:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: KOOP-DVD'S SEPTEMBER 2003
PERSBERICHT: KOOP-DVD'S SEPTEMBER 2003
Bron: Filmfreaks - Datum: 2003-08-18 - Geplaatst door: Werner
STACY

In het begin van de 21ste eeuw verspreidt zich een vreemd verschijnsel over de wereld. Meisjes van 15 tot 17 sterven door een onbekende oorzaak. Als hun dood nadert, worden ze overvallen door het zogenaamde 'near death happiness syndrom' waardoor ze met een enorme blijdschap worden overspoeld. Wanneer ze sterven komt ieder meisje echter terug als levende dode, een zogenaamde "STACY" , die ieder mens dat haar pad kruist aanvalt en verslindt. De enige manier om een "STACY" uit haar lijden te verlossen is "re-killing" (wat inhoudt dat de lichamen in 165 delen moeten worden gehakt). Met dat doel wordt er een speciale eenheid opgericht en de jacht op de "STACY's" geopend...

'Recommended for zombie and trash movie fans'
De releasedatum is 15 september 2003.

DVD Details:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Stereo
Formaat: Regio 2 NTSC

Extra's:
• Booklet
• Trailer
• SlideshowTHE MAN WITHOUT A PAST

De trein stopt in het station van Helsinki en een man stapt uit. Wij weten niets van hem, mischien zoekt hij werk … Helaas wordt zijn reis abrupt onderbroken wanneer hij in een park loopt : hij wordt aangevallen, in elkaar geslagen en halfdood achtergelaten door een wilde bende.

Wanneer hij bij bewustzijn komt, heeft hij alles verloren, zelfs zijn geheugen. Zonder te weten wie hij is tracht hij voor zich een normaal leven vorm te geven. Hij raakt niet ontmoedigd en de man zonder verleden vindt zijn weg terug dankzij de solidariteit van anderen die alles geven ook al hebben zij niets.

Omdat hij vindt dat er geen hoop meer is in de wereld, maakte Aki Kaurismäki een hoopvolle film zonder al te veel pessimisme. Zijn liefde voor de arbeidersklasse uitte zich al eerder in zijn Proletarische Trilogie (Shadows in Paradise, Ariel en The Match Factory Girl). Ook met The Man Without a Past brengt hij weer een humoristische, absurde, maar zeker ook respectvolle ode aan gewone mensen in vreemde omstandigheden

Winnaar:
De Grote Prijs Filmfestival Cannes 2002
Beste Actrice Filmfestival Cannes 2002
Gouden Spoor Filmfestival van Vlaanderen Gent 2002
FIPRESCI Film van het Jaar San Sebastian Internationaal Filmfestival 2002
FIPRESCI Award Palm Springs International Film Festival 2003

Nominatie:
Oscar Beste Buitenlandse Film Academy Awards 2003
Gouden Palm Filmfestival Cannes 2002
Beste Europese Film Cesar 2003

Pers:
"De film is een fusion cooking tussen emotie, farce, een sociale aanklacht en een ode aan de hoop. Het smaakt heerlijk". (De Standaard)
"Terechte bekroning op het filmfestival van Cannes". (De Morgen)
"Er zit een prachtig vloeiende, ietwat droomachtige flow in The man without a past, waarop alle personages zich kalmpjes laten meedrijven als veertjes op de wind. Even mooi zijn de beelden en kleuren, en de nostalgische liedjes" (Humo)
"Met deze in superbe beelden gevatte mix van inktzwarte ironie en een vredesboodschap is het al erg moeilijk om de zaal niet met een kamerbrede glimlach te verlaten. 'Une banane', zoals Arno dat noemt." (Kutsite.com)
"Echoing 50s B-movies of all kinds, especially with its noirish title and cod rock'n'roll musical moments, "The Man Without a Past" is offbeat, quirky quality." (BBC films)


Quotering:
IMDB: 7.8/10 (1875 stemmen)
BBC: 4/5 sterren

Dialoog: What do I owe you?
If you ever find me face down in the gutter, turn me around to my back.

You've got worker hands. You must have used these hands, you don't look like a reader
Thank you.
You're welcome.

Vanaf 15 september verkrijgbaar voor verkoop op DVD (alleen Vlaanderen)

DVD:
16/9 Widescreen
Dolby 5.1
Fins gesproken versie, Frans gesproken versie
Nederlandse en Franse ondertiteling
THE BRIDE WITH WHITE HAIR 2

Verlaten en verbitterd na de gebeurtenissen die tot de dood van haar geliefde hebben geleid, vormt de witte heks een sekte die alleen uit vrouwen bestaat. Haar doel is wraak te nemen en de acht martial arts-clans te vernietigen. Terwijl de bloedige gevechten elkaar opvolgen wordt haar sekte het doelwit van de wraak van een man wiens bruid zij hebben ontvoerd.
Ondertussen zit Yi-han op een met sneeuw bedekte berg te wachten op de bloei van de mythische bloem, die de kracht heeft om de schoonheid van de heks te herstellen...

'This is what Hong Kong filmmaking can be when all the stops are pulled. Forget the moldering Once Upon a Time in China series, this is the real McCoy' Marc Savlov (RottenTomatoes.com)

Regisseur: David Wu
Producent: Ronny Yu
Met o.a. Leslie Chung (Happy Together, A Better Tomorrow) en Brigitte Lin (Chungking Express, Ashes Of Time, Swordsman II)
Hong Kong, 1993, kleur
Speelduur: 80 minuten
Cantonees gesproken, Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 15 september 2003.

DVD Details:
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• Animated Menu
• Slideshow
• Filmography