:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FEARLESS HYENA II
FEARLESS HYENA II
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-02-08
FILM
Heaven en Earth, twee kwade gevechtsportmeesters, zijn van plan om de hele Yin Yang-clan uit te moorden. Tijdens een achtervolging kunnen twee leden samen met hun zoons ontsnappen. Tijdens het gevecht verliezen ze elkaar uit het oog. Vele jaren later als de zoons volwassen knapen zijn, hebben de twee elkaar nog steeds niet teruggevonden. Beide zijn al die jaren nog steeds uit de klauwen van Heaven en Earth kunnen blijven. Als ze door stomme toevalligheden elkaar ontmoeten, ontmoeten ook de vaders elkaar weer. Het is een blij weerzien, maar dat is maar van korte duur. Want ook Heaven en Earth zijn hen terug op het spoor…

In 1979 scoorde actiester Jackie Chan (The Young Master, The Tuxedo) na Snake In The Eagle’s Shadow en Drunken Master zijn derde grote hit met Fearless Hyena. Omdat de dollartekens ook in de ogen van de Chinese producers begonnen te dansen, werd er besloten om een sequel te verzinnen. In 1983 werd deze uitgebracht. De regie was ditmaal in handen van Lo Wei (Fist Of Fury 1 & 2) en de hoofdrol was wederom voor Jackie Chan. Toch bleek Fearless Hyena II maar wat licht uit te vallen. Het flutverhaaltje is niet meer dan een kapstok voor enkele gevechten aan op te hangen. Tevens loopt de film over van de kungfufilm-clichés. Het acteerwerk is dikwijls beneden peil. Vooral de bordkartonnen slechteriken, let maar op hun karakteristieke kwade lach die regelrecht uit pakweg Dragonball Z lijkt te komen. Gelukkig bevat de film enkele geslaagde vechtscènes (die naar het einde toe steeds gewelddadiger worden, iets wat we niet gewend waren van een Jackie Chan-film). Kortom een middelmatige en clichérijke kungfufilm, die naar alle waarschijnlijkheid toch de diehard Jackie Chan-fans onder ons zal kunnen bekoren.

Weetje: De film kende blijkbaar genoeg succes om nog een, zij het een, onofficiële sequel te rechtvaardigen met Fearless Hyena III (’80). Deze keer zijn de hoofdrollen in handen van de houtblok Bolo Yeung (Bloodsport, Double Impact) en iemand die zowaar Jackie Chen (Duel Of The Dragon) heet.

BEELD EN GELUID
Het beeld van deze DVD ziet er wat soft uit, dit is te wijten aan het regelmatig aanwezig zijn van filmgrain. De kleuren zien er wat afgewassen uit en dat verraad direct dat het hier om een oudere film gaat. De gebruikte print zit volledig vol met vuil en printbeschadigingen en naar het einde toe wordt dit zelfs zéér storend. Ook hebben we wat trillende beeldlijntjes en wat digitale compressiefouten kunnen opmerken. Volgens ons hebben de mensen van Prime Time gewoon een versleten VHS-versie van Fearless Hyena II op DVD gegooid. Want wij hebben oude videocassettes die een beter beeld geven. Ook op het gebied van geluid is het huilen met de pet op. Ten eerste worden we om de tuin geleid door op de hoes aan te kondigen dat er zowel de Cantonese als de Engelse versie op staat. Na wat controle ontdekken we dat je de film enkel in een tenenkrommende Engelse dub kan bekijken. We hebben hier en daar wat kraakjes en wat ruis kunnen bemerken. Tenslotte bevat de track weinig tot geen dynamiek of punch. Een ondermaatse beeld- en geluidskwaliteit.

EXTRA’S
Net zoals bij The New Fist Of Fury-DVD, van hetzelfde Prime Time, worden ons op de cover enkele ‘Jackie Chan-trailers’ beloofd. Maar daar hebben we weer helemaal niets van terug gevonden op het schijfje zelf. Slordig!

CONCLUSIE
Fearless Hyena II is een middelmatige en clichérijke kungfufilm uit 1983. De hoofdrol word opnieuw vertolkt door actiester Jackie Chan (The Accidental Spy, Rush Hour). De DVD-versie van Prime Time Entertainment is weer een misser geworden. De geluids- en beeldkwaliteit zijn van een zéér slechte kwaliteit. Qua extra features is er niets aanwezig, hoewel er op de hoes wel dingen beloofd worden. Dit soort praktijken kunnen we niet goedkeuren en maakt dat deze DVD te mijden is als de pest. Fearless Hyena II maakt deel uit van The Jackie Chan Collection II, maar zal in sommige winkels ook wel los te vinden zijn.


coverStudio: Prime Time Entertainment

Regie: Chuen Chan, Lo Wei
Met: Jackie Chan, James Tien, Hui Lou Chen, Sai-kun Yam

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3,5/10

Beeld:
2,5/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1983

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806032377


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij