:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LEARNERS
LEARNERS
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-01-01
FILM
Beverly – Bev – heeft een groot probleem: ze wil dolgraag haar rijbewijs halen, maar dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Als ook de zoveelste poging al na enkele meters verkeerd afloopt, ziet Bev het niet meer zitten. Ze vreest nooit te zullen slagen voor haar praktische proef en ze ziet haar levensdroom aan diggelen vallen. Bev wil immers haar job als poetsvrouw in een politiekantoor opgeven en haar eigen – ecologisch verantwoord – poetsbedrijfje opstarten. Door de constante stress en de teleurstellingen van de rijexamens ligt er een zware druk op het gezin van Bev. Vooral de relatie met haar partner Ian lijdt eronder. Het is Ian die probeert om Bev te leren rijden, maar de twee zitten duidelijk niet op dezelfde golflengte. Volgens Bev is er nog maar één oplossing: professionele lessen nemen. Maar ook hier knelt het schoentje. Het gezin heeft het immers niet zo breed. Bev verdient niet al te veel en Ian werkt maar deeltijds. Bovendien spendeert hij geregeld hun zuurverdiende inkomen aan allerlei vreemde projecten waarvan enkel hij stellig overtuigd is dat ze uiterst lucratief zullen zijn.Toch bijt Bev door en schrijft zich in voor lessen bij Gear Change. Dankzij de stoïcijns kalme persoonlijkheid van haar rijinstructeur Chris en zijn aparte lesmethode, gaat de rijtechniek van Bev er enorm op vooruit. Maar dan koopt Ian een set uilen om een kweekprogramma op te starten en is er geen geld meer voor de rijlessen. Bev voelt zich genoodzaakt om het spaargeld van haar dochter weg te nemen. Voor haar familie verzwijgt ze dat ze nog lessen neemt.Dan beslist Chris dat Bev er klaar voor is en ze doet een nieuwe poging voor het praktisch rijexamen. Alles lijkt goed te gaan, tot Ian de straat oversteekt en, stomverbaasd, Bev aan het stuur ziet zitten. Zal Bev er ooit nog in slagen haar rijbewijs te halen? En hoe zal ze zich redden als ze omwille van een noodgeval toch moet rijden?

De cast van Learners bestaat uit een aantal bekende gezichten van de Britse televisie. Zo herkennen we David Tennant (Doctor Who, He Knew He Was Right) in de rol van de iets of wat nerdige rijinstructeur Chris. Jessica Hynes (Royle Family, Spaced) speelt op overtuigende wijze het hopeloze geval Beverly en Shaun Dingwall (Mark of Cain) neemt de rol van Ian voor zijn rekening. Al bij al toch wel een sterke cast voor deze film. Jessica Hynes schreef ook het script voor deze film, nadat zij er zelf tien jaar over deed om haar rijbewijs te halen.
BEELD EN GELUID

Noch het beeld noch het geluid zijn noemenswaardig. De beeldkwaliteit is middelmatig en het geluid is enkel stereo. Hiervoor moet je dus zeker niet naar Learners kijken.

EXTRA'S
GeenCONCLUSIE

Learners moet je niet zien voor het beeld, het geluid of de diepgang van het verhaal. Maar als ontspannend filmpje zonder meer, kan het er wel mee door.


coverStudio: IMC Vision

Regie: Francesca Joseph
Met: Jessica Hynes, David Tennant, Shaun Dingwall, Sarah Hadland

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
4/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
U.K.

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
78 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Engels
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij