:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paradiso >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2003
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2003
Bron: Paradiso - Datum: 2003-11-13 - Geplaatst door: Werner
BOAT TRIP

Jerry (Cuba Gooding jr.)) is gedeprimeerd nadat hij gedumpt is door zijn vriendin. Zijn beste vriend Nick (Horatio Sanz) probeert hem op te vrolijken door met hem op een cruise te gaan. Dit is natuurlijk de kans om veel vrouwelijk schoon te ontmoeten. Pas als ze midden op zee zijn valt hen op dat er erg weinig vrouwen aan boord zijn. Ze zijn op een gaycruise beland! Daar leren ze een knape vrouw kennen (Roselyn Sanchez), die genoeg heeft van hetero mannen en dat brengt het tweetal op een idee. Jerry doet zch voor als homo om in haar gunst te komen.

Genre: Komedie
Cast: Cuba Gooding jr. (Men Of Honor, Jerry Maguire), Horatio Sanz (Road Trip), Vivicia A. Fox (Kingdom Come), Roselyn Sanchez (Rush Hour 2), Roger Moore (James Bond)
Regisseur: Mort Nathan (Kingpin)
Geluid: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Format: 16:9
Speelduur: +- 94 min.
Releasedatum: 18 december 2003

Extra's:
• TV-spots
• Trailer
• Also availableCALLAS

De bekende operazangeres Maria Callas woont teruggetrokken in een appartementje in Parijs. Ze heeft haar carrière al lang vaarwel gezegd, maar is toch geïnteresseerd om die nieuw leven in te blazen als een filmproducent haar voorstelt om haar grootste momenten op film vast te leggen. Haar gedrevenheid zorgt voor problemen op de set. En er is sprake om oud geluidsmateriaal van haar te gebruiken in plaats van alles opnieuw te laten inzingen.
Genre: Speelfilm
Cast: Fanny Ardant (8 Femmes), Jeremy Irons (Die Hard With A Vengeance), Joan Plowrigt (Global Heresy), Jay Rodan (The Caverman's Valentine
Regisseur: Franco Zeffirelli (Tea With Mussolini)
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Format: 16:9
Speelduur: +- 108 min.
Releasedatum: 18 december 2003

Extra's:
• Interviews
• Featurette
• B-roll
• Also availableLOVELY

Het gezin Marks bestaat uit vier verschillende vrouwen. Moeder Jane is vastberaden om een plastisch chirurgische ingreep te laten doen. Haar dochter Michelle is een verbitterde vrouw die helemaal niet meer de "homecoming queen" is van vroeger. Haar tweede dochter Elizabeth staat op het punt door te breken als actrice, en haar jongste dochter Annie is een geadopteerd zwart meisje. Wanneer er plotseling iets gebeurt met Jane, worden alle vrouwen met elkaar geconfronteerd.

Winnaar van de Independent Spirit Award
Best Supporting Female: Emily Mortimer

Genre: Komedie/Speelfilm
Cast: Brenda Blethyn (Saving Grace), Emily Mortimer (51st State), Catherine Keener (S1m0ne), Dermot Mulroney (About Schmidt)
Regisseur: Nicole Holofcenter (Sex in the City)
Geluid: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Format: 16:9
Speelduur: +- 89 min.
Releasedatum: 18 december 2003NICE GUY

Jackie is gastheer van een populair kookprogramma op TV, en komt ongewild in aanraking met een bende drugsdealers. Als hij per abuis in het bezit komt van een videoband die de criminelen achter de tralies kan doen belanden, breekt de hel los. Niet alleen de drugsdealers zijn geïnteresseerd in de videoband, maar hij krijgt ook een bende op zijn nek die de band graag wil hebben om de dealers af te persen. Als bovendien zijn vriendin wordt gekidnapt, serveert Jackie Chan ons zijn zelfbereid recept van weergaloze actie en onnavolgbare stunts.

Genre: Aktie/Komedie
Cast: Jackie Chan (Rush Hour, Rumble in the Bronx, Supercop, First Strike)
Regisseur: Samo Hung
Geluid: Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Format: 4:3
Speelduur: +- 90 min.
Releasedatum: 18 december 2003SUICIDE KINGS

Vier rijkeluizoontjes, Abery, Matt, Max en T.K., zitten aardig in de problemen als Avery's zus, Elise, gekidnapt wordt. Het losgeld van 2 miljoen dollar is net iets te veel voor hun portemonnee. Daarom bedenken ze een vermetel plan: laat ons een maffiabaas kidnappen en hem ruilen tegen Elise. Zo gezegd zo gedaan, doch alles loopt niet zoals gepland. Slachtoffer en maffiakopstul Charlie Carolucci ontdekt immers dat het plan van de jongens niet waterdicht is. Stilaan begint hij hen tegen elkaar op te zetten.

Genre: Thriller
Cast: Christopher Walken (Sleepy Hollow, America's Sweethearts), Jay Mohr (Go!), Sean Patrick Flanery (Simply Irresistible)
Regisseur: Peter O'Fallon
Geluid: Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Format: 16:9
Discformat: DVD5
Speelduur: +- 106 min.
Releasedatum: 18 december 2003
THE SUM OF US

Jeff Mitchell, een beroepsloodgieter, speelt rugby, drinkt glaas een glaasje en deelt een woning met zijn vader Harry, die weduwnaar is. Harry vaart met een veerboot en is zelf ook niet vies van enige glaasjes. Er is echter een verschil: Harry houdt van de vrouwtjes en Jeff zoekt het bij de mannen. Harry tilt hier echter niet zo zwaar aan, integendeel... Hij doet er alles aan om de levensstijl van zijn zoon te stimuleren! Harry en Jeff vormen dan ook een onafscheidelijk paar. Maar dan wordt Harry verliefd op een vrouw...

Genre: Komedie
Cast: Russell Crowe (The Quick And The Dead), Jack Thompson (The Man From Snowy River)
Regisseurs: Kevin Dowling & Geoff Burton
Geluid: Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Format: 4:3
Discformat: DVD5
Speelduur: +- 93 min.
Releasedatum: 18 december 2003
VISITORS

Georgia Perry wil haar grote droom waarmaken: alleen de wereld rondreizen. Na zes maanden ronddobberen, legt ze haar bootje enkele dagen stil. De langdurige isolatie eist echter haar tol. Paranoia en angst nemen de bovenhand en langzamerhand vervaagt vor haar de grens tussen realiteit en fictie! Maar beeldt ze zich alles wel in of is er meer aan de hand?

Genre: Thriller
Cast: Radha Mitchell (Phone Booth), Ray Barrett (Blood Oath), Susannah York (The Awakening)
Regisseur: Richard Franklin (Psycho II)
Geluid: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Format: 16:9
Speelduur: +- 86 min.
Releasedatum: 18 december 2003
CITY OF GOD (CIDADE DE DEUS)

Het is verschrikkelijk op te groeien in de "stad der goden", een arme buitenwijk van Rio de Janeiro die jarenlang bekend stond als de gevaarlijkste buurt ter wereld. Zeker niet als je eigenlijk fotograaf wil worden en niets met het criminele milieu te maken wil hebben. Toch overkomt dit de jonge Buscape, die in deze Braziliaanse topper het choquerende verhaal vertelt van de kinderbendeoorlogen in de jaren '70.

• Winnaar van de Vision Award op het Toronto International Film Festival in 2002
• Officiële selectie Cannes Film Festival 2002
• Genomineerd voor een Golden Globe voor de beste buitenlandse film in 2003
Genre: Aktie/Misdaad/Thriller
Cast: Matheus Nachtergaele (Central Do Brasil), Seu Jorge, Alexander Rodrigues, Leandro Firmino da Hora
Regisseurs: Katia Lund en Fernando Meirelles
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Format: 16:9
Speelduur: +- 135 min.
Releasedatum: 18 december 2003

Extra's:
• Palace II (aka Golden Gate): Short film directed by Fernando Meirelles and Katia Lund
• Making of: Documentary "Oficina de Atores" (about cast preparation) directed by Ana Braga
• Extra scenes
• Braziliaanse trailer
• Animation about the no nomination to the Oscars
• Videoclip : Batucada Remix", directed by Hank Levine
• Director's commentaries on the film (director together with screenwriter and cinematographer)THE DECAMERON

Een meisje huwt na vele tegenslagen een rijke Siciliaan, en man doet zich voor als doofstomme en komt terecht bij een nonnenklooster. Een vrouw moet haar minnaar verbergen voor haar thuiskomende man, een stervende misdadiger licht een priester op aan het sterfbed, drie broers leren hun zusters vriendje een lesje, een groep kunstenaars wacht op inspiratie, een meisje wacht op het dak op haar minnaar, een priester verleidt de vrouw van zijn vriend en twee vrienden willen weten wat er gebeurt na de dood.

Il Decameron, The Decameron in het Engels, is het eerste luik van Pasolini's "trilogie over het leven". Het scenario van zijn film baseerde hij op negen verhalen uit het bekende boek van de Italiaanse schrijver Giovanni Boccaccio (1313-1375).

Cast: Franco Citti, Ninetto Davoli, Jovan Jovanovic, Vicenzo Amato, Agela Luce
Regisseur: Pier Paolo Pasolini
Geluid: Italiaans mono
Ondertiteling: Nederlands
Format: widescreen 16:9
Disc format: DVD 5
Speelduur: +- 107 min.
Releasedatum: 18 december 2003NETFORCE

Informatie betekent macht! Vanuit deze gedachte barst in het jaar 2005 de strijd om de absolute heerschappij over het internet in alle hevigheid los. Alex Michaels is de topman van Netforce, een speciale FBI-eenheid die het internet beschermt tegen de misdaad. Michaels heeft de plaats ingenomen van zijn chef en beste vriend die vermoord is door één van de strijdende partijen. Als top-secret informatie in handen dreigt te vallen van de maffia en neo-nazi's, weet Michaels dat zijn team voor een onmogelijke opgave staat. Met de moed der wanhoop zet hij alle wapens in die er te vinden zijn.

Genre: Thriller
Cast: Scott Bakula (American Beauty, Quantum Leap), Joanna Going (Phantoms, Dark Shadow, Nixon), Brian Dennehy (Presumed Innocent, First Blood, Cocoon), Judge Reinhold (Beverly Hills Cop I t/m III, Ruthless People), Kris Kristofferson (Blade, Lone Star, A Star Is Born)
Regisseur: Robert Lieberman
Geluid: Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Format: 4:3
Speelduur: +- 160 min.
Releasedatum: 18 december 2003ARABIAN NIGHTS

Het laatste deel in Pasolini's "trilogie van het leven" bundelt enkele verhalen uit het legendeboek "Duizend en Een Nacht, Il Fiore Delle Mille E Una Notte", de oorspronkelijke Italiaanse titel van Arabian Nights, gaat opnieuw over de liefde, de lust en de verschillen tussen man en vrouw. Maar ook over macht en dromen en wilskracht. Het centrale personage is een jonge man die verliefd wordt op een slavin. We krijgen ook het verhaal te zien van een man die op zijn huwelijksnacht kennismaakt met een knappe mysterieuze vrouw en het verhaal van een kerel die zijn geliefde wil bevrijden van een demon.

Cast: Ninetto Davoli, Franco Citti, Tessa Bouche, Margaret Clementi, Ines Pellegrini, Franco Merli, Francelise Noel
Regisseur: Pier Paolo Pasonili
Geluid: Italiaans mono
Ondertiteling: Nederlands
Format: 16:9
Discformat: DVD5
Speelduur: +- 123 min.
Releasedatum: 18 december 2003

UIT HET ARCHIEF