:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI MIAMI, SEIZOEN 6.12-21
CSI MIAMI, SEIZOEN 6.12-21
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2009-11-26
SERIE
(Opgelet: deze bespreking bevat een aantal spoilers)

Wow! Dit is zonder twijfel de meest over-the-top-box van CSI die we ooit voor de kiezen kregen geschoven. Zoals we al aangaven in besprekingen van diverse eerdere CSI Miami-releases begint Horatio al een tijdje meer en meer Rambo-proporties aan te nemen, maar hier is het nog een beetje erger (lees: vaak lachwekkender) dan gewoonlijk. Voor de ene kijker zullen de episodes hierdoor wellicht boeiender worden, voor een deel van het publiek echter een stuk slechter. De afleveringen worden in ieder geval meer en meer ongeloofwaardig en ze raken verder en verder verwijderd van CSI Las Vegas en CSI NY. Hoogtepunt of dieptepunt, afhankelijk van uw smaak, is wat dit betreft aflevering 6.16. All In. We zagen op het einde van de voorgaande aflevering 6.15. Ambush hoe Horatio opnieuw terechtkwam in Rio de Janeiro. Wie echter denkt dat Horatio tijdens episode 6.16. voortdurend in Rio te zien zal zijn heeft het mis. Nog voor de begincredits is hij reeds in Miami nadat hij in een stand-off verzeild is geraakt met een pak gangsters die hij stuk voor stuk zonder verpinken neerknalt. John Woo, Sergio Leone en Quentin Tarantino zijn niet ver weg, zeker niet wanneer op de achtergrond een moderne update weerklinkt van een Morricone-song uit Once Upon A Time In The West. We zien het Grissom nog niet onmiddellijk doen. Eens terug in Miami krijgen we de volgende legendarische woorden te horen:

Delko: Je hebt het gehaald.
Horatio: Ja, maar een pak anderen niet.
 

Groovy !! Ook de verhaallijnen die over diverse afleveringen lopen zijn vaak te debiel voor woorden. Het lijkt ons duidelijk dat de restjes geloofwaardigheid ingeruild zijn voor nog meer actie en sensatie. Nog een voorbeeld? Nadat dokter Alexx Woods het CSI-team verliet (we laten u zelf ontdekken wanneer en waarom) kon er een nieuwe lijkschouwer aan de slag. Deze dame wordt echter reeds na twee minuten doodgeschoten. Reden genoeg voor Horatio om opnieuw spits uit de hoek te komen met "She's gone..."

Nadat we in de afleveringen van de vorige box al kennis maakten met Kyle, niet alleen een ontvoerder maar ook de zoon van Horatio, krijgen we ook diens moeder Julia Winston te zien. Een ex-vlam van Horatio met andere woorden. Die blijkt een echte babe te zijn die, als we mogen afgaan op haar jeugdig en fris uiterlijk en de leeftijd van Kyle, zowat zwanger moet zijn geweest op haar zestiende. Dit hadden we niet verwacht van Horatio! Showgirls-fans zullen wellicht gelukkig zijn dat Julia Winston vertolkt wordt door de nog steeds behoorlijk ravissant uitziende Elizabeth Berkley. Alhoewel ze hier niet geholpen wordt door de toch wel ongeloofwaardige verhaallijnen, bewijst ze dat de pek en veren die haar te beurt vielen voor Showgirls toch wel grotendeels onterecht waren. Berkley is trouwens niet het enige bekende gezicht dat in de afleveringen te zien is. Ook Tom Sizemore (Saving Private Ryan, Black Hawk Down), Kim Coates (Sons Of Anarchy, Black Hawk Down), Jose Zuniga (Next, The Shield) Michael DeLorenzo (New York Undercover) en Giancarlo Esposito (The Usual Suspects, Blue In The Face) duiken in één of meerdere afleveringen op.

Seizoen 6 telt slechts 21 afleveringen in plaats van de gebruikelijke 24. Deze box bestaat uit slechts 10 afleveringen, 2 minder dan normaal.  De cliffhanger op het einde van aflevering 6.21. Going Ballistic is te gek om los te lopen; we zijn dan ook benieuwd hoe het verder gaat in seizoen 7.

AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende 10 afleveringen:

Disk 1:
6.12. Miami Confidential
Ryan en Alexx onderzoeken het levenloze lichaam van Rachel Hemmings in haar appartement als er plots een grote brand uitbreekt. Blijkbaar was de woning een volledig methadonlaboratorium en de FBI lijkt betrokken...
 
6.13. Raising Caine
Terwijl de aantrekkelijke en extreme rijke Julia Winston een feest voor miljonairs organiseert, wordt haar man Bill doodgeschoten. Horatio onthult aan zijn collega's dat Julia de moeder is van hun zoon.
 
6.14. You May Now Kill The Bride
Net voor het supermodel Susan Alston haar jawoord wil geven aan basketbalfenomeen Greg Tanner, wordt ze neergeschoten. Volgens de lijkschouwer was de kogel die teruggevonden werd echter niet voor haar bedoeld. Maar voor wie dan wel?
 
6.15. Ambush
In het eerste deel van deze tweedelige aflevering wordt Kathleen Newberry dood aangetroffen in de Everglades. Ze is vastgebonden aan het stuur van haar auto. In het lab identificeert Alexx de vingerafdruk van Julia Winston... 

Disk 2:
6.16. All In
De CSI'ers zetten alles op alles om hun ontvoerde collega Calleigh terug te vinden.  Een race tegen de klok begint.
 
6.17. To Kill A Predator
Advocaat Sean Radley komt om het leven bij een hit-and-run. Ondertussen houdt een moord in een café Horatio en Nathalia bezig. Het slachtoffer Tony Massaro werkte voor het verborgencameraprogramma "Predators among us".
 
6.18. Tunnel Vision
Als een man met zijn auto in een gat in de weg valt, wordt een geheime tunnel ontdekt. De tunnel lijkt te hebben gediend als vluchtroute voor een bankoverval in de buurt.

Disk 3:
6.19. Rock And A Hard Place
De ex-veroordeelde Jim Farber komt om het leven tijdens een jetskirace. De CSI'ers komen tot de ontdekking dat hij is vermoord met een stenen plaat die van een brug werd gegooid.
 
6.20. Down The Wire 
Een fake 911-oproep zorgt ervoor dat een speciale politie-eenheid een huis binnendringt en een onschuldige man doodschiet. Als de CSI'ers erachter komen wie het noodnummer heeft gebeld, vinden ze het dode lichaam van de vrouw in haar auto.

6.21. Going Ballistic
Manny Ortega wordt dood aangetroffen in de straten van Miami nadat hij van de tiende verdieping van een flatgebouw uit een raam is gevallen. Verder onderzoek wijst uit dat Ortega in illegale munitie handelde.
 
BEELD EN GELUID
Zoals steeds krijgen we een goede geluids- en beeldtransfer die de verwachtingen grotendeels inlost. De geluidskwaliteit ligt in het verlengde van de vorige boxen. Wat de beeldkwaliteit betreft hebben we de indruk dat het beeld vreemd genoeg een tikkeltje minder scherp is dan gewoonlijk. Ofwel zijn we inmiddels te veel de kwaliteit van Blu-ray gewoon?
 
EXTRA'S
De extra's weten niet te verrassen: op het eerste schijfje krijgen we commentaar bij aflevering 6.13. Raising Cane door Elizabeth Berkley en Rex Linn. Op dvd 2 krijgen we de featurette Playind Dead (6 minuten) met meer uitleg over hoe men een lijk dient te "spelen". Op het derde schijfje krijgen we een terugblik tijdens Analyzing season 6 (13 minuten) en The real women of the MDPD (16 minuten). Aan de hand van interviews krijgen we informatie over de echte dames van het Miami Dade Police Department.
 
CONCLUSIE
De afleveringen op deze box zijn geregeld te debiel voor woorden, maar we zouden liegen mochten we beweren ons er niet mee te hebben vermaakt. We kunnen moeilijk stellen dat de kwaliteit van CSI Miami in stijgende lijn gaat, maar met het fungehalte zit het wel snor. Vooruit, een genereuze 8 op 10 voor de kitsch en camp.cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Joe Chappelle, Karen Gaviola, Gina Lamar, Eagle Eggilson
Met: David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo , Rex Linn, Eva La Rue

Film:
8/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
420 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Commentaar
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij