:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> THAT GIRL IN YELLOW BOOTS
THAT GIRL IN YELLOW BOOTS
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-08-27
FILM
India mag de laatste decennia dan wel overspoeld zijn door de afgrijselijke Bollywoodfilms, toch zijn er heel wat cineasten die hun eigen weg zoeken en daar is Anurag Kashyap zonder twijfel een mooi voorbeeld van. In eigen land wordt hij door critici vaak als een controversiële filmmaker omschreven en daar zit Black Friday voor heel veel tussen, de film ging immers over de bombardementen die Bombay in 2004 te verduren kreeg. Anurag werd hierdoor een graag geziene gast op diverse internationale filmfestivals, maar in zijn vaderland stuit de Indiër vaak op verzet omdat hij er niet voor terugdeinst om enkele schrijnende situaties aan te klagen, zo stelde hij bijvoorbeeld in I Am het geweld tegen kinderen aan de kaak. That Girl In Yellow Boots verscheen in 2011 en werd geschreven door hoofdrolspeelster Kalki Koechlin. De personages uit haar scenario zijn losjes gebaseerd op karakters die ze tijdens haar verblijf in India had leren kennen. De film werd gedraaid in een razendsnel tempo van 13 dagen, wat volgens Kashyap te verklaren is door het feit dat getrainde acteurs nu eenmaal weten wat hun te doen staat waardoor de cineast geen nutteloze tijd verliest. In eigen land was er geen enkele distributeur geïnteresseerd in dit project (geen enkele acteur was immers ooit te zien geweest in een Bollywoodfilm waardoor de film gedoemd was om een flop te worden), maar toevallig viel het oog van het Amerikaanse IndiePix op de prent. That Girl In Yellow Boots is dan ook Kashyaps eerste film die wereldwijd werd verspreid en op de filmfestivals van zowel Toronto als Venetië op veel succes mocht rekenen. 

Ruth (Kalki Koechlin) is een jonge Britse die reeds vanaf haar vijfde in India woont. Omdat de Indische politie wel eens corrupt durft te werken, kan de jongedame zonder veel problemen haar toeristenvisum verlengen. Het mag dan wel bij wet verboden zijn, toch heeft Ruth een job in een massagesalon alwaar ze (mits het verlenen van enkele extra diensten) een aardig centje kan verdienen. De verwarde vrouw heeft een bizarre relatie met haar vriend Prashant (Prashant Prakash), een junk die haar meesleurt in de gure onderwereld van de Indische misdaad, maar toch is haar liefde voor de man te groot om hem aan zijn lot over te laten. Terwijl ze wordt verplicht  om haar zuurverdiende geld aan misnoegde dealers af te geven, heeft Ruth een belangrijker doel in haar leven: het zoeken naar haar vader. De speurtocht naar de man die haar op jonge leeftijd verliet is niet eenvoudig en naarmate de waarheid boven tafel komt, valt Ruth van de ene verbazing in de andere.
 
That Girl With Yellow Boots is niet bepaald een film die veel hoop uitstraalt, want niet alleen toont de regisseur de andere (donkere) kant van India, ook bezorgt Kashyap in verschillende scènes de kijker een brok in de keel waardoor deze prent soms oogt als een Indische versie van Serpico (de drugfilm met Al Pacino). De karakters van de misdadigers hebben een hoog Tarantino-gehalte waardoor de spanning steeds wordt verzekerd, toch is de echte revelatie van de film het acteertalent van Kalki Koechlin. Een meesterwerk is Kashyaps prent niet geworden, want jammer genoeg is de plot iets te saai en te voorspelbaar, maar toch is That Girl With Yellow Boots een film die zowel de liefhebbers van wereldcinema als de fans van misdaadfilms kan aanspreken.

BEELD EN GELUID
De kleuren zijn uiterst realistisch en vaak zonder hoop. Uiteraard is dit niet het soort release dat het moet hebben van een superieure beeld- en geluidskwaliteit, doch raden we de fans van de betere wereldmuziek aan om eens extra te letten op de prachtige soundtrack van Naren Chandavarkar en Benedict Taylor.
 
EXTRA’S
Er staan geen extra’s op deze dvd.
 
CONCLUSIE
That Girl In That Yellow Boots is een mooi voorbeeld van hoe traditionele wereldcinema aansluiting kan vinden 
bij de betere misdaadfilm. Let ook op de zeer originele verpakking van deze dvd. Een aanrader uit India en neen, deze film is niet aangetast door het verwerpelijke Bollywoodvirus.cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Anurag Kashyap
Met: Kalki Koechlin, Naseeruddin Shah, Anurag Kashyap, Prashant Prakash, Gulshan Devaiah

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789461870919


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels & Hindi Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij