:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ATLANTIS - SEIZOEN 1
ATLANTIS - SEIZOEN 1 (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-04-28
SERIE
Kenners van de Griekse mythologie wagen zich maar beter niet aan deze nieuwe BBC-serie die zo succesvol is dat er al meteen een tweede luik van wordt gemaakt. Niet dat ze zich niet zullen amuseren, wel omdat de makers een loopje nemen met heel wat historische feiten. De makers van Merlin waren de serie na vijf seizoenen wat beu en zochten daarom nieuwe oorden op, Atlantis is het resultaat.

Het verhaal begint in onze tijd. Jason (Jack Donnelly) duikt met een bootje de diepe zee in. Het miniduikbootje komt in een waterkolk terecht en Jason spoelt nadien op een strand aan. Meteen blijkt dat hij een reis in de tijd heeft gemaakt, want de plaats waar hij is terechtgekomen is Atlantis: de verzonken stad! De personages uit de Griekse mythologie blijken zowaar echt te bestaan, maar gelukkig beschikt Jason na zijn trip ook over speciale gaven die hem supersterk maken. Het is wat hij echt nodig heeft, want het gevaar loert immers om iedere hoek. De eerste hinderpaal is een tweekoppige hagedis. De eigenaar van dat beest is echter niet in de wolken met Jasons actie waardoor de stoere kerel naar het dorp moet vluchten. Hij krijgt een schuilplaats door een schuchtere man aangeboden die zich als Pythagoras (Robert Emms) voorstelt. Jawel, de wiskundige die talrijke scholieren de gordijnen injaagt met zijn theorieën over driehoeken. De wetenschapper beschikt wel over hersenen, voor spierkracht moet je niet bij hem zijn. Die wordt geleverd door Hercules (Mark Addy die we kennen van The Full Monty en Game Of Thrones). De drie worden dikke vrienden en 13 afleveringen lang die elk zo’n 45 minuten duren, beleven ze de meest spannende avonturen waarin heel wat bekende gezichten uit de Griekse geschiedenis (zoals bijv. Oedipus) de revue passeren. Natuurlijk kan zo’n reeks ook best wat vrouwelijk schoon gebruiken en dat wordt geleverd door prinses Ariadne (Aiysha Hart), ook al probeert koningin Pasiphae (Sarah Parisch uit The Pillars Of The Earth) daar op alle manieren een stokje voor te steken.

Atlantis is een leuke, onderhoudende serie, maar bij kijkers die ondertussen het torenhoge niveau van de HBO-reeksen gewend zijn zal deze avonturenreeks wat sullig overkomen. De avonturen zijn het best te vergelijken met die uit een onschuldig stripverhaal en dus moet je van de verhaaltjes niet te veel verwachten. De acteerprestaties zijn degelijk, maar verre van memorabel. Wie uit is op onschuldig entertainment met een knipoog naar de jongensboeken van weleer zal Atlantis wel aanspreken.

BEELD EN GELUID
Splendid Films biedt z'n releases vrij goedkoop aan, helaas zie je dat ook vaak. De beeldkwaliteit van deze serie is evenwel fenomenaal en kan niet beter. De kleuren zijn prachtig, natuurlijk en de contrasten zijn haarscherp. Nooit merk je ook maar één mankement. Jammer genoeg is het geluidspoor niet meer dan een Dolby Surround 2.0-track. Technisch is daar niks mis mee. Dus geen geruis of zo, alleen ontbreekt er wat kracht.

EXTRA'S
Er staat geen extra materiaal op deze box.

CONCLUSIE
Atlantis behoort zeker niet tot het kruim van de hedendaagse series, daarvoor is het allemaal wat te braaf en net iets te Disney-achtig. Wie evenwel van spannende jongensavonturen zoals pakweg Dick Turpin houdt, zal kunnen genieten van deze serie die soms op een Dr.Who-versie van Game Of Thrones lijkt.cover
Studio: Splendid

Regie: diverse
Met: Mark Addy, Jack Donnelly, Robert Emms

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
10/10


Regio:
B

Genre:
Avontuur

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
12

Speelduur:
585 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
4006448510060


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij