:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AFTER WE COLLIDED
AFTER WE COLLIDED (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-03-06
FILM 
We weten het ook wel, in 2020 kon je het aantal releases dat in de bioscoop liep op één hand tellen en zo wat elke film bleef wekenlang op de affiche staan, ook al kwam er geen kat kijken. Maar toch mag het gezegd worden dat After We Collided één van de grootse bioscoopkrakers van het vervloekte jaar 2020 was. Geheel onverwacht was dat niet, want de eerste uit het rijtje (simpelweg After getiteld) uit 2019 deed het ook al vrij aardig, en voor wie denkt er nu vanaf te zijn moeten we teleurstellen met de logische mededeling dat deel drie ook binnenkort op je afgevuurd wordt.

De films zijn gebaseerd op de boeken van Anna Todd, hoewel dat eigenlijk an sich een belachelijke bijzaak is, behalve dan wat marketing betreft. De verhaaltjes zijn immers allesbehalve subtiel en konden door iedereen die een pen (of laptop) heeft met het grootste gemak geschreven worden, want dit gaat over liefde en dan nog wel met al zijn clichés. Het soort bakvisverhaaltjes dus dat je wekelijks aantreft in tienerbladen. Meer niet. En toch, men moet eerlijk zijn in het leven, komt men daar in After We Collided al bij al vrij aardig met weg. Niet dat het om een meesterwerk gaat (en moest dat zo zijn, dan zouden we dat ook zeggen) maar de gemiddelde tv-programmatie van pakweg Vijf is erger dan dit. En terwijl we toch bezig zijn, als de huisvrouwen recht hebben op een Hugh Grant-vehikel dan hebben de dertienjarigen dat toch ook zeker? En toch, is het misschien die jonge leeftijd die de grote boosdoener is, want in deze romcom wordt het leven wel zeer rooskleurig voorgesteld. Iedereen rijdt er met Lamborghini’s rond, kutjobs bestaan niet (je krijgt zelfs een topjob bij een uitgeverij als je gaat babysitten bij de baas) en het enige waar je je zorgen om hoeft te maken is dat je lief niet op een ander gaat zitten (of in dit geval aan de fles hangen).

Als gezegd is After We Collided het vervolg op After en daarin zagen we dat de relatie tussen Tessa Young (Josephine Langford) en Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) niet sterk genoeg was om te overleven. De twee zijn dan ook elkaars tegenpolen. Zij is het schoolvoorbeeld van iemand die een geslaagde carrière wil en hij is de losbol die zich over niets of niemand, behalve zichzelf, zorgen maakt. De hamvraag is, en daarmee vatten we zo goed als de 105 minuten film mee samen, of de twee nog een toekomst hebben als koppel of niet.

Hoewel de film niet uitblinkt door cinefiele hoogstandjes, wordt het geheel toch vakkundig in elkaar geknutseld door Roger Kumble. Geen prutser, want in 1999 regisseerde hij het toch wel knappe Cruel Intentions met Sarah Michelle Gellar en Reese Witherspoon. Niet tenenkrommend slecht, maar helaas is men gewoon te gauw tevreden. En of we hier in de cast de sterren van de toekomst zien? Zeg maar nooit nooit, want er was niemand die in 2008 Twilight zag die toen dacht dat Kristen Stewart en Robert Pattinson jaren later de beau monde van de moderne cinema zouden worden. Josephine Langford willen we gerust wat krediet geven, want hoewel ze gevangen zit in deze rol, doet ze het niet onaardig en dat is al weer meer dan wat je van de meeste romcomsterretjes kan zeggen. Compleet het tegenovergestelde van haar tegenspeler Hero Fiennes Tiffin, die ronduit irritant is. Misschien de ideale knaap om te dienen voor een poster van één of ander stinkend parfum, maar op het witte doek deugt deze kerel voor geen meter en hij is dan ook degene die je met de vinger moet wijzen dat je ogen tijdens het kijken regelmatig naar de richting van je smartphone gaan.

After We Collided is geen draak van een film zoals men beweert, want er bestaan simpelweg veel slechtere in deze soort die met de hakken over de sloot een vijf op tien krijgen, wel is dit één die veel te veel drijft op clichés om ook maar één seconde te kunnen overtuigen.

BEELD EN GELUID
Zoals steeds bij Belga is ook deze romcom technisch uiterst verzorgd met zeer mooie kleuren die vooral glinsteren, want de grauwe tinten uit het kleurenpallet worden hier onberoerd gelaten. Er is meer dan genoeg detailscherpte, en van enig mankement is als vanzelfsprekend geen sprake. De geluidsband is een DTS-HD MA 5.1, zowel in het Engels als het Frans. Qua effecten is het eerder sober, maar krijg je er wel een afschuwelijke soundtrack bij die in de buurt komt van iets wat pakweg One Direction doet.

EXTRA'S
De enige extra die je op deze Blu-ray kan vinden is een trailer.

CONCLUSIE
Laten we de zaken noemen zoals ze zijn. After We Collided is gemaakt voor een publiek van pakweg dertienjarigen die nog volop geloven dat het leven één en al zonneschijn is. Voor hun is dit dan ook perfect vakkundig geleverd filmvoer. Wie echter al wat levenservaring achter de kiezen heeft, zal zich mateloos ergeren aan deze romcom.coverStudio: Belga Home Video

Regie: Roger Kumble
Met: Mark Canton, Nicolas Chartier, Jennifer Gibgot, Brian Pitt, Courtney Solomon, Anna Todd

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Romantiek

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2020

Leeftijd:
14

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5412370883797


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Trailer


Andere recente releases van deze maatschappij