:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CHANBARA BEAUTY 2 - THE VORTEX
CHANBARA BEAUTY 2 - THE VORTEX
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2010-01-31
FILM
Net als in het origineel is de wereld overgenomen door bloeddorstige zombies. De menselijk ras is bijna uitgestorven en onze ooit zo groene planeet balanceert op de rand van de afgrond. Gelukkig kan de mensheid opnieuw rekenen op de halfnaakte zwaardvechtkunstenaar Aya en haar jongere zusje Saki...

De wonderen zijn duidelijk de wereld nog niet uit, maar schijnbaar waren er genoeg geinteresseerden in het gruwelijk slechte Chanbara Beauty om een sequel te rechtvaardigen (begrijpen wie begrijpen kan). Met de bibber op het lijf begonnen we aan onze moeilijke taak, overigens niet zonder gevaar (aangezien we bijna in coma geraakten van het origineel), maar iemand moet het vuile werk doen, nietwaar?

Wat onmiddellijk opvalt is dat actrice Eri Otoguro niet meer van de partij is en vervangen werd door een opvallend andere actrice die op het eerste gezicht enkel en alleen ingehuurd is voor haar grotere borstomvang. Voor de rest is alles bij hetzelfde gebleven en biedt deze compleet onnodige sequel meer debiele humor, cheap-ass make-up, beschamend slecht acteerwerk en doorzichtige computereffecten die lijken weggerukt uit één of ander derderangs Nintendo 8-bit-spelletje.
 
Was u fan van de eerste dan bent u één van de weinigen die zal genieten van dit onding, voor al de rest is Chanbara Beauty 2: The Vortex wederom een kelk die men u beter (zo snel mogelijk) aan zich voorbij kan laten gaan.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische breedbeeld heeft over het algemeen een bevredigende scherpte, met een matig diepte en detail. De kleuren ogen net als bij de voorganger wat flets, maar hier zit het lage budget en het gebruik van filters en dergelijke ongetwijfeld wel voor iets tussen. Bovendien stoort het nergens. Er is hier en daar wat edge-enhancement toegepast en bereid u ook voor op behoorlijk wat filmgrain in sommige scènes. Net als bij het origineel wordt er op de cover gewag gemaakt van een DTS-track, maar in werkelijkheidt moet de consument het stellen met een Japanse Dolby Digital 5.1-track. Dit geluidspoor klink anderzijds meer dan behoorlijk, met veel ruimte en een prima dynamiek. De heldere en steevast verstaanbare dialogen komen netjes uit de middelste speaker en zowel de geluidseffecten, als de filmmuziek komen netjes tot uiting.

EXTRA'S
De extra features bestaan ook dit keer alleen uit enkele trailers en een slideshow.

CONCLUSIE
Het begin van de apocalyps is begonnen met de release van het zo mogelijk nog slechtere vervolg op Chanbara Beauty! De dvd van distributeur Filmfreaks breekt geen potten, maar dat zal de masochisten onder u worst wezen. Wederom te mijden als de pest!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Shouji Atsushi
Met: Yű Tejima, Kumi Imura, Hoshina Youhei, Rika Kawamura

Film:
1/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717377005935


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch NTSC

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Slideshow
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij