:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MY LITTLE PONY - DEEL 4
MY LITTLE PONY - DEEL 4
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-11-28
SERIE
In het vierde en laatste deel uit de dvd-reeks van My Little Pony keren we terug naar Pony-land voor drie nieuwe avonturen van Megan en haar vriendjes, de pony's.



De Glazen Prinses
Terwijl de nietsvermoedende pony's buiten spelen, worden ze aangevallen door de gemene Raptorians. Zij komen de pony's kidnappen! Megan ontdekt dat de pony's naar prinses Porcina gebracht zijn. Deze prinses - die overigens een varken is - wil het haar van de pony's gebruiken om een nieuwe tovermantel te maken. De mantel die ze nu heeft begint immers wat kapot te gaan en daardoor heeft de mantel ook heel wat van zijn toverkracht verloren. Maar met het haar van de pony's kan Porcina een veel sterkere mantel maken die haar in staat moet stellen Pony-land in glas te veranderen. Eens ze de haren van de pony's heeft, wil ze hen als slaaf gebruiken. Maar Megan is vastberaden daar een stokje voor te steken. De Glazen Prinses is een verhaal dat bestaat uit vier deeltjes.



Op Jacht naar de Schat

De pony's zijn allemaal leuke spelletjes aan het doen. Sweet Stuff wil heel graag meespelen, maar ze ondervindt al snel dat dat niet zo gemakkelijk is. Verstoppertje spelen met de eenhoorns haalt niet veel uit aangezien die zich onzichtbaar kunnen maken. En met de babyzeepony's kan ze ook niet spelen; ze kan immers helemaal niet goed zwemmen. Daardoor krijgt Sweet Stuff het gevoel dat ze nergens thuishoort. Megan spoort haar aan mee te doen aan de zoektocht. Sweet Stuff moet samenwerken met één van de pegasuspony's, maar kan haar onmogelijk bijhouden. Maar dan ontdekt Sweet Stuff dat er iets is waar ze wel enorm goed in is.



Spike's Zoektocht

Spike heeft een groot probleem. Het kleine draakje wordt groot en heeft het vuurspuwen niet meer onder controle. Telkens wanneer hij niest, laat hij een enorme steekvlam los. Spike wil koste wat het kost een oplossing vinden. Hij gaat op pad, samen met Danny, om andere en oudere draken te zoeken die hem kunnen leren om een echte draak te worden. Maar Spike ontdekt dat die andere draken niet helemaal zijn zoals hij verwacht had.



BEELD EN GELUID

Qua beeldkwaliteit is op deze dvd geen vooruitgang te merken ten opzichte van de vorige drie dvd's uit de reeks. Er zitten nog steeds heel wat fouten in het beeld en de contrasten zijn alles behalve scherp. Ook het geluid blijft sukkelen met dezelfde problemen, namelijk dat in sommige scènes het geluid plots heel hol klinkt en van heel ver lijkt te komen. Deze dvd stelt wel een bijkomend probleem, namelijk dat hier heel wat liedjes niet vertaald zijn. En het is wel bijzonder vreemd om midden in een Nederlandstalige aflevering een Engelstalig liedje te horen.

EXTRA'S
Wederom vinden we enkele trailers vooraf voor andere kinderreeksen uitgebracht bij Bridge Entertainment.

CONCLUSIE
Deze vierde dvd is zonder twijfel de minst goede van de reeks. Niet dat de verhaaltjes minder goed zijn (hoewel we er zowat zeker van zijn dat ze vroeger nooit zijn uitgezonden op tv), maar wel omdat er duidelijk minder werk van gemaakt is. Als het voor de andere afleveringen mogelijk is de liedjes te vertalen, kan dat toch niet onmogelijk zijn voor deze afleveringen?


cover



Studio: Bridge Entertainment

Regie: Gerry Chiniquy, Milton Gray, Tom Ray
Met: geen

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
AL

Speelduur:
60 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711983458048


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Nederlands Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
-
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij