:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ATTACK OF THE 50 FT. WOMAN
ATTACK OF THE 50 FT. WOMAN
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-09-26
FILM
Dat het niet altijd een goed idee is om oude films te recycleren wordt pijnlijk bewezen met de onnodige remake van Attack Of The 50 Ft. Woman. De oorspronkelijke film dateerde uit 1953 en werd gemaakt door B-film veteraan Nathan H. Juran, die zijn naam eventjes veranderde in Nathan Hertz. Deze sciencefiction-horrorfilm met Allison Hayes in de hoofdrol diende enkel maar om een jong publiek naar de drive-in te lokken. Deze film die door de critici gekraakt werd, heeft wel als culttitel nog wat betekenis, maar meer dan dat stelt het ook niet voor.

Vreemd genoeg waren er verschillende plannen om de film een remake te gunnen. Roger Corman wilde er één met Sybil Danning, maar het was uiteindelijk Debra Hill (de producente van de vele John Carpenter-films) die het licht op groen zette, ook al werd het maar een televisiefilm voor HBO Max. De hoofdrol werd meteen voorgesteld aan Daryl Hannah, die daar aanvankelijk niet veel interesse voor toonde, maar ze vond het script best wel leuk en ze zag er een feministisch tintje in, waardoor ze mee aan boord stapte. De regie werd in de handen gestopt van Christopher Guest, de echtgenoot van Jamie Lee Curtis en scenarioschrijver van This Is Spinal Tap.

Wat Daryl Hannah zo aantrok in het script is ons niet meteen duidelijk, want de dialogen zijn niet alleen oersaai, maar ze zijn ook geen seconde grappig. Hannah speelt Nancy Archer, die van haar gek verklaarde moeder een enorm fortuin als erfenis zal krijgen. Haar vader (William Windom) hoopt het geld te gebruiken om controle te krijgen over de stad waarin ze wonen. Dat zou best wel eens kunnen lukken, want de blondine heeft een laag zelfbeeld. De blondine wordt alsmaar vernederd door haar echtgenoot Harry Archer (een ongelooflijk slecht acterende Daniel Baldwin) die haar alsmaar bedriegt met zijn minnares Honey Parker (Cristi Conaway), de schoonheidsspecialiste van de stad. Samen met Honey wil hij het familiebedrijf van Nancy's vader overnemen. Terwijl Nancy ‘s avonds op een verlaten autoweg rijdt, ziet ze plotseling een ufo. Tot ieders verbazing begint Nancy te groeien en wordt ze een soort van menselijke King Kong.

De film werd bij ons uitgebracht door Extreme, en men laat je door de geweldige cover geloven dat Attack Of The 50 Ft. Woman een niet te missen cultfilm is, maar daar is niets van aan. Het duurt enorm lang vooraleer Daryl Hannah tot een reusachtige vrouw uitgroeit, en de special effects zijn echt om bij te janken, en zeggen dat die van de vaste James Cameron-medewerker Gene Warren komen. De film wordt voortdurend vanuit het kikvorsperspectief gefilmd, waardoor alle personages piepklein lijken, en wordt afgewisseld met scènes waarin Daryl Hannah geregeld neervalt op een of ander kartonnen decor. Meer dan dat is deze slaapverwekkende vertoning niet. Iedereen staat slecht te acteren, en het enige wat je je na afloop herinnert is dat Daryl Hannah toch wel een oogverblindende verschijning is.

BEELD EN GELUID
Zoals gezegd kwam de film uit bij ons op Extreme, en gelukkig heeft men de originele aspect ratio van 1.66:1 behouden, maar dat is zowat het enige goede aan deze dvd. De beeldkwaliteit is zo belabberd en kleurloos dat het wel lijkt alsof je naar een YouTube-filmpje van 360 pixels kijkt. De achtergrond is vaak niet meer dan een wazige vlek, en het is alleen maar bij de close-ups dat het enigszins genietbaar wordt. De geluidsband stelt evenmin iets voor waarbij alles op één laag gepropt zit en we dankzij de ondertitels weten wat er gezegd wordt.

EXTRA’S
Er staan geen extra’s op deze dvd.

CONCLUSIE

Attack Of The 50 Ft. Woman is een compleet overbodige remake met een feministisch kantje. Dat laatste zien we niet, wel merken we dat Daryl Hannah nog steeds een moordwijf is. Of mogen we dat niet meer zeggen of schrijven?



cover




Studio: Extreme

Regie: Christopher Guest
Met: Daryl Hannah, Daniel Baldwin, Frances Fisher, Cristi Conaway, Paul Benedict

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1993

Leeftijd:
16

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664017173


Beeldformaat:
1.66:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij