:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CHANBARA BEAUTY
CHANBARA BEAUTY
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2010-01-27
FILM
Door het ingrijpen van de gestoorde geleerde Dr. Sugita is de wereld niet veel meer dan een desolate plaats, vol chaos, ellende en bloeddorstige zombies! De sexy zwaardvechtkunstenares Aya is echter vastbesloten om wraak te nemen op de krankzinnige dokter. Een bloedige strijd begint...

Chanbara Beauty (originele titels: Oneechanbara: The Movie) is een goor bloedfestijn met elke fetish waarvan de gemiddelde Japanse man wild geraakt (lees: meisjes in schooluniform en andere fijnzinnige sekstoestanden). Het (on)ding is een verfilming van het schijnbaar alleen in Japan erg populaire videospel met de ronkende titel: ”One Chanbara Bikini-Samurai Squad”. Het bloed spuit weliswaar feestelijk in het rond in deze prent en men kijkt niet op een lichaamsdeel meer of minder, maar erg geweldig is het helaas allemaal niet. En dan drukken we ons nog bijzonder zacht uit!

Chanbara Beauty zit tot de nok volgepropt met povere make-up, beschamende amateuristische speciale effecten (dit moet je zien om het te geloven!) en infantiele humor. Het is duidelijk nergens de bedoeling geweest van de cineast aan het roer om een serieuze horrorprent te maken, maar een beetje moeite doen mocht toch wel. Het acteerwerk is gruwelijk slecht en we kregen vaak schaamrood op de wangen in de plaats van de mensen wier namen op de affiche gedrukt zijn! Chanbara Beauty duurt amper 85 minuten, maar het leek wel een eeuwigheid. Te mijden als de pest en deze waarschuwing bedoelen we helemaal niet licht!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld is over het algemeen bevredigend, zonder echt potten te breken. Het schaduwdetail is prima, met een redelijk zwartniveau. De kleuren ogen wat aan de fletse kant, maar echt storen doet dit niet. De beeldkwaliteit bevat wel wat beeldruis, maar blijft voorts gespaard van storende oneffenheden. Ondanks het feit dat er op de cover gesproken wordt van een DTS 5.1-track, moeten we het stellen met een Japanse Dolby Digital 5.1-track, die overigens eveneens niemand zal verbazen. Maar de dialogen klinken zuiver en komen netjes uit de centerspeaker, zonder teveel ruis of andere storingen

EXTRA'S
Extra’s zijn beperkt tot de typische slideshow en wat trailers.

CONCLUSIE
De dvd van deze Chanbara Beauty is van een degelijke kwaliteit, maar de film zelf is helaas een ergerlijk onnozele en gruwelijk oninteressante Japanse videogameverfilming. Ons verdict is dan ook: te mijden!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Y˘hei Fukuda
Met: Eri Otoguro, Tomohiro Waki, Manami Hashimoto, Tar˘ Suwa

Film:
1,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717377005911


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch NTSC

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Slideshow
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij