:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> IN ANOTHER COUNTRY
IN ANOTHER COUNTRY
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-01-08

FILM
Ik weet niet wat er precies in mijn jeugd is gebeurd, toch was ik sindsdien gefascineerd door Franse actrices. Nu nog trouwens. Het lijstje van mijn favoriete Françaises is weliswaar ellenlang, desalniettemin prijkt bovenaan ongenaakbaar de naam van Isabelle Huppert. De koningin van de arthouse weet steeds iedere prent naar haar hand te zetten. Haar verschijning is steeds verrukkelijk, zelfs in de grootste rommel, alhoewel ik mij niet meteen een slechte film met haar voor de geest kan halen. Neen, zelfs de boulevardkomedie Mon Pire Couchemar mocht er best zijn. Blijkbaar heeft ook regisseur Sang-soo Hong een boontje voor de roodharige vamp, want alhoewel hij buiten thuisland Zuid-Korea een volslagen onbekende is, wist hij de diva toch te strikken. Dat gebeurde evenwel via de tussenkomst van regisseuse Claire Denis met wie Huppert eerder in White Material samenwerkte, desalniettemin is het hem aardig gelukt.

 

 

In Another Country wist enkele filmfestivals (waaronder dat van Gent en natuurlijk Cannes) te charmeren, toch kon deze arthousekomedie geen plaatsje in de bioscoopzaal veroveren. Dat is ontzettend jammer omdat ze gewoonweg één van de leukste prenten van het afgelopen jaar is. Menig critici vergeleek de film met Groundhog Day. Dat is eigenlijk niet eens zo’n gek idee omdat net zoals in de film van Harold Ramis de protagonisten ook in deze Zuid-Koreaanse film steeds opnieuw in dezelfde situatie terechtkomen. Huppert speelt een Franse actrice die naar het Zuid-Koreaanse kuststadje Mahong trekt. Ze doet dat drie keer, maar iedere keer in een andere gedaante: als overspelige vrouw, dan weer eens als ijskoude bitch en ten slotte als een wanhopige vrouw die op zoek is naar liefde. Een bijkomend leuk element is de cultuurtegenstelling die iedere kijker zal doen glimlachen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de waanzinnig gekke zwemopzichter die leuke herinneringen oproept aan de hilarische West-Vlaming Berten Maillot.

 

 

Huppert speelt gewoon zichzelf. Je kan zelfs zeggen dat ze gewoon op het scherm paradeert. Natuurlijk doet ze dat met een nonchalance die zo stilletjes aan haar eigen handelsmerk is geworden. Het verhaal is zoals je kan verwachten helemaal niet belangrijk. Het is gewoon een aaneenschakeling van absurde taferelen die in een artistiek verantwoorde film zijn gegoten, meer niet. Dus wat wil je nog meer? Toegegeven, iedere reden om Huppert te bewonderen is gegrond, maar als je daar nog een leuke prent als bonus bovenop krijgt, dan mag je die kans zeker niet laten liggen, zegt een Huppert-fan!

 

 

BEELD EN GELUID
De kleuren zijn jammer genoeg net iets te vaal waardoor de prachtige locaties van het Zuid-Koreaans dorpje niet helemaal tot hun recht komen. Dat is eigenlijk het enige minpunt omdat er van onzuiverheden of andere mankementen helemaal geen sprake is. Het geluidspoor bestaat uit hoofdzakelijk Engelse (Isabelle Huppert blijft hilarisch in deze taal) en Koreaanse dialogen, dus daarmee zal je homecinema niet onmiddellijk ontploffen.

EXTRA'S
Er staat geen extra materiaal op deze disk.
 


CONCLUSIE
Het zijn misschien woorden van een fan, maar Isabelle Huppert doet het toch maar weer! In Another Country is een luchtige komedie vol banale situaties die ontzettend grappig zijn. De film is misschien net iets te veel een ode aan de Franse actrice, maar we kunnen regisseur Sang-soo Hong best begrijpen.
cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Sang-soo Hong
Met: Isabelle Huppert, Jun-Sang Yu, Yu-mi Jeong

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
AL

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789078716853


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
 Engels/Koreaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij