:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JE L'AIMAIS
JE L'AIMAIS
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-02-06
FILM
Chloé, een moeder van twee dochtertjes, is zonet gedumpt door haar man Adrien. Na zeven jaar huwelijk heeft hij immers opgebiecht dat hij al een jaar een affaire heeft met de liefde van zijn leven. Chloé heeft de bui duidelijk niet zien hangen en blijft teleurgesteld en boos achter. Ze wordt opgevangen door haar schoonvader Pierre. Hij neemt Chloé en de twee kinderen mee naar het chalet van zijn vrouw Suzanne en hemzelf in poging Chloé weg te halen uit Parijs en weg van de pijnlijke herinneringen. Pierre wil Chloé op een heel speciale manier helpen haar breuk met Adrien te verwerken. Hij is ervan overtuigd dat het het beste is dat Adrien zijn kans waagt bij zijn nieuwe liefde. Bovendien gelooft hij dat dit ook voor Chloé veruit het beste zal zijn. En dan blijkt dat Pierre heel goed weet waarover hij spreekt. Hij had jaren daarvoor immers ook een affaire.


Jaren voordien vertrok Pierre op zakenreis naar China om een groot contract binnen te halen. Bij de besprekingen maakt hij kennis met Mathilde, de tolk van dienst. Het was liefde op het eerste gezicht en de twee begonnen een affaire. Pierre was ervan overtuigd dat Mathilde zijn grote liefde was en dat het gevoel wederzijds was. Toch zorgde het toeval ervoor dat Pierre niet in staat was voor Mathilde te kiezen. Doordat hij het nog altijd moeilijk heeft met gevolgen van zijn beslissing, probeert hij Chloé ervan te overtuigen niet dezelfde fouten te maken.


In Je L’Aimais, geregisseerd door Zabou Breitman, worden de hoofdrollen vertolkt door een aantal grote namen uit de Franse filmwereld. Zowel Daniel Auteuil (die Pierre speelt), Marie-Josée Croze (Mathilde) als Florence Loiret Caille hebben een groot aantal films op hun palmares staan en dat is eraan te zien. Alle drie leveren ze heel mooi werk.

BEELD EN GELUID
Zowel het geluid als de beeldkwaliteit in Je L’Aimais zijn middelmatig. Het is allemaal niet slecht, er zijn geen foutenn, maar het is ook zeker niet formidabel. De beelden zijn niet altijd even scherp en het geluid trekt op geen enkel moment de aandacht.

EXTRA'S
In het hoofdmenu wordt er verwezen naar Other Liberty Productions als extra. We vermoeden dat het hier gaat om een aantal trailers, maar jammer genoeg slaagden we er niet in in het menu iets anders te selecteren dan de hoofdfilm.


CONCLUSIE

Je L’Aimais is geen slechte film. De cast bestaat duidelijk uit een aantal sterke acteurs, maar toch blijft het al bij al een vrij oppervlakkige film. Het lijkt ons dat er veel meer inzat, maar het resultaat is een film die de kijker nooit echt helemaal weet mee te sleuren.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Zabou Breitman
Met: Daniel Auteuil, Marie-Josée Croze, Florence Loiret Caille

Film:
6.5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Romantisch
drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:

Speelduur:
135 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789058498335


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:

Geen


Andere recente releases van deze maatschappij