:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GARFIELD'S PET FORCE
GARFIELD'S PET FORCE (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2013-08-29
FILM
Op de planeet Dorkon smacht koning Jon (Wally Wingert) naar een vrouw. Wanneer een zekere Vetvix (Vanessa Marshall) zich aandient als potentiële huwelijkskandidate, en na ongeveer tien seconden het huwelijk wordt ingezegend, blijkt dat haar enige motief om te trouwen is om de hand te kunnen leggen op het straalwapen waarmee ze de moleculaire structuur van levende wezens kan veranderen, én er willoze zombies van kan maken. Waar ze niet heeft op gerekend is op de vier superhelden Garzooka (Frank Welker), Starlene, Odious (Gregg Berger) en Abnermal, die de snode plannen van Vetvix trachten te verijdelen. De drie laatsten worden echter al snel door Vetvix in zombies veranderd, en Garzooka moet op zijn computer op zoek naar een planeet waarop individuën leven die genetisch overeenkomen met zijn drie gevallen helden. Drie maal raden waar hij terecht komt... Arlene, Odie en Nermal schrikken zich een hoedje wanneer stripheld Garzooka plots voor hun neus staat. Alleen heeft hij in zijn kielzog Vetvix meegebracht, die prompt een zooitje begint te maken van Cartoon World.
Ik vang al eens geregeld een aflevering op uit de reeks The Garfield Show op zenders zoals Cartoon Network, waar de reeks met de originele stemmencast wordt uitgezonden, vooral om de schitterende en ondergewaardeerde duivel-doe-al Frank Welker in de rol van Garfield aan het werk te horen. De geanimeerde wereld van The Garfield Show is qua uitwerking redelijk simplistisch, maar sluit daarbij eigenlijk wel goed aan bij de al even simplistische - niet kwaad bedoeld - strips van Jim Davis, in elk geval meer dan de live action-film. In de tekenfilmreeks hebben Garfield en Co. een job waarbij ze elke dag naar de tekenfilmstudio moeten om een nieuwe krantenstrip te bedenken, wat al gevaarlijk dicht bij het breken van de vierde muur komt. De tekenfilmreeks gaf eerder al aanleiding tot de film Garfield Gets Real, die me niet helemaal kon overtuigen vanwege het warrige scenario. Deze Garfield's Pet Force doet het wat dat betreft iets beter, alhoewel een avontuur met ruimtewezens en superhelden toch ook nog wel wat als een tang op een varken staat op de doordeweekse avonturen van Garfield, waarbij het spannendste wat er doorgaans gebeurt het verorberen van een lasagna is. Maar als éénmalige gimmick kan ik ermee leven. Liever zou ik echter de gewone afleveringen van The Garfield Show eens op een bewaarbaar medium zien verschijnen.

BEELD EN GELUID
De animatie van de Garfield-tekenfilms is extreem rudimentair, wat betekent dat we hier een palet met veelal primaire kleuren krijgen. In hogedefinitie wordt de schokkerigheid van de nogal goedkope computeranimatie soms pijnlijk duidelijk, en alhoewel dit wellicht een goede transfer is, zitten de makers compleet aan het plafond van wat technisch mogelijk is. De gecomprimeerde 5.1-track volstaat ruim voor een kindertekenfilm zoals Garfield, en we mogen blijkbaar dankbaar zijn dat men toch de tegenwoordigheid van geest heeft gehad om ook de originele dub toe te voegen. Qua speciale effecten verwacht u van deze track best niet te veel. Om niet te zeggen: helemaal niks. Als bonus krijgt u er de dvd bij in anaglyphisch 3D met een paar van die rare gekleurde brilletjes.
 
EXTRA'S
Een trailer. Joepie.
 
CONCLUSIE
Garfield's Pet Force is één van de weinige instanties waarmee u het voice-werk van Frank Welker als de vadsige kater home-theatregewijs tot u kan nemen. De animatie oogt ongelofelijk goedkoop, maar inhoudelijk weten de makers de geest van de Garfieldstrip toch te capteren. Wellicht enkel voor de die hard Jim Davis-fans.coverStudio: LimeLight Pictures

Regie: Mark A.Z. Dippé
Met: Gregg Berger, Cathy Cavadini, Jennifer Darling, Greg Eagles, Vanessa Marshall, Neil Ross, Stephen Stanton, Fred Tatasciore, Frank Welker, Wally Wingert

Film:
5,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
6

Speelduur:
73 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5412012156920


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij