:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AND NOW YOU’RE DEAD
AND NOW YOU’RE DEAD
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-07-14
FILM
Meesterdief Martin (Michael Wong) en zijn bende worden ingehuurd door gangster Karloff (Benny Urquidez) om de grootste diamant van het land te stelen. Deze wordt tentoongesteld in het Praagse museum. Als aanvulling van zijn team roept hij de hulp in van ex-collega Mandy (Shannon Lee). Deze is tevens ook de zuster van zijn vermoorde vriendin. Als Martin zijn computer per abuis gestolen wordt door de twee kruimeldieven Tommy (Jordan Chan) en Lucy (Anita Yuen), willen deze ook achter de diamant gaan. Op de dag van de kraak lopen de twee bendes elkaar tegen het lijf en resulteert dit in een bloedige strijd om de diamant…

And Now You’re Dead (ook bekend als Enter The Eagles) is een wat onnozele geweldfilm met een laag budget. In de hoofdrollen treffen we mislukte actiester Michael Wong aan. Deze in Amerika geboren acteur heeft een indrukwekkende lijst films bij elkaar gespeeld, maar daar zijn helaas weinig memorabele titels bij. De enkele uitschieters zijn First Option, In The Line Of Duty, Legacy Of Rage, In The Line Of Duty 4, City Hunter, The Final Option, Knock Off, Violent Tradition en Beast Cops. En daar zit dan nog rommel tussen zoals de Van Damme-flop Knock Off! De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Shannon Lee (dochter van kungfulegende Bruce Lee). Deze jonge actrice doet alle moeite van de wereld om de Lee-erfenis in leven te houden. Ze haalt natuurlijk bijlange het niveau nog niet van haar legendarische vader (en haar al even legendarische broer Brandon Lee) maar ze is dan ook nog maar net bezig. Ze maakte in 1993 haar debuut in de biopic Dragon: The Bruce Lee Story over haar vader. Om daarna op te draven in B-films als Cage II (met niemand minder dan Lou “The Hulk” Ferrigno!) en High Voltage. In ’98 mocht ze een stapje hoger op de ladder naar eeuwige beroemdheid zetten met een rolletje in de Hollywood-hit Blade en deze And Now You’re Dead! In 2000 dook ze op in de sciencefiction TV-film Epoch met acteurs David Keith (Major League II en U-571) en Ryan O Neill (Love Story, Barry Lyndon) in de hoofdrollen. We zijn ervan overtuigd dat we nog meer van haar in de toekomst zullen zien. De slechterik wordt gespeeld door Benny “The Jet” Urquidez. Deze acteur is vooral beroemd om zijn boeventronie en gevechten met Jackie Chan in de kungfuklassiekers Dragons Forever en Wheels On Meals maar ook Hollywoodfilms als Grosse Point Blank uit ’97. Bovendien is hij een véél gevraagd stuntman en gevechtscoördinator voor kassuccessen als Road House, Streetfighter: The Movie, The Big Hit, Con Air, Soldier, Pearl Harbor en Gladiator (met James Marshall). De regie van de film was in handen van niemand minder dan genrespecialist Corey Yuen. Deze man was verantwoordelijk voor klassiekers als Fong Sai-Yuk 1 en 2, Bodyguard From Beijing (hier bekend als The Defender), My Father Is A Hero (hier bekend als The Enforcer) en de twee Saviour Of The Soul-films. Corey Yuen was ook verantwoordelijk voor de actiechoreografie van succesfilms als Lethal Weapon 4, Romeo Must Die, The One en Kiss Of The Dragon. De producer van deze film was niemand minder dan Leonard K.C. Ho. Deze produceerde maar liefst zeventien Jackie Chan-films! Spijtig genoeg heeft al dit talent maar een zwakke film opgeleverd…

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1 uitgevoerde beeld is niet altijd even scherp. Door niet het originele beeldformaat is de actie soms wat moeilijk te volgen. Het beeld bevat af en toe wat vuil en printbeschadigingen, maar dat is niet dramatisch. Storende digitale compressiefouten hebben we niet kunnen opmerken, maar wel wat filmgrain. De film heeft af en toe wat last van enkele beeldflikkeringen en de kleuren ogen wat aan de matte kant. Ook het geluid is wat van minderwaardig niveau. We hebben om te beginnen enkel maar een Engelse dub en deze is dan nog in een weinig indrukwekkende Dolby Digital 2.0 uitvoering. Deze klinkt onnatuurlijk en met weinig impact. De dialogen zijn goed te verstaan maar lopen niet altijd lipsynchroon. We hebben af en toe ook wat ruis kunnen opmerken. Beide transfers zijn van zéér middelmatige kwaliteit! Al een geluk dat het hier maar over een budgettitel gaat die je voor enkele Euro’s kan aanschaffen.

EXTRA'S
Als enige extra treffen we hier een biografie en filmografie aan van hoofdacteurs Michael Wong (4 pag. biografie en 2 pag. filmografie) en Shannon Lee (4 pag. biografie en 1 pag. filmografie). Deze zijn eens interessant om snel door te lezen, maar voegen niets toe aan de film.

CONCLUSIE
And Now You’re Dead is een wat onnozele actiefilm die niet zou misstaan in de programmatie van VT4. Het acteerwerk dat in deze film geleverd wordt is dan ook van een bedenkelijk niveau. Ook actrice Shannon Lee acteert als een meubel maar redt door haar indrukwekkende vechtkunsten het schip van een totale ondergang. Af en toe herken je haar vader in haar vechtstijl. De beeld- en geluidskwaliteit van deze schijf is middelmatig maar kan erdoor als budgettitel. Voor de extra’s moet je deze DVD niet kopen want deze zijn buiten enkel biografieën en filmografieën niet aanwezig. Deze DVD is dus bijgevolg enkel een aanrader voor de niet veeleisende actiefan en is misschien een leuke aanwinst voor de die hard Bruce Lee-fans, die zijn dochter ook eens van katoen willen zien geven.


coverStudio: Bridge Entertainment

Regie: Corey Yuen
Met: Shannon Lee, Michael Wong, Anita Yuen, Jordan Chan, Benny Urquidez, Jude Proyer

Film:
4/10

Extra's:
1/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711983451179


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bio- en filmografie Michael Wong,
• Bio- en filmografie Shannon Lee

Andere recente releases van deze maatschappij