:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AFTER WE FELL
AFTER WE FELL (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-01-10
FILM 
Fifty Shades Of Grey voor ondeugende tieners. Veel verder raken we niet om dit derde deel van de After-reeks te omschrijven. Er wordt al eens in een jacuzzi geneukt of er is iets van telefoonseks te zien, maar veel meer heeft het allemaal niet om het lijf. Toegegeven, dit soort fratsen zijn niet bepaald bedoeld om kritisch door de ogen van een 50-plusser bekeken te worden, maar mag het alsjeblief een beetje meer zijn dan deze smaakloze soep?
Wie niks afweet van de wereld waar bakvisjes tegenwoordig in vertoeven, herhalen we graag dat de After-franchise gebaseerd is op de boeken van Anna Todd die met haar oppervlakkige liefdesverhalen die zo uit de Joepie en de Flair lijken te komen behoorlijk veel geld vergaard heeft. After We Fell was vorig jaar één van de grotere hits bij het tienerpubliek en wie dacht dat een trilogie zou volstaan om de perikelen van Tessa Young (Josephine Langford) en Hardin Scott (Hero Fiennes-Tiffin) te schetsen moeten we teleurstellen want dit jaar verschijnt al After Ever Happy die back to back werd opgenomen met dit derde deel.

Honderd minuten vullen is geen sinecure en dus krijg je net zoals in de soaps een paar nevenverhalen die niets ter zake doen en niet verder uitgediept worden. Het begint allemaal met Tessa vader (Atanas Srebrev) die destijds door haar moeder uit huis werd gezet wegens drankzucht. De arme man voldoet qua looks nog wel aan de Cosmopolitan-normen (lelijke of arme mensen tref je in de After-reeks niet aan), maar hij is ondertussen wel dakloos geworden en klopt bij zijn dochter aan voor onderdak. Dat zint natuurlijk niet de arrogante Hardin met wie ze samenwoont en die hem geld aanbiedt om te vertrekken. De snotneus bijt in het zand, de twee gaan nadien op de lappen, raken betrokken in een pubgevecht, worden zelfs dikke vrienden. Regisseuse Castille Landon die eerder dit jaar het veel betere (maar compleet ondergesneeuwde) Fear Of Rain maakte, weet echter dat haar publiek zit te wachten op de liefdesperikelen van de twee tortelduifjes. Of net niet, want de titel (After We Fell) wijst op een haar in de boter en dat heeft alles te maken met het feit dat Tessa niet met Hardin naar Londen wil verhuizen, maar kiest voor een droombaan in Seattle.
De reden waarom deze romantische film niet werkt ligt niet zo zeer aan het verhaal. Het stelt wel niets voor, maar dat is eigen aan het genre, het is alleen maar de saaie manier waarop het allemaal verpakt wordt. Het zijn allemaal mensen die hun visje op het droge hebben en zich alleen maar zorgen moeten maken of er nog genoeg benzine in de tank van hun yacht zit. Alles wordt hun in de schoot geworpen, en het zijn leeghoofden die niks zinnigs te vertellen hebben en waar je als kijker honderd minuten mee verveeld zit. Voorop staat Hero Fiennes Tiffin (en jawel, Ralph is zijn oom) die de rol vertolkt van moppersmurf en echt niet weet wat het woord acteren betekent. Met Josephine Langford is het al even erg gesteld, en we kunnen er nu al de donder op zeggen dat eens deze franchise ten einde loopt je dat je nadien maar weinig van het arme wicht zal horen.

BEELD EN GELUID
De derde After-film is ook deze keer uitgebracht op Belga Home Video, en dat zowel op dvd en Blu-ray. De Blu-ray voldoet aan alle verwachtingen die je van een Blu-ray moet hebben zonder dat het ooit spectaculair wordt. Geen haarscherpe detaillering dus, maar alles oogt zeer natuurlijk hoewel het soms lijkt of je wat digitale foto's op je gsm bekijkt. Zonder karakter dus, maar puur technisch in orde. De geluidsband is een DTS-HD MA 5.1 die je zowel in het Engels als het Frans kan afspelen. Op gezucht en gekreun na zijn er geen effecten, wel stompzinnige romantische popliedjes van artiesten waar we nog nooit van gehoord hebben en dat ook zo willen laten.
EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze Blu-ray.

CONCLUSIE
After We Fell is de derde film uit de After-franchise waarin Tessa en Hardin uit elkaar gaan. Tussendoor wordt er wat in de jacuzzi geneukt of kruipt men tussen de lakens met iemand anders, maar voor de filmliefhebber blijft er maar bitter weinig over om naar te kijken.coverStudio: Belga Home Video

Regie: Castille Landon
Met: Josephine Langford, Hero Fiennes-Tiffin, Mira Sorvino, Arielle Kebbel, Stephen Moyer, Louise Lombard

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Romantiek

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2021

Leeftijd:
14

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5412370883896


Beeldformaat:
2.20:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij