:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LET HIM GO
LET HIM GO (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-04-21
FILM
"Sometimes that's all life is, Margaret. The list of what we've lost." (George Blackledge)

Let Him Go. De kans is klein dat je van deze titel al gehoord hebt wanneer je geen die-hard cinefiel bent. De reden is simpel. Deze neo-western heeft in onze contreien geen enkele bioscoop gezien en daar zit een bepaald virus voor iets tussen. Zeker niet wat de kwaliteit van de film betreft, want Let Him Go is melodramatiek op zijn best en dan nog met een flinke teug spanning er bovenop. En met een topcast, want ook al wordt de show gestolen door Lesley Manville is het nog altijd fun om naar Kevin Costner en Diane Lane te kijken, ook al lijken de twee met de dag ouder en ouder te worden.
Het verhaal dan maar. Het is eventjes wennen voor de Europese kijker want dit gaat over mensen die geen weet en nog minder interesse hebben in het reilen en zeilen van de wereld. Het enige waar het voor hun om draait zijn de paarden, af en toe een flinke scheut whiskey in het keelgat en het welzijn van het gezin. En het is bij dat laatste dat er flink wat schort.

Alles speelt zich af in het begin van de jaren '60. In Montana treffen we er wonen de gepensioneerde sheriff George Blackledge (Kevin Costner) en zijn vrouw Margaret (Diane Lane) samen met hun zoon James (Ryan Bruce) en diens vrouw Lorna (Kayli Carter) en hun pasgeboren zoontje Jimmy. Het huiselijke geluk dat we zien, wordt meteen verstoord door de dood van James die zijn nek breekt nadat hij een wild paard terug naar de boerderij heeft willen brengen. Drie jaar later trouwt Lorna met een zekere Donnie Weboy (Will Brittain). Voor George en Margaret betekent dat automatisch dat ze hun kleinzoon niet meer zien. Nieuwsgierig als ze is, houdt Margaret in het geniep een oogje in het zeil en merkt ze dat Donnie losse handjes heeft en het normaal vindt om zijn vrouw en stiefzoon geregeld een muilpeer toe te dienen. Margaret maakt zich zorgen over haar kleinzoon en wil hem uit de klauwen helpen van de gevreesde Weboy-familie.
Regisseur Thomas Bezucha, die we hier vooral kennen van de komedie The Family Stone met Diane Keaton en Sarah Jessica Parker, koos voor een zeer evenwichtige balans tussen drama en suspense. Er is plaats voor de momenten waarin twee oudjes mijmeren over het verlies van hun zoon en de benarde situatie waarin hun schoondochter is beland, maar de film is ook ongemeen spannend en daar zorgt Lesley Manville als de hardhandige patrones van de Weboys voor. Een actrice die cinefielen wel kennen van de vele Mike Leigh-films, maar die het op haar oudere leeftijd helemaal aan het maken is, want binnenkort mag ze in de komende seizoenen van de Netflix-hit The Crown Princess Margaret gaan vertolken. Onnodig om te zeggen dat Diane Lane en Kevin Costner nog altijd kwaliteit leveren. Het is trouwens de tweede keer dat ze een echtpaar spelen, de eerste keer was dat als ouders van Clark Kent in Man Of Steel uit 2013.

BEELD EN GELUID
Technisch gezien kun je hier alleen maar iets goed over vertellen. Mankementen zijn er niet. Wel kiest regisseur Thomas Bezucha in bepaalde scenes voor een zeer wazig kleurenpalet. Vooral in de eindfase is dat het geval. Voor de rest is dit een zeer knappe release die de natuurlijke pracht van de Amerikaanse natuur in kleur weet te zetten. De film is in 2.39:1 gefilmd en daarmee heb je natuurlijk prachtige western-shots. Voor de geluidsband koos Universal voor een DTS-HD MA 7.1. Deze doet vooral zijn werk in de natuuropnames waarbij de kijker omhuld wordt door prachtige omgevingsgeluiden en tijdens de tweede helft van de film zitten er heel wat special effects verwerkt zoals in de scene met het brandende huis. De score is van Michael Giacchino die soundtrackliefhebbers ongetwijfeld kennen voor zijn werk met J. J. Abrams (o.a. de Star Trek-reboots).
EXTRA'S
We moeten het stellen met drie korte extra's die nauwelijks iets informatiefs te bieden hebben. In The Making Of Let Him Go krijgen we een zestal minuten beelden achter de schermen die afgewisseld worden met wat flashes uit interviews. Interviews krijg je ook in de twee andere bonusfilmpjes. In The Blackledges komen Kevin Costner en Diane Lane welgeteld vier minuten aan bod, en in Lighting The Way mag regisseur Thomas Bezucha het in drie minuten allemaal eens gaan uitleggen.

CONCLUSIE
Let Him Go is een geslaagde neo-western waarin men kiest voor een perfecte balans tussen drama en spanning. Een onbekend pareltje dat absoluut de aandacht verdient.coverStudio: Universal

Regie: Thomas Bezucha
Met: Diane Lane, Kevin Costner, Lesley Manville, Jeffrey Donovan, Will Brittain

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2021

Leeftijd:
16

Speelduur:
113 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5053083227135


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 7.1
Frans DTS-HD MA 7.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Portugees, Hindoestaans, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• The Making Of Let Him Go
• The Blackledges: Kevin Costner & Diane Lane
• Lighting The Way: Thomas Bezucha


Andere recente releases van deze maatschappij