebben we hier en daar ook wat edge-enhancement, filmgrain en digitale compressiefouten opgemerkt. Zoals u merkt is dit geen al te beste kwaliteit, maar gezien de leeftijd en het bronmateriaal valt het allemaal nog wel te bekijken. De originele Franse mono-track klinkt zoals te verwachten ook erg beperkt. Bovendien valt het op dat de muziek niet helemaal juist klinkt qua volume tegenover de dialogen en dergelijke. Hier en daar bevat de soundtrack ook tikjes, kraakjes, wat ruis en loopt hij hier en daar zelfs niet synchroon. Gezien de leeftijd is dit met hakken over de sloot.

EXTRA'S
Naast de originele bioscooptrailer, een slide show en wat promotionele trailers van andere films van Jean Rollin is er helaas niets te beleven.

CONCLUSIE
The Grapes Of Death
is een verrassend rechtlijninge zombieprent van de eigenzinnige Franse cultcineast Jean Rollin (Bacchanales Sexuelles, Fascination). De dvd is op zijn zachtst gezegd geen topper, maar voldoet nog net voor dit soort materiaal!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Jean Rollin
Met: Marie-Georges Pascal, Félix Marten, Mirella Rancelot, Serge Marquand, Brigitte Lahaie

Film:
6,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5/10


Regio:
0

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1978

Leeftijd:
16

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717903481790


Beeldformaat:
1.66:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital Mono 2.0
Duits Dolby Digital Mono 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Slide show
• Rollin Trailershow

Andere recente releases van deze maatschappij