:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LOUIS DE FUNES BOX
LOUIS DE FUNES BOX
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-04-15
REEKS
De Franse komiek Louis de Funès heeft zowel voor- als tegenstanders. Zo heb je filmfans die steevast hun televisietoestel uitschakelen wanneer ze de nerveuze, psychopatische kaalkop op hun scherm zien verschijnen en dan heb je weer andere cinefielen die totaal verknocht zijn aan de neurotische gedragingen van Frankrijks grootste komiek. De vele fans van deze driftkikker zullen ongetwijfeld opgetogen zijn over het feit dat Lime Lights een nieuwe box op de markt heeft gebracht met daarin vier films waarvan twee uit de gouden jaren 60 stammen en twee andere uit zijn latere filmperiode dateren. 

 
 
La Soupe Aux Choux (1981)
De voorlaatste film van de Franse komiek vertelt het verhaal van de steeds dronken boer Claude die de bewoners van de planeet Oxo gelukkig maakt door zijn overheerlijke koolsoep. Als wederdienst voor de onweerstaanbare delicatesse wekken de buitenaardse wezens Claudes echtgenote weer tot leven, maar helaas brengt dit onverwachte geschenk het leven van de man volledig in de war.
 
De volledige bespreking van La Soupe Aux Choux kan u hier lezen.

 
 
Sur Un Arbre Perché (1971)
Wanneer een rijke industrieel twee lifters meeneemt, vliegt hij met zijn auto uit de bocht en komt hij bovenop een boom terecht. De drie sukkels moeten zien te overleven in de meest barre omstandigheden en met een gekke de Funès en een uiterst sexy Geraldine Chaplin kan zoiets alleen maar tot waanzinnige situaties leiden. Een half geslaagde film die bij momenten vrij grappig is, maar helaas lijdt onder de onkunde van regisseur Serge Korber.

De volledige bespreking van Sur Un Arbre Perché kan u hier lezen.

 
 
Les Grandes Vacances (1967)
Het duo Jean Girault en Louis de Funès zorgen meestal voor vuurwerk en dat is in deze doldwaze komedie niet anders die bij momenten aanvoelt alsof je naar een Jean-Paul Belmondo-film zit te kijken, want nooit zag je in een komedie van de Funès zoveel stunts de revue passeren. In deze film volgen we het verhaal van een krankzinnige directeur die zijn zoon naar England stuurt om diens talenkennis wat bij te schaven. Wanneer de jongen niet luistert naar de wil van zijn vader en zijn eigen vakantieplannen uitvoert, leidt dit tot heel wat knotsgekke avonturen waar de fans van de Franse driftkop hun vingers zullen bij aflikken.

De volledige bespreking van Les Grandes Vacances kan u hier lezen.

 
 
La Zizanie (1978)
Na het succes van L’Aille Ou La Cuisse had regisseur Claude Zidi opnieuw zin om een komedie met de Funès te regisseren, jammer genoeg gaat La Zizanie  gebukt onder een zwak scenario dat iets te weinig grappen bevat om anderhalf uur te boeien. Nadat een bedrijfsdirecteur een aanbod van een Japanse klant heeft gekregen om 3000 machines te construeren in 90 dagen wordt de industrieel gedwongen om zowel de woning als de moestuin van vrouwlief om te bouwen tot een fabriek, wat uiteraard aanleiding geeft tot heel wat echtelijke ruzies.

De volledige bespreking van La Zizanie kan u hier lezen.
 
BEELD EN GELUID
Zie individuele films.
 
EXTRA’S
Op geen enkele dvd is er extra materiaal te vinden.
 
CONCLUSIE
Deze box bevat vier films die zeker niet de sterkste van de Franse komiek zijn, maar de fans zullen meer dan blij zijn dat deze klassiekers (want dat zijn ze in hun genre) eindelijk verkrijgbaar zijn in de Benelux zonder dat ze daarvoor peperdure importprijzen moeten betalen. Het doet ons alleen maar hopen dat er nog vele Franse komedies deze weg zullen volgen.cover
Studio: LimeLight Pictures

Regie: Claude Zidi, Jean Girault, Serge Korber
Met: Louis de Funès

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1967-1981

Leeftijd:
AL

Speelduur:
369 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5412012158481


Beeldformaat:
1.66:1 - 2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij