:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LIVING DEAD GIRL, THE
LIVING DEAD GIRL, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-01-19
FILM
Horrorfans zullen ongetwijfeld reeds gehoord hebben van Jean Rollin. Ook al begon hij zijn filmcarrière met films die beïnvloed zijn door de nouvelle vague-beweging of draaide hij documentaires over bijv. Generaal Franco, werd hij uiteindelijk bekend als de koning van de Franse erotische horrorfilms. Je moet geen genie zijn om te snappen wat er precies bedoeld wordt met titels als The Nude Vampire of The Rape Of The Vampire. Liters ketchupbloed en wat blote borsten, meer moest dat niet zijn in de jaren 60 en 70 voor de popcornetende cinemabezoeker. Destijds verguisd door de heren critici, maar decennia later bekroond met de titel cultfilm. En dat zorgt ervoor dat Filmfreaks het oeuvre van Rollin op dvd uitbrengt waaronder deze The Living Dead Girl uit 1982, of indien u de Franse titel verkiest: La Morte Vivante.
 
 
In het begin van de jaren 80 waren blijkbaar milieuvergunningen niet echt nodig, en zo zien we drie louche figuren allerlei vaten gevuld met chemische rotzooi een leegstaand kasteel binnensmokkelen. In deze opslagplaats bevinden zich ook twee lijkkisten van een moeder en dochter naar wier doodsoorzaak we het raden hebben. De bandieten besluiten om de kisten open te breken en aan de haal te gaan met de sierraden van de overleden dames. Maar kijk, op het moment dat de lijken het eerste daglicht zien, is er plots een aardbeving (de fantasieën van die scenarioschrijvers toch!) waardoor het chemisch goedje op dochter Catherine (Françoise Blanchard) terechtkomt en jawel, ze komt weer tot leven.
 

Vanaf de eerste seconde ontaardt het schoon kind in een maniakale doder die meteen de ogen van de bandieten uitkrabt. Blijkbaar kan Catherine zich nog goed het telefoonnummer van zuslief herinneren en zo besluit ze haar op te bellen. Hélène gelooft haar oren niet wanneer ze de stem van haar overleden zusje hoort en meteen herinnert ze zich de eed waarbij ze plechtig beloofd hebben alles voor elkaar te doen. Plichtsbewust trekt Hélène naar het kasteel om voor de blonde zus te zorgen. Het is echter niet als babysitter, wel mag Hélène om de haverklap vrouwen ontvoeren die op wreedaardige wijze aan de bloeddorstige zombie worden geofferd. Het vampierenfeestje wordt evenwel verstoord door een Amerikaanse toeriste die toevallig een foto van Catherine neemt. Verblind door haar schoonheid wil de fotografe op zoek gaan naar de identiteit van de blondine. De dorpsgenoten kunnen echter alleen maar vertellen dat ze reeds twee jaar onder de zoden ligt, of in haar geval de kelder. Amerikanen zouden Amerikanen niet zijn mochten ze niet op onderzoek gaan en voor regisseur Rollin alweer een mogelijkheid om nog wat meer flessen ketchup uit de kast te halen.
 
 
Zoals het vaak bij zulke films gaat, hoef je geen meesterwerk te verwachten want zo'n film bekijk je louter voor de gein. Dat het verhaal een incoherent geheel is neem je er maar al te graag bij. Van de actrices wordt niet meer verwacht dan dat ze bloedstollend mooi zijn (en dat zijn ze ook!) en van Rollin hoop je dat hij meerdere keren over de schreef gaat. Ook hij voldoet aan deze voorwaarden want qua wansmaak scoort deze film ontzettend hoog en daardoor is The Living Dead Girl een cultklassieker eerste klas. Zo slecht gemaakt dat het goed is? Nou ja, wansmaak kan ook kunst zijn, toch?
 
BEELD EN GELUID
Normaal zou je bij zo'n release een verschrikkelijk beeld verwachten, maar dat is helemaal niet het geval. Integendeel, The Living Dead Girl is een prachtig bewijs dat films uit de oude doos met een minder commercieel karakter mooi gerestaureerd kunnen worden. Op enkele seconden na is er van beschadiging of filmgrain geen sprake. Meer zelfs, op de haarsnitten en kostuums na, lijkt het wel of je naar een splinternieuwe film zit te kijken. Het geluid scoort iets minder daar er wat geruis te horen is, maar met een heerlijk foute B-filmscore van Philippe d'Aram op de achtergrond hoor je ons daarover niet klagen.
 
 
EXTRA'S
Op een slideshow en wat extra trailers na, zijn er geen extra's op deze dvd aanwezig.
 
CONCLUSIE
Wie zin heeft in een heerlijk foute film zal smullen van deze The Living Dead Girl. Wel dienen we er de lezer voor te waarschuwen dat hier heel wat expliciet bloot te zien is, maar van de regisseur van Emmanuelle 6 hadden we niet anders verwacht.cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Jean Rollin
Met: Françoise Blanchard, Marina Pierro, Mike Marshall, Carina Barone, Fanny Magieri

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1982

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717903482742


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:

• Original Trailer
• Rollin Trailershow
• Slideshow


Andere recente releases van deze maatschappij