:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SUPERGIRL - SEIZOEN 2
SUPERGIRL - SEIZOEN 2 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2017-10-15
SERIE
En op een dag word je wakker en besef je dat er véél meer aliens op aarde rondlopen dan Kara Zor-El (Melissa Benoist) en haar bekende neefje Superman (Tyler Hoechlin) alleen. Het DEO, dat de aanwezigheid van aliens monitort en zelf onder leiding staat van de laatste groene Marsman J'onn J'onzz (David Harewood), die de identiteit heeft overgenomen van Hank Henshaw, heeft niet alleen de handen vol met criminele aliens tegen te houden, onder de bevolking wordt in elk geval met minachtende blik gekeken naar de komst van de niet altijd even vriendelijke buitenaardsen. De laatst gearriveerde is Mon-El (Chris Wood) van de planeet Daxam,waarmee Krypton op voet van oorlog leefde. Kara voelt zich echter aangetrokken tot de vreemdeling, die in zowat alles Kara's antipode is.
De voornaamste dreiging wordt echter geleverd door de terreurorganisatie Cadmus. Die wil liefst van al de aarde definitief verlossen van al het buitenaards gespuis. Cadmus wordt geleid door Lillian Luthor (Brenda Strong), de moeder van Metropolis' meest gezochte misdadiger Lex Luthor, die door Supermans toedoen in de gevangenis is beland. Lillian heeft ook nog een dochter, Lena Luthor (Katie McGrath), die de banden met de criminele helft van haar familie wil doorknippen en van LexCorp een reputabele multinational maken die investeert in technologie die de bevolking ten goede komt. Lena is echter niet op de hoogte van de dubbele identiteit van Kara/Supergirl, met wie ze allebei bevriend is om diverse redenen. De terugkeer van de ouders van Mon-El (Kevin Sorbo en Teri Hatcher) dwingt haar tot een onaangenaam verbond met haar moeder.

Kara zelf is het beu om altijd de koffie te moeten brengen voor Cat Grant (Calista Flockheart), en ambieert een carrièrewending als journaliste. Het hoofd van de nieuwsredactie, Snapper Carr (Ian Gomez), is niet helemaal onterecht ervan overtuigd dat Kara gewogen en te licht bevonden is. Wanneer Cat aan het hoofd van CatCo voor onbepaalde tijd verlof neemt, komt James Olsen (Mehcad Brooks) aan het hoofd van de directie te staan. James is er echter van overtuigd dat hij meer kan betekenen voor de stad, en na de uren klust hij bij als een geharnaste vigilante die zich Guardian noemt, maar over geen enkele superkracht beschikt. Wel biedt zijn mottige maat Winn Schott (Jeremy Jordan) hulp met technische gadgets en een onbeperkt vermogen om gelijk welk computersysteem te kunnen hacken. Winn heeft intussen ook een baan aangeboden gekregen bij het DEO, en ook zijn liefdesleven loopt op wieltjes sinds hij een relatie heeft met een redelijk dominante vrouwelijke alien, Lyra Strayd (Tamzin Merchant), die een bijzondere voorliefde koestert voor seks op gevaarlijke plaatsen.
Terwijl Supergirl en haar bij het DEO werkende stiefzus Alex Danvers (Chyler Leigh) moeite doen om Cadmus ten val te brengen, is het hen in de eerste plaats te doen om hun vader Jonathan (Dean Cain) uit de klauwen van de organisatie te halen. Jonathan is echter zoveel jaar van de radar verdwenen dat het niet langer éénduidig uit te maken is waar tegenwoordig zijn loyaliteiten liggen. Alex worstelt bovendien met één van de meest existentiële vragen uit haar bestaan, namelijk of ze nu voor jongens valt, dan wel voor meisjes. Ze is namelijk stapelverliefd op politieagente Maggie Sawyer (Floriana Lima), maar de deuren van de kast zijn aanvankelijk potdicht (vergeeft u me deze afschuwelijk slechte woordspeling).

De veranderingen aan het tweede seizoen van Supergirl komen vooral in het begin wat stroef over. Dat het DEO plots een nieuw hoofdkwartier heeft, dat Cat Grant het voor bekeken houdt, dat Winn begint te jobhoppen... nogal wat van de plotwendingen zijn pijnlijk duidelijk ingegeven door de randvoorwaarden waarmee deze serie ingeblikt werd - de reeks veranderde in de Verenigde Staten van zender. Wat niet veranderd is, is dat Supergirl nog steeds het braafste kneusje uit de DC-stal is, met elke week wel een alien die moet worden bedwongen, een braaf levenslesje en vooral een Melissa Benoist die overloopt van het positivisme en go-gettersmentaliteit, dat je haast gaat denken dat de serie gesponsord wordt door een scoutsvereniging. Toch weten de scenaristen enkele poignante elementen in de plot te sluizen, waarin het lot van buitenaardse vluchtelingen en de manier waarop de goegemeente op hun aanwezigheid reageert, pijnlijk duidelijk is naarmate de reeks vordert. De aflevering Exodus, waarin Lillian Luthor een ruimteschip wil charteren om alle aliens zonder onderscheid des persoons niet alleen de stad, maar ook de planeet af te knikkeren, kan niet duidelijker zijn. Diezelfde oh zo verdraagzame (vooral Amerikaanse) goegemeente ging ook collectief op de achterste poten staan toen bleek dat een nogal belangrijk nevenpersonage (Alex) zich tot de lesbische liefde bekende, en terroriseerde geruime tijd diverse internetfora om de scores voor de desbetreffende afleveringen naar beneden te stemmen, wat uiteindelijk toch niet lukte.
Na Dean Cain maakt ook Teri Hatcher haar intrede in het Supergirlverse als de boosaardige moeder van Mon-El, waarmee de cast van Lois & Clark weer compleet is. Om de fans helemaal op hun wenken te bedienen, werd ook Lynda Carter, in een vorig leven de campy versie van Wonder Woman, met een significante bijrol bedacht, namelijk die van de (vrouwelijke) president van de Verenigde Staten, waaruit blijkt dat de scenaristen er duidelijk nog van uitgingen dat 's werelds bekendste pussygrabber zou struikelen in zijn race naar het Witte Huis. Eén punt van ergernis is echter dat er keihard wordt doorgedreven met het krampachtig willen inpassen van Supergirl in de overige DC-franchises zoals Arrow en The Flash, waardoor we een enkele keer een (halve) crossoveraflevering te zien krijgen, waarvan u voor de conclusie een Blu-ray van de ándere reeks dient te kopen. Warner had wel eens de tegenwoordigheid van geest mogen hebben om de bewuste aflevering van The Flash als bonus op deze set bij te zetten, want dit soort platte commercie steekt tegen.

AFLEVERINGEN
Disk 1:
21. The Adventures Of Supergirl
De dingen in National City veranderen in ijltempo. Het DEO heeft een nieuw hoofdkwartier, Winn wordt er aangenomen als techneut, Kara krijgt de kans om door te groeien in CatCo en er landt een capsule met een in coma verkerende inwoner van Krypton in de stad. Supergirl en haar beroemde neef Superman vormen een team om de inzittenden van de Venture te redden, het eerste commerciële ruimte-transportmiddel, waarin tijdens de maiden trip een bom is ontploft, waardoor het toestel dreigt neer te storten. Het doelwit van de aanslag blijkt Lena Luthor te zijn, de zus van de beroemde misdadiger die Clark in de doos heeft gedraaid. Lena is namelijk aan het hoofd van LuthorCorp aangesteld, en ze wil schoon schip maken met de criminele malversaties van haar broer. Superman is echter niet happig op een samenwerking met het DEO, want directeur J'onn heeft voor noodgevallen altijd een portie kryptoniet bij de hand.

22. The Last Children Of Krypton

De aarde ontvangt een bericht van de terreurbeweging Cadmus, die de op aarde aanwezige aliens zoals Supergirl en Superman wil uitroeien. Om alvast een voorsmaakje van hun kunnen te geven, laten ze de voormalige huurmoordenaar John Corben (Frederick Schmidt) los op de mensheid. Corben is getransformeerd tot een halve cyborg die Metallo wordt genoemd en stralen kryptoniet uit zijn lichaam kan laten ontsnappen. Winn werkt daarom aan een soort harnas dat Superman en Supergirl kan beschermen tegen de straling. Kara is intussen vastbesloten om journaliste te worden, maar haar nieuwe baas, hoofdredacteur Snapper Carr, denkt dat ze nog te groen achter de oren is. Cat Grant speelt intussen met het idee om haar eigen bedrijf te verlaten.

23. Welcome To Earth

De alien die is neergestort in een Kryptoniaanse capsule, blijkt Mon-El te heten, en hij is afkomstig van Daxam, een planeet waar de Kryptonianen al sinds mensenheugenis mee in oorlog zijn - euh, waren. Als presidente Olivia Marsdin van de Verenigde Staten een wet uitvaardigt die de aliens op aarde gelijke rechten geeft, wordt ze het slachtoffer van een moordpoging. Supergirl meent dat Mon-El de verantwoordelijke is, maar ze wordt verblind door haar haat tegenover de Daxans. Op CatCo is Jimmy Olsen de nieuwe directeur, en naar aanleiding van de nieuwe wet moet Kara een interview afnemen met Lana Luthor. Die heeft een toestelletje ontworpen waarmee je kan zien of iemand een alien of een mens is. Kara laat haar in haar artikel leiden tot een subjectieve stellingname, want ze meent dat het de deur openzet voor discriminatie en vervolging van aliens. Snapper Carr fluit haar terug. Alex maakt kennis met een agente van de NYPD, Maggie Sawyer, die haar introduceert in een geheime bar voor aliens.

24. Survivors

Het DEO vindt een lijk van een alien in de koffer van een auto. Het slachtoffer nam blijkbaar deel aan een soort van illegale fight club, waarin een vrouw die zich Roulette (Dichen Lachman) noemt aliens tegen elkaar laat vechten tot de dood. J'onn heeft in de bar voor aliens een vrouw ontmoet die M'gann M'orzz (Sharon Leal) heet en de laatste vrouwelijke overlever van Mars is. Ze wil hem echter geen inkijk in haar leven geven, omdat ze in de club van Roulette vecht. Winn begaat de stommiteit Mon-El mee te nemen buiten de muren van het DEO: het duo gaat op kroegentocht en Mon-El slaat twee vechtersbazen in het ziekenhuis.

25. Crossfire

National City wordt opgeschrikt door een reeks drieste overvallen, waarbij de daders gebruik maken van ultragesofisticeerde buitenaardse wapens. Terreurbeweging Cadmus, die de wapens hebben aangebracht, hoopt hiermee de publieke opinie te doen keren in het nadeel van de aliens. Lena Luthor houdt een benefiet waarop gans de beau monde van National City aanwezig is, die geheid een doel voor de overvallers wordt, en daarom vraagt ze Supergirl als beveiliging. Jimmy Olsen meent dat hij een roeping heeft als misdaadbestrijder. Alex worstelt intussen met haar gevoelens voor Maggie, en Kara heeft Mon-El, of Mike, zoals hij genoemd wil worden, een baantje bezorgd als stagair bij CatCo. Mon-El is echter niet sociaal aangepast genoeg om eender welke job niet in het honderd te laten lopen.
26. Changing
Klimaatwetenschapper Rudy Jones (William Mapother) wordt bij zijn onderzoek op een poolbasis aangevallen door een buitenaardse parasiet die zich voedt met de levensenergie van zijn slachtoffers. Vermoed wordt dat de parasiet een aanval zal inzetten op een conferentie van klimaatsceptici, en Supergirl en J'onn staan dan ook klaar om hem op te wachten. De parasiet zuigt echter hun levenskracht weg. Gelukkig staat er een nieuwe (?) superheld klaar om het tegen de kwaadaardige levensvorm op te nemen: hij noemt zich Guardian (en feitelijk is het James Olsen in een raar pakje). Ook Mon-El moet voor zichzelf uitmaken of hij in de nakende strijd afzijdig blijft of niet. Alex worstelt intussen met haar seksuele geaardheid, en wanneer ze eindelijk uit de kast komt, laat haar object van begeren, Maggie, haar vallen als een baksteen.

Disk 2:

27. The Darkest Places
Wanneer Mon-El door Cadmus ontvoerd wordt, trekt Supergirl erop uit om hem te redden. Hierbij komt ze oog in oog te staan met Cyborg Superman, een tot cyborg opgewaardeerde versie van de originele Hank Henshaw. Het is Cadmus echter om iets heel anders te doen: ze willen een bloedmonster van haar. Maar hoe doe je dat bij iemand waar je geen naald in kan steken? Intussen is Guardian de risée van de media, omdat enkele van de misdadigers die hij heeft uitgeschakeld, vermoord werden, en hij hiervan beschuldigd wordt. Er is echter een andere wraakenkel op doortocht door de straten van National City, één die het opneemt tegen misdadigers die wegens procedurefouten weer in vrijheid zijn gesteld. J'onn krijgt af te rekenen met de gevolgen van een bloedtransfusie die hij van M'gann heeft gekregen, waardoor hij langzaam maar zeker in een White Martian verandert.

28. Medusa

Cadmus heeft met behulp van Kara's bloed uit het Fortress of Solitude een virus weten te stelen dat alle aliens uitroeit, behalve Kryptonianen en mensen. Lillian Luthor (Brenda Strong) wil daarmee de aliengemeenschap de genadeslag toedienen. Bij een eerste probeersel in de bar vallen hopen doden; alleen Mon-El overleeft de slachting, maar hij is besmet, en zijn overlijden is maar een kwestie van tijd, tenzij het DEO een tegengif vindt. Om het virus te verspreiden wil Cadmus een isotoop inzetten dat alleen bij L-Corp gemaakt wordt, en het lijkt even alsof Lena Luthor haar moeder wil bijstaan.

29. Supergirl Lives

Op de redactie van CatCo krijgt Kara een radeloze moeder te spreken, Regina Williams (Francoise Robertson), die op zoek is naar haar verdwenen dochter Izzy (Harley Quinn Smith). De politie meent dat het een weglopertje is, en doet bijgevolg niets. Supergirl trekt op onderzoek uit, en ze komt via Maggie te weten dat er nog wel meer verdwijningen zijn. Alle slachtoffers hebben recent bloed laten prikken; in de dubieuze kliniek staat een teleportatiepoort die naar de planeet Maaldoria leidt, waar Roulette een nieuw handeltje heeft opgestart door verkoop van menselijke slaven.

30. We Can Be Heroes

Supergirl besluit dat Mon-El's training als superheld voltooid is, en ze neemt hem mee op heldentocht. En dat zal nodig zijn, want Livewire (Brit Morgan) wordt uit de gevangenis bevrijd, en het is duidelijk een job van buitenaf. Mon-El is echter nog niet klaar, want hij brengt het leven van enkele politieagenten in gevaar die belaagd worden door Livewire. Ook Guardian meent zijn steentje te moeten bijdragen, maar hij geraakt gewond, en Supergirl komt te weten dat hij James is. M'gann krijgt intussen een soort van toeval waardoor ze opgesloten wordt in haar eigen geest, en J'onn is de enige die haar daar weer uit kan krijgen.
31. The Martian Chronicles
De White Martian Armek (Terrell Tilford) richt een ravage aan in National City: hij is speciaal gekomen om M'gann terug te halen naar Mars wegens hoogverraad. Wanneer hij in het DEO binnendringt, neemt hij de gedaante van één van de aanwezigen aan. J'onn stelt dadelijk een quarantaine in, maar de kwestie is om achter gesloten deuren te kunnen bepalen wie van de aanwezigen een bedrieger is. Kara probeert intussen haar gevoelens voor Mon-El een plaatsje te geven, maar blijkbaar is ze daar te laat mee.

32. Luthors

Onder massale mediabelangstelling start het proces tegen Lillian Luthor, waarop Lena moet verschijnen als kroongetuige tegen haar moeder. Corben krijgt echter de avond voor zijn getuigenis een staal synthetisch kryptoniet afgeleverd, en als Metallo bevrijdt hij Lillian uit de rechtzaal. Als er later een video opduikt waarop duidelijk te zien is hoe Lena het kryptoniet uit de kluis bij L-Corp haalt, keren de publieke opinie én de politie zich tegen haar. Alleen Kara blijft nog in haar onschuld geloven.

Disk 3:

33. Mr. & Mrs. Mxyzptlk
Iedereen heeft met Valentijn zo zijn probleempjes. Alex wil na jaren eenzaamheid eindelijk eens Valentijn vieren met Maggie, maar die heeft onprettige herinneringen aan de Valentijn waarin pijnlijk duidelijk werd dat ze uit de kast kwam. Winn ontmoet in de bar een alienvrouw, Lyra Strayd, die niets liever wil dan zijn hersens tegen het plafond te neuken. Kara zit echter met een klein probleempje: net op het moment dat ze bereid is om haar liefde voor Mon-El te verklaren, wordt ze gestalkt door een vijfdimensionaal wezen dat zich Mr. Mxyzptlk (Peter Gadiot) noemt en die bereid is de wereld in chaos te storten als Kara niet met hem trouwt...

34. Homecoming

Het DEO onderschept een transport van Cadmus waarvan ze menen dat het wapens vervoert. In het transport zit echter iets helemaal anders: de gemartelde Jeremiah Danvers, de vader van Alex en Kara. Iedereen is door het dolle heen met zijn terugkomst, ondanks het feit dat Jeremiah het nare bericht brengt dat Cadmus werkt aan een waterstofbom. Alleen Mon-El stelt zich vragen over het feit of het toeval is dat het DEO zonder al te veel moeite Jeremiah heeft weten te redden, en nog meer vragen over het feit dat hij zo snel weer clearance krijgt in de organisatie...

35. Exodus

Cadmus begint een campagne waarbij het alle aliens ontvoert waar ze hun handen op kunnen leggen, met de bedoeling ze met een gestolen interplanetair ruimteschip van de aarde af te schieten. De zaak wordt voor Winn persoonlijk omdat Lyra één van de ontvoerden is. Maar ook Alex gaat haar boekje te buiten vanwege de vermeende betrokkenheid van haar vader, en ze maakt een inschattingsfout. Kara probeert intussen Snapper Carr te overtuigen een waarschuwing te plaatsen voor aliens dat het register bij het DEO gestolen is; Carr wil echter niet één, maar twee onafhankelijke bronnen om dit bericht te bevestigen, en omdat de tijd dringt, besluit Kara dan maar het op eigen houtje te publiceren op een blog. Het kost haar haar job...
36. Star-Crossed
Rhea en Lar Gand, die vanuit een Daxaans schip rond de aarde cirkelen, stellen de aardbewoners een ultimatum: ze willen hun zoon, Mon-El, terug. Die blijkt niet helemaal de waarheid te hebben gesproken over zijn afkomst, wat een serieus haar in de boter betekent in zijn relatie met Kara. Winns vriendin Lyra wil per se met hem een hete nacht doorbrengen in een kunstmuseum. 's Anderendaags blijkt een bekend schilderij van Van Gogh gestolen te zijn, en Winn is verdachte nummer één, want zijn buitenaardse vriendin is niet te zien op de beveiligingscamera.

37. Distant Sun
Verschillende buitenaarse premiejagers vallen Supergirl aan omdat iemand een torenhoge prijs op haar hoofd heeft gezet. Mon-El verdenkt zijn ouders ervan dat ze hem zo willen dwingen om terug te keren naar Daxam. Rhea en Lar Gand ontkennen echter hun betrokkenheid in alle toonaarden. Kara moet daarom onderduiken. Alex ontdekt intussen dat Maggie haar vroegere partner Emily (Hayley Sales) heeft bedrogen, én daarover tegen Alex heeft gelogen.

38. Ace Reporter

Lena's ex, industrieel Jack Spheer (Rahul Kohli) van het bedrijf Spheerical, stelt in National City een revolutionair soort nanobot voor waarmee zo goed als alle ziektes kunnen genezen worden. Ze wordt echter benaderd door een klokkenluider die beweert dat de proeven op mensen die benodigd zijn vooraleer de techniek kan worden gecommercialiseerd, nooit hebben plaatsgevonden. Voor de ogen van Kara wordt hij vermoord door een zwerm nanobots. Kara trekt op onderzoek uit, en komt daarbij in het vaarwater van Snapper Carr. Lyra wil intussen maar wat graag deel uitmaken van het Guardian-team, maar haar hardhandige aanpak waarbij ze een jonge verdachte ei zo na het ziekenhuis in slaat, kan niet op James' goedkeuring rekenen.

Disk 4:

39. Alex
Net op het ogenblik waarop Maggie en Kara een dispuut hebben over het feit of je misdaden moet oplossen door op de misdadigers in te praten of ze je vuisten te tonen, wordt Alex ontvoerd. De dader is Rick Malverne (David Hoflin), een jongen die eertijds in Midvale met Alex en Kara op school zat. Hij eist dat Kara, van wie hij weet dat ze Supergirl is, binnen de 36 uur zijn vader, de voor twee moorden veroordeelde Peter Thompson (Gregg Henry), uit de gevangenis breekt. De cel van Alex bevat een booby trap, waardoor ze zal sterven als zijn eisen niet ingewilligd worden. Lena krijgt intussen bezoek van Rhea, die wil dat zij een transdimensionale poort bouwt. Lena krijgt echter argwaan zodra ze merkt dat Rhea een alien is.

40. City Of Lost Children

Erika (Dominique Toney), een alien van het anders vreedzame ras der Phorians, buitenaardse telekineten, richt een verwoesting aan op een plein. Kennelijk handelde ze in een soort trance waarin ze niet wist wat ze deed. Nadat ze is ondergedonken, vindt James haar zoontje, Marcus (Lonnie Chavis), die er echter het zwijgen toe doet. Ook hij krijgt echter een aanval, van alle denkbare plekken uitgerekend op de redactie van CatCo. Blijkbaar heeft het problematisch gedrag van de Phorians te maken met de proeven die Lena Luthor en Rhea ondernemen met hun transdimensionale poort. Rhea is echter iets veel minder vreedzaams van plan met de poort.
41. Resist
Een vijandelijke vloot van Daxam bezet National City, en zelfs de president van de Verenigde Staten, die op weg is naar de plek des onheils, wordt met Air Force One uit de lucht geschoten. Rhea wil een nieuwe dynastie stichten, waarbij ze Mon-El wil laten trouwen met Lena Luthor. Het DEO beschikt echter over een positronenkanon waarmee ze het schip uit de lucht kunnen schieten; alleen zou zulks het lot van Mon-El en Lena als collateral damage bezegelen. Het DEO heeft geen andere keuze dan samen te werken met Cadmus om de buitenaardse indringers te verjagen.

42. Nevertheless, She Persisted

Rhea heeft Superman vergiftigd met zilver kryptoniet, waardoor hij denkt dat Kara generaal Zod is. Kara weet hem echter te verslaan, en aangezien ze nu blijkbaar het sterkste wezen op aarde is, daagt ze Rhea uit voor een duel. Omdat het DEO Rhea - terecht - niet vertrouwt, laat het Lena Luthor en haar moeder werken aan een backup-plan: een toestel dat lood in de aardatmosfeer kan pompen, zodat alle Daxaamse wezens vergiftigd worden. Het wapen inzetten betekent echter ook het einde van Mon-El.

BEELD EN GELUID

Deze serie is voorlopig niet te verkrijgen in onze contreien, maar de USA-importversie bevat al wat u mogelijk nodig zou kunnen hebben om de reeks te kunnen volgen, inclusief Nederlandse ondertitels. Ook dit tweede seizoen ziet er esthetisch mooi uit, met scherpe beelden, een goede textuur, realistische huidkleuren en voldoende detail, ook in de meer donkere scènes. De DTS-HD MA 5.1-track is voldoende dynamisch, evenwichtig gespreid en laat de dialogen goed uit de verf komen. De LFE-activiteit is echter niet van dien aard dat uw behangpapier ervan van de muur komt.
EXTRA'S
Ditmaal geen verwijderde scènes, maar op disk 1 vinden we de documentaire Supergirl: Alien Fight Night (10:06) die bij de aflevering Survivors hoort, waarin we te zien krijgen hoe Supergirl moet aantreden in een kooivechtclub voor aliens. Disk 2 bevat een audiocommentaartrack bij de aflevering Supergirl Lives met bedenker Andrew Kreisberg en nerd-koning Kevin Smith, wiens dochter (met als voornaam Harley Quinn, I kid you not!) een bijrol vertolkt in de aflevering. Het overige bonusmateriaal vinden we op schijf 4. Supergirl: Aliens Among Us (19:56) toont ons hoe de speciale effecten tot stand zijn gekomen om de myriade aan aliens op het scherm te tonen, Supergirl: 2016 Comic-Con Panel (28:26) is een verslag van de intussen vaste afspraak op het stripfestival van San Diego, en in A Conversation with Andrew Kreisberg and Kevin Smith (3:55) heeft het stripminnend duo het over het verschil tussen regisseren voor Supergirl en The Flash. Supergirl: Did You Know? (5:45) bevat zeven weetjes van op de set over de acteurs en actrices; of het relevant is om te weten dat Mehcad Brooks antiek verzamelt, daar mag u zelf over oordelen.

CONCLUSIE

Supergirl is licht verteerbare kost met een hoog feelgood-gehalte en wordt gepresenteerd op een meer dan acceptable Blu-ray. De bonussectie mocht wat zwaarder zijn.coverStudio: Warner

Regie: Glen Winter, Rachel Talalay, James Marshall, James Bamford, Larry Teng, Stefan Pleszczynski, Kevin Smith, Rebecca Johnson, David McWhirter, Tawnia McKiernan, Michael Allowitz, John Medlen, Armen V. Kevorkian, Rob Greenlea, Ben Bray, Millicent Shelton
Met: Melissa Benoist,Chyler Leigh,Mehcad Brooks,Jeremy Jordan,David Harewood,Chris Wood,Katie McGrath,Floriana Lima, Brenda Strong, Calista Flockheart, Ian Gomez, Dean Cain,Teri Hatcher,Helen Slater,Tamzin Merchant,Tyler Hoechlin,Kevin Sorbo,Lynda Carter

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
X

Genre:
Superhelden

Versie:
U.S.A.

Jaar:
2016-2017

Leeftijd:
NR

Speelduur:
933 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
883929565276


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Braziliaans Portugees Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaartrack
• Documentaire "Supergirl: Alien Fight Night"
• Documentaire "Supergirl: Aliens Among Us"
• Documentaire "Supergirl: 2016 Comic-Con Panel"
• Documentaire "A Conversation with Andrew Kreisberg and Kevin Smith"
• 7 trivia clips "Supergirl: Did You Know?"

Andere recente releases van deze maatschappij