:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SECRET OF MY SUCCES, THE
SECRET OF MY SUCCES, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-08-12
FILM 
"I am not a bimbo!" (Helen Slater als Christy Wills)

Michael J. Fox is ontegensprekelijk één van de '80's-filmgezichten, maar toch is het opmerkelijk dat de Amerikaans-Canadese acteur in weinig films zat, en niet altijd van een hoog kaliber. Zijn meest iconische rol blijft natuurlijk als Marty McFly uit de Back To The Future-trilogie, zijn sterkste vertolking wasin het Vietnam-epos Casualties Of War van Brian De Palma. Naast de vele televisieshows (met natuurlijk voorop Family Ties) noteren we vooral een heleboel films die weliswaar leuk zijn, maar ook niet meer dan dat. Teen Wolf, Doc Hollywood of The Hard Way. Je weet wel wat we bedoelen: leuke '80's-komedies die zich alleen maar door de nostalgie van de tand des tijds hebben weten te redden. Nieuwsgierig als we waren, en ook omdat er een goedkope Blu-ray van op de markt is, gaven we The Secret Of My Succes uit 1987 nog eens een kans.
Geregisseerd door de grote Herbert Ross. En dat zeggen we zonder ironie, want deze choreograaf die ook een heleboel Broadway-producties op zijn actief heeft staan was later ook de maker van een heleboel films met vaak met (hoe kan het ook anders) muziek in de hoofdrol. Zijn regiedebuut kwam er in 1969 met Goodbye, Mr. Chips waar meteen twee Oscarnominaties uit voortvloeiden. Later volgden Play It Again, Sam met Woody Allen, Funny Lady met Barbara Streisand of zijn vele Neil Simon-adapties waaronder The Goodbye Girl. Ook in de jaren '80 liet Ross van zich horen met bijvoorbeeld het enorm ondergewaardeerde Pennies From Heaven met Steve Martin, het fel overgewaardeerde Footloose en dit niemendalletje met Michael J. Fox.

In The Secret Of My Succes krijgen we Hollywoodiaans een film over een autodidact. Het personage van Brantley Foster dat door Fox vertolkt wordt, is overigens lichtjes geïnspireerd op de vroege Hollywood-ervaringen van Steven Spielberg, die op jonge leeftijd een leegstaand kantoor van de Universal Studios gebruikte als zijn eigen productiekantoor. Brantley Foster (Michael J. Fox) is echter geen cineast, maar een jonge knul die net is afgestudeerd van de Kansas State University en een carrière wil bij de grote jongens van Wall Street. Dat lijkt echter niet zo maar te gaan. Of hij is overgekwalificeerd of hij heeft niet de nodige ervaring. Kortom, de lijdensweg van iedere jonge sollicitant. Uiteindelijk vindt Brantley een baantje als postbezorger bij de Pemrose Corporation dat geleid wordt door een ver familielid van hem, hoewel hij iedereen doet geloven dat dit zijn oom Howard (Richard Jordan) is. En na een heleboel komische, maar compleet ongeloofwaardige intriges mag je drie keer raden welke plaats Michael J. Fox zal innemen in het bedrijf op het einde van de film.
Blijkbaar zagen producers in Michael J. Fox de ideale yuppie want een jaar later kreeg hij bijna dezelfde rol in Bright Lights, Big City. De film werd overigens uitgebracht in hetzelfde jaar als Wall Street van Oliver Stone, maar is qua toon net iets meer serieus. Fox is leuk, maar dit is niet het soort gast dat je in Wall Street zult aantreffen, laat staan dat hij daar zou wegkomen met de uitgehaalde fratsen. Maar goed, het is een komedie en op het onnozele slot na is de film daar goed in. 

Voor de tegenspeelster van Fox werd gekozen voor Helen Slater wat op de set voor heel wat komische momenten zorgden, want Fox is qua lengte veel korter dan Slater en dus kwamen er ook veel hoogteaanpassingen aan te pas. In feite wilde Herbert Ross Kristy McNichol maar twee weken voor het filmen begon, werd ze de laan uitgestuurd omdat men vreesde dat het veel te moeilijk zou zijn om met haar te werken te werken vanwege haar bipolaire stoornis. We weten het niet of het aan Ross of Slater ligt maar door er een oerdwaze (en vooral oersaaie) trien van te maken vormt zij (dat we dat schrijven!) de zwakke schakel van de film. En natuurlijk is er het script dat zich geen seconde serieus neemt maar er gewoon een doldwaze boel wil van maken.
BEELD EN GELUID
Deze Blu-ray is uitgebracht op het Engelse Fabulous Films, is voorzien van Engelse ondertitels en is gemakkelijk te scoren voor een prijs onder de 10 euro. Oorspronkelijk uitgebracht op Universal en het gaat om een schitterende transfer vol bonte '80’s-kleuren, hoewel alles daar ook een beetje artificieel uitziet. Prachtige shots van New York en een zeer verzorgde detailuitvoering. De geluidsband is een standaard DTS-HD MA 2.0 die vooral tot leven komt door de popsoundtrack.

EXTRA'S
Een goedkope uitgave en dus moet men ook gedacht hebben dat je naar extra materiaal kan fluiten. Niks dus.

CONCLUSIE
The Secret Of My Success is een licht verteerbaar, maar compleet ongeloofwaardig niemendalletje met Michael J. Fox die als would be-yuppie het New Yorkse zakenleven op stelten zet.coverStudio: Fabulous Films

Regie: Herbert Ross
Met: Michael J. Fox, Helen Slater, Richard Jordan, Margaret Whitton, John Pankow, Fred Gwynne

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Coming-of-age

Versie:
U.K.

Jaar:
1987

Leeftijd:
PG

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5030697035530


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 2.0

Ondertitels:
Engels CC
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij