:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MEET BILL
MEET BILL
Bespreking door: Stan - Geplaatst op: 2010-09-21
FILM
In Meet Bill (niet te verwarren met Kill Bill) leren we de deurmat en pispaal in één, genaamd Bill, kennen. Hij heeft een saaie job in de bank van zijn schoonvader, vindt zichzelf te dik en z'n relatie met Mrs. Bill is koeler dan een ijskoud blikje Fanta. Bovenop al zijn ongelukkigheid ontdekt hij dat zijn vrouw hem bedriegt met de lokale nieuwslezer. Net op dat moment moet hij mentor wezen voor een 16-jarige student van zijn oude school. De zelfverzekerde knaap en onze centrale voetveeg vormen een duo dat onderweg  wordt aangevuld door een lingerieverkoopster die een merkwaardige vriendschap heeft gesloten met de rebelse adolescent. Samen gaan ze de uitdaging en het avontuur aan om Bills vrouw en zijn zelfvertrouwen terug te krijgen.  Slaagt Bill er in om zijn leven in handen te nemen en zijn eigen, onafhankelijke keuzes te maken?




Als je de trailer bekijkt, zal je interesse om de film te zien ongetwijfeld aangewakkerd worden: een leuk – zij het al wat bekend in de oren klinkend – verhaal met een degelijke cast en de nodige funmomenten. Dat klopt..., maar jammer genoeg slechts gedeeltelijk. De rol van banale, ongelukkige Bill is Aaron Eckhart (Thank You For Smoking, Batman: The Dark Knight) op de kin geschreven en ook Elizabeth Banks (Zack & Miri Make A Porno) zet een overtuigende bitch neer als Mrs. Bill. Jessica Alba, die we binnenkort mogelijk enkel nog in films zullen zien die haar dochtertje wil bekijken, doet het niet slecht als lingerieverkoopster, maar ik stel me toch vragen bij de licht erotische relatie met de tiener. Niettemin blijft de scène waarin Alba chocolade van de vinger van de jonge snaak likt mij zeker bij. Logan Lerman is de naam van de gelukkige jongen met de chocoladevinger en dat is een naam die we wel eens meer zouden kunnen horen in de toekomst. Reeds kindacteur sinds de peutertuin en als zoon van Mel Gibson (The Patriot), Jim Carrey (The Number 23) en Russel Crowe (3:10 To Yuma) heeft hij al een aardig filmpalmares om op terug te kijken. Ditmaal speelt Lerman een opstandige tiener met een danig zelfvertrouwen (hij paradeert onder andere in vrouwenlingerie voor Jessica Alba) in een acteerprestatie die naast die van Eckhart kan staan. Onlangs was de ondertussen 18-jarige acteur nog te bewonderen in Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief.




Het gebrek aan uitwerking van de personages en het verhaal doet deze film echter de das om. Nooit wordt dieper ingegaan op de redenen waarom Bill is zoals hij is, hoe hij in zijn miserabele situatie is terechtgekomen, of waarom hij naar de vrouw die hem bedriegt terug wil in the first place.  We hadden graag meegeleefd met het hoofdpersonage, maar de regisseurs slagen er niet in om de nodige elementen daarvoor aan te leveren. Na het kijken kan je enkel concluderen dat het volledige potentieel niet uit deze film is gehaald

BEELD EN GELUID
De beelden hebben weinig korrel en de kleuren zijn helder, maar ze volgen de transformatie van Bills gemoedsstemming in de loop van de film echter niet. Een onopvallende indiepopsoundtrack ondersteunt de film.



EXTRA'S
De sectie trailers bevat de sterke trailer van de film (genomineerd voor
Golden Trailer Award in 2008), samen met 3 trailers voor andere films. Volgens de doos is scene selection ook een extra, maar daar kunnen we enkel goed mee lachen.

CONCLUSIE
De film voelt aan als een videotheekfilm, maar de knappe acteerprestaties en de grappige momenten tillen Meet Bill naar een (iets) hoger niveau. 







cover




Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Bernie Goldmann, Melisa Wallack
Met: Aaron Eckhart, Jessica Alba, Elizabeth Banks, Logan Lerman, Timothy Olyphant

Film:
6.5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7.5/10


Regio:
2

Genre:
Tragikomedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
9

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714025516997


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0




Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers


Andere recente releases van deze maatschappij