:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DELTA FARCE
DELTA FARCE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2010-03-01
FILM
Larry (Larry The Cable Guy), Bill (Bill Engvall) en Everett (DJ Qualls) zijn drie oliedomme reservisten die door het Amerikaanse leger worden gemobiliseerd om naar Irak te gaan. Wat ze niet weten is dat ze eigenlijk boven Mexico gedropt worden nadat hun vliegtuig in een zwaar onweer is terechtgekomen. De drie losers zijn er rotsvast van overtuigd dat ze in Irak zijn. Ze komen terecht in een klein dorpje waar een bende zware  bandieten de plak zwaait. Larry ziet zijn kans schoon om de held uit te hangen voor een schone dame en hij overtuigt Bll en Everett om het dorpje te zuiveren van deze 'terroristen'. Met alle idiote gevolgen van dien...

"The Few. The Proud. The Clueless."

Delta Farce is een Amerikaanse komedie die op het eerste gezicht een parodie wil zijn op zo wat alles, van Full Metal Jacket tot The Delta Force. Niets is echter minder waar! Het is in de realiteit een vehikel om de komiek Larry The Cable Guy te lanceren bij het bioscooppubliek. "Larry wie?", hoor ik u denken en dat is niet geheel onterecht. Dit zelfverklaard komische 'genie' is bij ons compleet onbekend en dat is ook helemaal terecht. De man z'n typisch platte en onnozele humor weet zich niet eens echt te vertalen in groot succes over de grote plas, wat zouden wij er dan van wakker liggen...

Delta Farce bracht wereldwijd niet eens 9 miljoen dollar op. Dat zegt meer dan genoeg, lijkt me! Toch is het resultaat helemaal niet zo hemeltergend slecht als verwacht. Toegegeven, het is allemaal enorm plat, dom, voorspelbaar, onnozel, etc., maar de film bevat toch enkele redelijk geslaagde grappen en de meesten onder u zullen beslist genieten van enkele hilarische bijrollen van karakterkoppen als Keith David (die zich zichtbaar rot amuseert!), Danny Trejo, Glenn Morshower en Ed O'Ross. Let overigens ook op het korte, doch leuke optreden van de extreem populaire poppenkomiek Jeff Dunham.

Delta Farce is natuurlijk helemaal geen goede film, maar op een regenachtige vrijdag zal de niet te veeleisende komedieliefhebber nog wel enkele lachsalvo's op overschot hebben voor dit Larry The Cable Guy-vehikel uit 2007.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch weergegeven 1.78:1-beeld ziet er goed scherp uit, met volle, warme kleuren en een bevredigend contrast. Het zwartniveau is voldoende, maar kon hier en daar toch wat beter. Voorts is het beeld vrij van storende vuiltjes en beschadigingen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is dik in orde, zonder echt potten te breken. Er is een goede spreiding en heldere, over de hele lijn netjes verstaanbare dialogen. Ruis en andere storingen zijn niet aan de orde.

EXTRA'S
Enkel een collectie trailers.

CONCLUSIE
Delta Farce is onnozel, maar uiteindelijk hadden we veel erger verwacht. Deze Amerikaanse komedie heeft ons zelfs af en toe eens hartelijk doen lachen! Beeld en geluid zijn bevredigend, maar de extra features vallen wel erg licht uit. Een huurtip!


cover




Studio: Indies Home Entertainment

Regie: C.B. Harding
Met: Larry The Cable Guy, Bill Engvall, DJ Qualls, Keith David

Film:
5,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714025516614


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij