:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KUNG FU PANDA - PO'S WINTER WONDERLAND
KUNG FU PANDA - PO'S WINTER WONDERLAND
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2012-12-24
FILM
Panda Po (Jack Black) krijgt van meester Shifu (Dustin Hoffman) de twijfelachtige eer om dit jaar met het winterfeest het banket van de kung fu-meesters van de hele wereld voor te zitten. Nadat hij eerst al begint met de kok te schofferen, besluit Po maar om de honneurs zelf waar te nemen en in de keuken te gaan staan. Eigenlijk zou hij op kerstavond liever bij zijn vader Mr. Ping (James Hong) in het restaurant noedels uitdelen aan de eenzame dieren. Bij het banket maakt hij er uiteindelijk zodanig een zooitje van dat hij zich terugtrekt en maar naar Mr. Ping's etablissement afzakt. Pas wanneer de andere kung fu-meesters Po's ambitie prijzen, ziet meester Shifu in dat perfectie zich in vele gedaanten kan openbaren.

Deze kerstspecial hoort chronologisch tussen de eerste en de tweede Kung Fu Panda-film. De Blu-rayversie die in onder meer de Verenigde Staten te krijgen is, schijnt hier niet te verschijnen, en zelfs voor deze voor de rest perfect Nederlands ondertitelde release moesten we uitwijken naar Oostenrijk. We hebben al veel van dit soort kerstshorts de revue zien passeren, met onder meer de figuurtjes uit Ice Age en Shrek. De spin-offmolen van Dreamworks, die onder meer een hele televisiereeks rond de pinguïns heeft voortgebracht, draait met deze Kung Fu Panda-kerstspecial inmiddels op volle toeren. Het filmpje zelf is intussen al twee jaar oud. Opvallend is dat de kortfilmpjes van Dreamworks misschien niet tot de langste aller tijden behoren, maar dat de kwaliteit van de animatie niet moet onderdoen voor de hoofdfilm, en het gros van de stemmencast treedt voor de short aan, wat hen tot eer strekt. Een filmpje van nog geen half uur heeft uiteraard niet dezelfde inhoudelijke diepgang dan een animatiefilm van anderhalf uur, en er wordt qua karakters uiteraard uit hetzelfde vaatje getapt dan de hoofdfilm. Toch is het sleutelwoord waar ik aan moet denken bij het aanschouwen van dit filmpje "charmant".

 


BEELD EN GELUID

De beeldkwaliteit van deze computeranimatiefilm is nagenoeg perfect. Er kan dan ook bijzonder weinig mislopen wanneer een film van dergelijke korte speelduur op een single layer-dvd wordt gekwakt, zelfs met zes audiosporen erbij. Vooral de kleuren zijn puntgaaf, en het verlichte Tibetaanse dorpje op kerstavond is aangenaam om naar te kijken. De computeranimatie bevat veel details zoals de textuur van Po's pels. Het 5.1-geluid is volledig en solide, maar er wordt niet echt veel gedaan met de surroundkanalen.

EXTRA'S

Er was zelfs nog plaats voor bonusmateriaal, alhoewel het niet dadelijk een hoeveelheid is om over naar huis te schrijven. In Learn to Draw: Wo Hop (5:47) toont Tom Owens ons hoe we Wo Hop kunnen tekenen. In Mr. Ping's Noodle House (4:58) zien we hoe Alton Brown, presentator van een Amerikaans kookprogramma, een reportage maakt over Danny Yip, eigenaar van een bekend Aziatisch pastarestaurant. How to use chopsticks (2:47) is ook op kinderen gericht en toont hoe je moet eten met stokjes. Deze laatste twee extra's waren reeds te vinden op de Blu-ray van Kung Fu Panda. Naast twee previews kan je ook nog naar de intussen klassiek aan het worden Worlds of Dreamworks Animation Juke-Box kijken, waarin je stukjes videoclip uit een hoop andere Dreamworks-films kan bekijken.

CONCLUSIE

Kung Fu Panda - Po's Winter Wonderland is een leuk kerstfilmpje dat om de één of andere reden hier niet wordt uitgegeven. Wie al eens een Duitse webshop frequenteert kan deze tegen een zacht prijsje laten overkomen, maar de disk is voornamelijk toch op de completisten gericht.cover
Studio: DreamWorks

Regie: Anthony Leondis
Met: Jack Black, Dustin Hoffman, Seth Rogen, Angelina Jolie, Randall Duk Kim, Dennis Hoffman, Paul Scheer

Film:
7,5/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Duitsland

Jaar:
2010

Leeftijd:
0

Speelduur:
25 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
4047552500813


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Duits, Frans, Spaans, Italiaans
Extra's:
• Geanimeerde menu's
• Documentaire "Learn to draw Wo Hop"
• Documentaire "Mr. Ping's Noodle House"
• Documentaire "How to use chopsticks"
• 2 previews
• Worlds of Dreamworks Animation Juke-Box

Andere recente releases van deze maatschappij