:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FLYING DOCTORS, THE - SERIE 2
FLYING DOCTORS, THE - SERIE 2
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2012-06-26
SERIE
In de miniserie zagen we hoe doctor Tom Callaghan (Andrew McFarlane) eindelijk een beetje de erkenning kreeg die hij verdiende, ondanks de zware tegenkantingen van lokale politicus en hereboer George Baxter (Bruce Barry). Baxter beleeft een kortstondige romance met verpleegster Kate (Lenore Smith), maar uiteindelijk kan ze het niet vinden met de gierige zakenman die in plaats van een hart een zak geld heeft zitten. De vooruitzichten voor Tom als overgebleven dokter op de medische missiepost van Coopers Crossing ziet er echter niet slecht uit: zijn nieuwe collega, dame Chris Randall (Liz Burch), een dametje met haar op haar tanden ondervindt aanvankelijk dezelfde weerstand bij de patiënten, die niet alleen angst hebben voor het onbekende, maar ook nog eens liever door de dokter willen behandeld worden omdat zíj een vrouw is. Chris' meticuleuze arbeidsethiek werpt vruchten af, en als roddeltantes als Violet Carnegie (Val Jellay) er nog eens een schepje bijdoen en de twee tortelduifjes tracht te koppelen, lijkt Coopers Crossing helemaal een paradijs op aarde. Zij het met de nodige strubbelingen. Violet blijkt namelijk niet zo gezond te zijn als ze zich wil voordoen, en blijkt diabetes te hebben: ze zal perfect normaal kunnen voortleven, als ze zich maar aan haar dieet houdt. Geen taartjes en cakes meer!
Na lang aandringen van haar man Vic (Maurie Fields) laat cafébazin Nancy Buckley (Val Jellay) zich onderzoeken, en het blijkt dat haar baarmoeder eruit zal moeten. Ze zoeken en vinden troost bij hun pleegdochter Sharon (Kylie Belling), een aboriginal-kind dat al sinds jaar en dag in het café bij de Buckleys werkt en daarnaast receptioniste is bij de RFDS. Sharon wil graag verder gaan studeren, maar dan moet ze langere tijd van huis, en dat is iets waar vooral Vic het moeilijk mee heeft. De oude garagist Hurtle Morrisson (Max Cullen) is van plan zijn automechaniciensschort aan de haak te hangen en vindt geen vervanger: zijn meestergast Ron (Mark Little) heeft een zwaar gebrek aan verantwoordelijkheidszin, en boekhouden is ook al niet zijn sterkste kant. Gelukkig heeft Hurtle noch een nichtje: Emma Plimpton (Rebecca Gibney), die de kneepjes van het vak danig goed beheerst, en in no time inburgert in de gemeenschap van Coopers Crossing.
En net dan besluit Tom het af te bollen: na het zien van een reportage op tv over de hongerige negertjes in Afrika slaat hij bijna zonder goeiedag te zeggen de deur achter zich dicht. De vervanger van Tom - de man die dé ster van de show zou worden - is de nurkse doctor Geoff Standish, die van de grote stad Sydney is overgeplaatst naar het landelijke Coopers Crossing. Gaandeweg blijkt dat dit niet zomaar een willekeurige keuze is: Geoff is weduwnaar en zijn ex is in Sydney overleden, ondanks het feit dat hij als dokter de beste therapieën had laten toepassen. Geoff probeert in Sydney een bestaan op te bouwen waar niets meer aan zijn vrouw doet denken, maar dat is in de branche van arts gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch is hij veruit de briljantste dokter van het stel, maar ook de emotioineel meest labiele. Pas na een flinke bolwassing van Chris komt hij een beetje terug bij zijn positieven en voert hij zijn werk naar behoren uit. Piloot David Gibson (Lewis Fitz-Gerald) houdt van drank, snelle wagens en mooie vrouwen. Aan zijn kunde valt er echter niet te twijfelen: Gibbo wordt beschouwd als dé beste piloot uit de streek, die bij wijze van spreken op een zakdoek kan landen. Gibbo zit echter te broeden op een topjob bij een luchtvaartmaatschappij, en vooraleer hij goed en wel de keuze kan maken waar hij met zijn leven naartoe wil, treft het noodlot hem en wordt de keuze voor hem gemaakt.
Dé soapserie waar ik als kind voor mocht opblijven was de Flying Doctors. De reeks is kindvriendelijk, de personages zijn één voor één positieve rolmodellen waar de goedheid zo van afstraalt, en als er een keertje een slechterik tussenzit, dan krijgt die meestal tegen het einde van het programma de rekening voor zijn wandaden gepresenteerd. De outback van Australië biedt overigens inderdaad de mogelijkheden om fantastische verhalen te vertellen in het pioniersklimaat waarin de inwoners vertoeven. Ondanks het feit dat er elke week wel een lul weer zo stom is om de woestijn in te rijden zonder vooraf zijn oilepeil te checken, en de verhaaltjes redelijk voorspelbaar zijn, maar niet al te vergezocht. The Flying Doctors is een mooie karakterschets van het rurale leven in de jaren 80 in de Australische outback van New South Wales. Het is verwonderlijk dat met zó weinig variatie in de scenario's de reeks het zo lang heeft kunnen trekken, want de circonstantiële gebeurtenissen zijn net voldoende om de aandacht van de kijker te kunnen vangen en om voldoende afwisseling te bieden aan de zoveelste medische interventie.

Deze tweede serie is eigenlijk het eerste seizoen. De eerste serie was slechts een probeersel met 6 afleveringen. Wie er gelijk heeft over dit teldispuut is na al die jaren nog steeds niet beslecht. En wat doen wij van DVD Info in zo'n geval? Gewoon doornummeren natuurlijk!
AFLEVERINGEN
Disk 1:
7. Will To Survive
Tom laat een pedante alcoholicus, Ted Hudson (Martin Vaughan), gedwongen opnemen nadat zijn maagzweer begint op te spelen. De man leeft in onmin met zijn zonen Colin (Mark Hennessy), die in Adelaide studeert, en Paul (Glennen Fahey), die het familiebedrijf tracht recht te houden. Ze hadden de man echter beter vastgebonden op zijn bed, want bij nacht en ontij neemt hij de benen. De inwoners van Coopers Crossing staan bovendien nogal weigerachtig tegen de kersvers gearriveerde dokter Chris Randall; ze moet echter bewijzen wat ze waard is, want tijdens Toms afwezigheid moet ze beslissen of ze een wanhopige vlucht in slecht weer uit moet voeren of een man zijn been moet afzetten.

8. Trial By Gossip

Chris heeft het been van Jim Spencer (Lloyd Cunnington) moeten afzetten, maar dat heeft haar een hoop negatieve publiciteit opgebracht. George Baxter kan Jim zelfs overwegen om klacht in te dienen wegens medische fout. Daardoor weigert een moeder haar kind te behandelen tegen kroep omdat Chris de enige dokter in de buurt is. Samen met de nieuwe piloot, David "Gibbo" Gibson, werkt Tom mee aan een plannetje waardoor Baxter zijn idee moet laten varen.

9. Hot Enough For You

Coopers Crossing kreunt onder een hittegolf. Een Schot, Niall Robertson (Neil Melville), die met zijn vrouw en drie kinderen rondreist en toevallig een pitstop moet maken in het stadje, vraagt rond of hij ergens een baantje kan krijgen. Ron stuurt hem naar een boerderij, maar daar komt hij nooit aan. Het gezin is in de verzengende hitte en zonder deftige voorbereiding verloren gereden, en de man is bovendien op eigen houtje hulp gaan zoeken, zijn gezin in een bakkende auto achterlatend. Hij heeft namelijk liever geen hulp van de autoriteiten, want zijn verblijfsvergunning is verlopen en eigenlijk is zijn doortocht door het Beloofde Land Australië een klein beetje illegaal...

10. Dream Of Sand

Chris probeert een hardnekkige oude opaalzoeker (Willie Fennell) te interneren nadat die in zijn mijn een ongelukje heeft gehad met een instortend gewelf. De man sterft echter nog liever dan zijn claim op te geven. Hurtle keert terug naar Coopers Crossing, en kondigt aan dat hij zijn garage gaat verkopen en gaat verhuizen naar Surfer's Paradise. Daar blijkt hij namelijk een jonge aantrekkelijke weduwe ten huwelijk te hebben gevraagd. Ze wijst echter zijn avances af.
Disk 2:
11. Public Property
Lapzwans Bruce Hayes (Mark Neal) is via corresponentie aan een bruid geraakt. Het meisje, Joylene (Rowena Mohr) arriveert in Coopers Crossing en blijkt zeven maanden zwanger te zijn. Bruce is er op slag weer nuchter van, en is van zin zijn ex-verloofde met de eerste de beste bus terug te sturen van waar ze vandaan komt. Dat is echter buiten zijn broer Clive (Peter Curtin) gerekend die wel gecharmeerd is door het niet op haar bek gevallen vrouwtje dat alleen maar op zoek is naar een beter leven.

12. Is Nothing Sacred?

Mensenrechtenactiviste Debbie Wilson (Marina Finlay) probeert, zoals ze op veel plaatsen in Australië al gedaan heeft, ook in Coopers Crossing uit te zoeken of er heilige relieken overblijven van de aboriginals, opdat die een stuk land zouden kunnen claimen. Baxter is er als de dood voor dat de aboriginals een deel van zijn rijkdom zouden opeisen, en hij heeft een plaatselijke archeoloog omgekocht om alle bewijzen van zulke historische vindplaatsen discreet te laten verdwijnen. Het racisme zit er in Coopers Crossing soms diep ingeworteld: wanneer een paar lokale rednecks vier aboriginals de toegang tot Vics pub ontzeggen, wordt de pub kort en klein geslagen. Tom Callaghan haalt zich bovendien de woede van Baxter op de hals door openlijk een relatie te beginnen met Debbie.

13. Square Pegs

Matt Cameron (Wade Beed) steelt een flesje kalmeerpillen uit het vliegtuig van de dokters, en probeert zichzelf hiermee om zeep te helpen. Vader Cameron (Norman Yemm) probeert tevergeefs uit te pluizen waar hij in zijn opvoeding tekort heeft geschoten. Tom ontmoet een dame, Ruth Pitt (Rosie Sturgess) die door het roken een terminale vorm van longkanker heeft. Ze heeft zich al met haar dood verzoend, maar de vraag blijft wat ze moet aanvangen met haar licht mentaal gehandicapte zoon Hugh (Marcus Eyre). Die schopt bovendien stennis in Vics pub wanneer iemand hem een rum-cola (of iets accurater: drie rum-cola's) trakteert.

14. Sins Of The Father

Tom en Kate moeten midden in de nacht helpen bij de bevalling van Prue Browning (Vikki Blanche), het nichtje van het echtpaar Windsor (Ross Thompson en Jane Menelaus). Vooral Mrs. Windsor heeft erop aangedrongen dat de bevalling op hun boerderij plaatsvindt en niet in de kliniek. Wanneer de moeder niets van de baby moet hebben, komt de aap uit de mouw: de Windsors kunnen geen kinderen krijgen, en hebben Prue, die helemaal hun nichtje niet is, een flinke smak geld betaald om het kind ter wereld te brengen, waarbij Ross Windsor de vader is. Als puntje bij paaltje komt wil Prue de kleine echter niet meer afstaan. Ron (Mark Little) en Hurtle moeten intussen op vijf kinderen passen van wie de moeder in het ziekenhuis van haar negende spruit bevalt. De kinderen zijn verzot op vuurwerk, en Ron geraakt ernstig verbrand wanneer hij de kinderen met zijn voorraad Chinees vuurwerk wil overtroeven.

Vikki Blanche zou later in de reeks één van de vaste rollen opnemen, zij het als een ander personage.
Disk 3:
15. Rally To The Cause
De voorlaatste etappe van de rallywedstrijd Londen-Sydney finisht in Coopers Crossing. De arrogante Franse chauffeur Pierre Costelle (Shane Briant) is aan de kop van het klassement geraakt nadat hij de Australiër Noah (Matt Kay) van de weg heeft gereden. Noah heeft zijn schouder gekneusd en kan onmogelijk de wedstrijd nog winnen; voor zijn sponsor is het echter belangrijk dat Noah überhaupt nog de finish in Sydney haalt. Gibbo valt echter voor de charmes van de Nieuwzeelandse chauffeur Sandra Wetherby (Nikki Coghill), die na het uitvallen van Noah naar de tweede plaats is geklommen. Net wanneer hij meent dat hij met haar een passionele nacht tegemoet gaat, wordt Sandra's wagen gesaboteerd door de Fransen. Gibbo moet de hele nacht doorwerken om Sandra's auto terug rijklaar te maken, en hij moet zelfs een cruciaal onderdeel daarvoor uit zijn eigen sportauto vijzen.

16. Talk Of The Town

Tom en Chris houden hun relatie niet langer geheim voor het dorp, maar hun liaison komt onder druk te staan als Tom een uitnodiging krijgt om in New York te gaan spreken en hij mogelijk Liz Drever weer zou kunnen ontmoeten. Violet Carnegie wordt gediagnoseerd met diabetes, en ze houdt zich niet aan haar dieet, waardoor ze verschillende toevallen krijgt. Emma ontdekt in de garage van Hurtle een stapel onbetaalde rekeningen; Hurtle is blijkbaar te zachtaardig om bij zijn schuldenaars de rekening te gaan incasseren, en hij komt daardoor zelf in geldproblemen.

17. Do You Read Me?

Margie Cooke (Taya Straton), de dochter van lerares Linda Cooke (Lindy Davies), laat zich door Chris Randall dé pil voorschrijven. Discretie is echter iets wat niet bestaat in Coopers Crossing: wanneer Margie haar voorschrift in de apotheek laat inwisselen, hoort Violet Carnegie wat ze precies bestelt, en dat is nog altijd een snellere en effectievere manier om het nieuws te verspreiden dan het in de krant laten drukken.

18. E.T. - New Girl In Town

Tom en David maken een noodlanding in een afgelegen gebied, en arriveren bij een boerderij waarvan de inwoners blijkbaar al jaren niet meer in de bewoonde wereld zijn geweest. Naast een stervende oude vrouw en een wereldvreemde zonderling, Brian Stewart (John Orcsik), bevindt er zich ook een meisje, Amanda (Nadine Garner), dat compleet wereldvreemd is. Tom besluit om haar mee te nemen om haar vervolgens ter beschikking te stellen van de jeugdbescherming. Stewart wil echter niet dat ze met hem meegaat, en hij komt naar Coopers Crossing om haar weer op te eisen... met een geladen geweer
Disk 4:
19. A Choice Of Enemies
George Baxter wil maar wat graag de schapenboerderij van Frank (Don Barker) en Phillys (Beverly Philipps) Kent overnemen. Hun enige kleinzoon schijnt namelijk niet geïnteresseerd te zijn in de overname van de zaak. De Kents zijn echter niet zo geneigd om hun landerijen aan Baxter te verkopen. Een oud lief van Chris, journalist Darcy Adams (Rod Mullinar) komt een human interest-artikelenreeks schrijven over de Flying Doctors. Net wanneer hij mee mag vliegen, moet Tom een moeilijke beslissing maken: redt hij het aboriginaljongetje John Miller, een kleine van een jaar of 7 die met een bus benzine aan het spelen was, of Rex Bailey (Max Bruch), een tai chi-volgeling die meent dat hij compleet onvoorbereid met zijn fietsje door de outback van Australië kan rijden, en een ongeluk van jewelste heeft? Tom kiest voor het eerste slachtoffertje, maar wanneer Rex overlijdt en zijn vader, Adrian Bailey (Simon Thorpe), na het lezen van het artikel van Adams stennis komt schoppen, is het hek helemaal van de dam. Bovendien, om de zaak nog wat te bemoeilijken: Adams heeft het artikel bewust geschreven uit rancune dat Tom er met zijn oud lief, Chris, vandoor is.

20. Departues

Sharon gaat Coopers Crossing verlaten want ze heeft een studiebeurs gekregen om in Sydney te mogen gaan studeren voor sociaal werkster. Niet iedereen is even tevreden over haar vertrek: vooral Vic heeft er moeite mee, en Sharon wentelt zich als aboriginal iets te nadrukkelijk in haar slachtofferrol, waarmee ze Vic, die geen enkel racistisch bijkomend motief had om haar al die jaren als zijn dochter te beschouwen, nog eens extra kwetst. De dokters moeten intussen uitrukken voor ene Jim Dawson (Richard Moss), die aan een aandoening leidt waardoor hij niet meer weet wat hij doet als hij een glaasje te veel op heeft. Zijn vrouw Peg (Anne Scott-Pendlebury) staat op het punt hem te verlaten, en hun hulpje Sam Foster (Greg Caroll) is maar wat graag bereid om Jims plaats in te nemen. Dankzij Toms bemiddelling komt het drietal toch tot een financiële regeling waar iedereen zich in kan vinden. Maar Sam heeft 15 stuks ongemerkt vee van Baxter gestolen, en Baxter staat op het punt om er als wraak 20 terug te stelen.

21. A Lost Generation

Er heerst nogal wat commotie in Coopers Crossing over een nakende viering van de oudstrijders. Op het oorlogsmonument zullen namelijk ook de vrijwilligers die in Viëtnam hebben meegevochten, bijgeschreven worden. Vooral bij Joe, die in 'nam heeft gediend, brengt dit traumatische ervaringen naar boven. Een jonge vrouw, Claire Dobson (Joy Smithers) dient zich aan in Coopers Crossing, en ze beweert de kleindochter van Violet te zijn. Sommigen, waaronder Baxter, zijn er echter van overtuigd dat ze zich alleen maar als familie voordoet om op de erfenis van Violet uit te zijn. Enkel een bloedtest kan uitsluitsel geven.

22. Someone Special

Tom is aangedaan door een reportage over hongerige kindjes in Ethiopië. Wanneer de tijd rijp is om zijn contract te verlengen, blijkt hij het niet getekend te hebben. Chris wil hun relatie een meer permanent karakter geven, en als het van Violet Carnegie zou afhangen, zouden de twee na een nacht samen al moeten getrouwd zijn. Maar het spreekwoordelijke haar in de boter wordt alsmaar dikker.

|Disk 5:
23. Return Of The Hero
Koreaveteraan Les Foster (Gerard Kennedy) keert na jaren afwezigheid terug naar Coopers Crossing. Zijn gezondheid laat echter te wensen over: hij heeft aids, verslechtert zienderogen, en het conservatieve stadje heeft het niet zo begrepen op homo's. Zelfs de nieuwe dokter, Geoff, die beter zou moeten weten, laat doorschemeren dat Les beter af zou zijn in een klinken dan in vrede te sterven met zijn vriend aan zijn bedstee.

24. Eye Of The Beholder

Kate moet noodgedwongen een paar nachten bij George Baxter blijven passeren. Ze ontdekt dat George ook wel een menselijke kant heeft die maar weinigen kennen, maar als het erop aankomt heeft George geen scrupules om een werknemer met een slechte rug de laan uit te sturen. Violet Carnegie is op zoek naar een "vrijwillige" kandidate om het in de Miss Coopers Crossing-competitie op te nemen tegen Melissa Cumberland-Brown (Jill Mancini), die rondparadeert alsof ze een vijffrankstuk in haar achterste heeft zitten. De indeale tegenkandidate zou Emma zijn - als ze tenminste al de olie op tijd van haar gezicht kunnen schrobben.

25. Million-Acre Prison

Chris en Gibbo geven gehoor aan een noodoproep: bij een afgelegen boerderij heeft de kleinzoon Irving per ongeluk een geweer laten afgaan, en is in volle borst geraakt. Chris komt te laat om nog iets te kunnen verhelpen. Aangezien de hulpverleners een paar dagen vast zitten door noodweer moet Chris ook de autopsie én de begrafenis doen. De moeder van de familie, Jean Irving (Lynette Curran), kan het harde leven niet meer aan en neemt haar toevlucht tot pillen en drank.

26. Like A Death In The Family

Baxter haalt zich de woede van de locals op de hals door een openbare verkoop te organiseren van de inboedel van een familie die haar hypotheek anders niet meer kan terugbetalen. Wanneer Nancy een uitstrijkje laat nemen, blijkt dat ze baarmoederhalskanker heeft. Een kleine corrigerende operatie blijkt echter onvoldoende effect te hebben, en de enige mogelijkheid die nog openblijft is een hysterectomie. Ze durft echter de waarheid niet onder ogen zien.
Disk 6:
27. Fearless Frank
David is dringend aan een week vakantie toe wanneer hij een rechtse hoek in ontvangst mag nemen van een opzichter genaamd Simpson (Tommy Dysart), een wacko die denkt dat hij een engel van god is. Om zijn verlofperiode te overbruggen moet de RFDS wel een beroep doen op een reservepiloot. De beruchte oudstrijder Frank Watson (Ray Barrett), bijgenaamd Fearless Frank, met een kwalijke reputatie dat hij alle regels van de vliegkunst aan zijn laars lapt, is de enige kandidaat op het lijstje. Frank jaagt met zijn onverantwoord gedrag de dokters in de bomen, maar hij staat wel paraat wanneer hij een noodlanding moet uitvoeren op een landingsbaan waarop nog een pikdorser staat. Hoe dan ook is het tijd dat Frank zijn vliegtuig aan de kapstok hangt (in zoverre zulks fysiek mogelijk is). De weduwe Val Bates (Val Lehman) heeft wel een oogje op de man én hij zou ideaal zijn om op de farm bij te kunnen klussen.

28. Forgiveness

Sarah Gordon (Robyn Gibbes) hoort 's nachts, wanneer haar man wel is voor zijn werk, verdachte geluiden schimmen rondom haar farm spoken. Overdag probeert ze de eindjes aan te knopen in een restaurant waar ze een paar onvriendelijke ontmoetingen heeft met ex-vriendjes. Ze vraagt aan Sergeant Carruthers en aan dokter Geoff om een oogje in het zelf te houden. Bij zijn volgende thuiskomst krijgt Susan van haar man Martin (Klaus Schulz)... een geweer. En ja hoor, bij de eerstvolgende gelegenheid is het prijs: Susan schiet een inbreker neer. Nu blijkt het om Mike (Niall O'Donnell) te gaan, haar verlegen collega van in de keuken van het restaurant die haar wilde helpen... De relatie tussen Kate en George staat op springen, wanneer blijkt dat George nóg een minnares erop nahoudt in Broken Hill.

29. Acceptance

Geoff depanneert een fysicadocente, Josie Rattan (Katrina Foster), die een black-out heeft gekregen en met haar wagen in de gracht is belandt. Al snel blijkt dat ze een vergevorderde vorm van hersenkanker heeft, maar ze wil zich niet laten behandelen omdat de kans groot is dat ze na een operatie zal eindigen als een plant. Geoff herkent parallellen met de manier waarop zijn eigen vrouw is overleden, en probeert haar met alle middelen tegen te houden, zelfs door middel van collocatie. De twee niet al te snuggere broertjes Phar Lap (Gary Adams) en Carbine (Graham Duckett) Cochrane arriveren in Coopers Crossing, waar politiesergeant Jack (Terry Gill) met lede ogen moet aanzien hoe ze voor de zoveelste keer rel komen schoppen. Ditmaal beweren ze dat ze een goudader gevonden hebben, en gewapend met een wagen vol dynamiet en toch minstens drie van de wielen vastgevezen rijden ze de outback in.

30. The Show Goes On

Het toneelgezelschap Harlequin Players wil één van zijn eigen stukken komen opvoeren in Coopers Crossing. Helaas vlot het niet zo met de ticketverkoop. Wanneer hun hoofdrolspeler Rick (Julian Branagan) zijn been breekt bij een poging om een band op te blazen, blijkt bij het onderzoek dat hij de ziekte van Hodgkin heeft en zo snel mogelijk moet geopereerd worden. De manager van het gezelschap, Steve Ryan (Robert Morgan) gaat er echter met de recette vandoor. Violet heeft medelijden met de sukkelaars en probeert alles in het werk te stellen opdat de voorstelling toch zou doorgaan. Voor de ontbrekende hoofdrol vraagt Lyn (Penny Fischer), de zus van Rick, of Joe, die vroeger nog toneel heeft gespeeld, niet wil inspringen.
Disk 7:
31. To The Rescue (part I)
Twee niet al te snuggere hillbillies komen op consultatie bij dr. Geoff tranquillizers vragen. Kate waarschuwt hem dat ze die vorige keer hebben doorverkocht aan schoolmiddelen. De twee komen van een kale reis terug, maar saboteren het vliegtuig van de RFDS. Wanneer Kate een nacht alleen moet doorbrengen op de plaats waar het ziekenhuis wordt gehouden, wordt ze ei zo na overvallen om de medicijnen te steken. Een paar kranige ouwe inwoonsters met een dubbelloops geweer steken er echter een stokje voor. Jack Carruthers rukt uit in een poging om de twee te arresteren, maar ze schieten twee banden van hem lek. Wanneer ze in één van hun eigen wolvenklemmen trappen, hebben ze zelf dringend hulp nodig... van de dokters die ze bestolen hebben. Chris, Violet en Emma reizen inmiddels naar Windoona, waar de organisatie van het Queen Of The Outback-festival had moeten klaarstaan. Had moeten, want er is op de keper beschouwd nog niets klaar.

32. Into The Future (part II)

Gibbo, Vic en Nance arriveren nog net op tijd om de meubelen te redden. Het Queen of the Outback-feest kent een succes, en Emma gaat met de hoofdprijs lopen. Gibbo heeft die avond een jobaanbieding gekregen om in een grote luchtvaartmaatschappij een leidende functie waar te gaan nemen. De catch is dat hij binnen de 24 uur moet beslissen. Wanneer de piloot die Baxter naar huis moest brengen, stomdronken blijkt te zijn, stelt David voor zijn plaats in te nemen. Samen met Chris reizen ze terug naar Coopers Crossing, Onderweg schiet echter de vleugel in brand, en Gibbo slaagt er toch nog in om het toestel min of meer aan de grond te zetten. Zijn bemanning is veilig, maar zelf is hij zwaargewond: een ijzeren staaf heeft zich door zijn arm geboord, en zijn organen lijken wel op een puzzel. Gibbo moet naar de grote kliniek in Broken Hill, maar hij zal daar niet levend aankomen...
BEELD EN GELUID
Beeld en geluid zijn zoals verwacht bij een reeks van deze ouderdom redelijk slecht. Het beeld zit vol met printbeschadigingen, onscherpte, ruis, en het zou met niet verbazan dat het een directe port is van een videoband. De geluidtrack is mogelijk nog erger: in aflevering 22 is er een duidelijk geval van tubing te horen (waarbij het geluid door een rubberen slangetje hoort te weerklinken, hoge of lage tonen gaan compleet verloren in een soort van onbestemde ruis boven en onder welke alles precies eender klinkt. Een keer of vijf op de reeks klinkt er dan nog eens een droge knal door de geluidsboxen. En op de koop toe is de sychronisatie niet gedaan volgens de regels van de kunst. De goeie punten: Het beeld is bekijkbaar en het geluid is beluisterbaar.
EXTRA'S
Bonusmateriaal is er niet.

CONCLUSIE

The Flying Doctors behoort tot de betere klasse dokterssoaps, maar de presentatie is abominabel slecht. Nostalgici krijgen natuurlijk de reeks precies te zien zoals vroeger, d.w.z. alsof ze op een camping met een tv met een antenne naar hun favoriete doktersserie zaten te zien. Oh ja, en dit is géén top-dvd. Maar dat had u al geraden.coverStudio: Memphis Belle

Regie: Rob Stewart, Arch Nicholson, Colin Budds, Chris Langman, Brendan Maher, Dan Burstall, Mark Callen, Mark Defriest
Met: Andrew McFarlane, Liz Burch, Robert Grubb, Lenore Smith, Lewis Fitz-Gerald, Bruce Barry, Pat Evison, Maurie Fields, Val Jellay, John Frawley, Terry Gill, Carmel Millhouse, Max Cullen, Rebecca Gibney, Gil Tucker, Kylie Belling

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
2,5/10

Beeld:
2,5/10


Regio:
2

Genre:
Soap

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
6

Speelduur:
1176 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789089411075


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij