:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: KOOPDVD DECEMBER 2003 - FEBRUARI 2004
PERSBERICHT: KOOPDVD DECEMBER 2003 - FEBRUARI 2004
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2003-11-27 - Geplaatst door: Werner
TERMINATOR 3: RISE OF THE MACHINES

Allerlaatste film van Arnold Schwarzenegger ooit!

Het lijkt er haast op dat Arnie wist dat T3: Rise of the Machines zijn laatste acteerprestatie ooit zou zijn. Want hij schittert nog eenmaal als zijn allerbekendste personage, de T-101 alias de Terminator. Na het overweldigende succes in de bioscopen is het nu tijd voor de DVD. De spectaculaire dubbel-DVD van Terminator 3: Rise Of The Machines is werkelijk verbluffend. Twee DVD’s met alles over de film, de scènes, de bloopers en nog veel meer.

Disk 1 bevat allereerst de film. Met een introductie van Arnold Schwarzenegger himself. Na Judgement Day gaat de geschiedenis verder. Kies welke versie je wilt zien: de film of de versie voorzien van audiocommentaar van alleen de regisseur. Of wil je meteen de hele crew mee laten praten? Tot slot staan op de eerste disk nog veel heftige trailers van onder andere Charlie’s Angels 2: Full Throttle en S.W.A.T.

Disk 2 bevat nog veel meer spectaculaire extra’s. Waaronder de Terminal Flaws waar Schwarzenegger laat zien dat hij alles behalve een robot is en ook wel eens een foutje maakt. Daarnaast bevat de dubbel disk een unieke scène van Sgt. Candy. Een unieke scène die uiteindelijk niet is opgenomen in Terminator 3, maar wel op de DVD te zien is.

Ook doet de Terminator-DVD onthullingen over spectaculaire visuele effecten van de film. In de uitgebreide feature “Visual Effects Lab” komen documentaires over o.a de Crane Chase, de visuele effecten, en de grime effecten van Stan Winston aan bod. De DVD bevat tenslotte de mogelijkheid zelf in de huid van de Terminator te kruipen. Er is namenlijk een weblink naar de game demo. Tevens zijn er tips voor de T3-game op de PlayStation-2

Filmgegevens:
Cast: Arnold Schwarzenegger (Terminator 1 & 2, Total Recall), Nick Stahl (The Thin Red Line, In The Bedroom), Kristanna Loken (Mortal Kombat: Conquest), Claire Danes (The Hours, The Rainmaker)
Regie: Jonathan Mostow (U-571, Breakdown)
Producent: Moritz Borman (The Life Of David Gale, Alexander)
Genre: Actie/Science Fiction
Releasedatum: 25 november op huurDVD, 27 november op koopDVD

DVD Specificaties:
Beeld: 2.40:1 anamorf
• Geluid: Engels DTS, Engels Dolby Digital 5.1
• Ondertiteling: Nederlands, Engels, Hindoestaans

Extra’s:
Disk 1
• Audiocommentaar van regisseur Jonathan Mostow, Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Kristanna Loken, Claire Danes
• Audiocommentaar van alleen regisseur Jonathan Mostow
• Introductie van de film door Arnold Schwarzenegger
• Trailer Terminator 3, Rise of the Machines
• Promotietrailers: T3 PC Game, T3 Videogame, Charlie’s Angels 2: Full Throttle, S.W.A.T.

Disk 2
• Bloopers: Terminal Flaws
• Verwijderde Scene: Sgt. Candy
• Documentaires: Dressed to Kill, Making of the Video Game, Storyboards, Toys in action
• Visual effects Lab: Introduction, Crane Chase, TX Transformation, Future War, Crystal Peak, Cyberdyne Research, Create your own visual effects
• Skynet Database
• Fotogalerie Terminator Timeline
• DVD Rom weblink naar Game demoCHARLIE'S ANGELS 2: FULL THROTTLE

High Speed vermaak!!!!

De dvd Charlie’s Angels 2: Full Throttle staat garant voor ruim 100 minuten actie, fun, snelheid en natuurlijk de drie mooie Angels, Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu. Daarnaast maakt Demi Moore haar rentree in een grote filmhit. Haar ex-man Bruce Willis neemt een van de vele cameo’s in de film voor zijn rekening. Andere bekende sterren die meewerken aan de film zijn o.a. John Cleese, Matt LeBlanc de Olsen tweeling Pink en vele andere. Full Throttle werd net als de eerste Charlie’s Angels film uit 2001 geregisseerd door de bekende McG. Zijn stijl van monteren zorgt ook nu weer voor een meeslepende actie-komedie. In de bioscoop deed Charlie’s Angels: Full Throttle het erg goed. En vanaf 20 november zal de dvd beschikbaar zijn. Naast de film bevat deze disc vele leuke extra’s.

In Full Throttle moeten de Angels de wereld opnieuw beschermen tegen het kwaad, dat deze keer wel uit een hele onverwachte hoek komt. Door de diefstal van twee ringen loopt het hele “witness protection program” gevaar. Alle identiteiten en gegevens van de getuigen zijn opgeslagen in een geheime code die is ingegraveerd in de ringen. In hun zoektocht stuiten de Angels op een gevallen engel (Demi Moore). Zij blijkt het brein achter de diefstal te zijn en alleen door haar uit te schakelen kunnen Natalie, Dylan en Alex de wereld behoeden van een nieuwe ramp.

De drie Angels zijn wekenlang in training gegaan bij de martial arts expert Cheung-Yan Yuen om de vele stuntscènes in de film tot in perfectie te kunnen uitvoeren. Er zijn dan ook bijna geen stuntmensen gebruikt voor de gevaarlijke toeren die de angels allemaal uithalen..

Naast de adembenemende film die non-stop ‘over de top’ actie scènes bevat, heeft de DVD alle ins en outs over de choreografie van de spectaculaire vechtscènes. En heel veel korte filmpjes met interessante achtergrondinformatie. Over de spectaculaire scène op de Hanson Dam, maar ook bijvoorbeeld alles over de design kleding van de Angels. Wat natuurlijk ook niet ontbreekt op de DVD is Full Throttle: van de highspeed-cars tot de motorcross-scène bij de Coal Bowl.

Absoluut het vermelden waard is de Factoid Track. Tijdens de film krijg je in kleine pop-ups Angel-Vision trivia te zien. Het is dé manier om de leukste en spannendste details van een scène te weten te komen. En het handige is, dat je deze Angel-Vision trivia op elk moment van de film kunt aan- en uitzetten. Ideaal dus als je meer wilt weten over jouw favoriete scènes van Charlie’s Angels Full Throttle. En wat is de DVD van Charlie’s Angels zonder goede muziek? Met de Full Throttle Jukebox kun je de soundtrack van de film beluisteren. Daarnaast vertellen regisseur McG en de music supervisor John Houlihan je alles over het hoe en waarom van bepaalde nummers. Verder staat op de DVD een extra filmpje van ‘Pussycat Dolls’, de populaire dansgroep van Robin Antin, en de videoclip van Pink featuring William Orbit.

Kortom, een DVD vol films, muziek en spetterende scènes van Charlie’s Angels Full Throttle. Ook met de DVD gaan de Angels Natalie, Alex en Dylan de wereld veroveren!

Filmgegevens:
Cast: Cameron Diaz (Charlie’s Angels, The Sweetest Thing), Lucy Liu (Charlie’s Angels, Chicago), Drew Barrymore (Charlie’s Angels, Confessions of a Dangerous Mind), Demi Moore (Ghost, A Few Good Men)
Regie: McG (Charlie’s Angels)
Producenten: Drew Barrymore (Charlie’s Angels)
Genre: Actie/Komedie
Releasedatum: 18 november op huurDVD, 20 november op koopDVD

DVD Specificaties:
Beeld: 2.40:1 anamorf
Geluid: Engels, Italiaans, Pools Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: o.a. Nederlands

Extra’s:
• Videocommentaar tijdens de film van regisseur McG; Tijdens zijn commentaar maakt McG gebruik van een Telestrator om dingen op het scherm aan te wijzen.
• 5 videolinks; Dit zijn de 5 videolinks die ook verschijnen tijdens de Angel-Vision Trivia track
• Factoid-track: Angel-Vision trivia tijdens de film; Deze alternatieve ondertiteling kan op ieder moment worden aangezet. Door middel van kleine pop-ups krijg je meer informatie over die scene of iets dat in die scene te zien is.
• Documentaires: Angels Makeover - Hansen Dam, Het filmen van de mensen op de dam Designing Angels”: de production design van de film, “Dream Duds”: De kostuums van de dames en heren, “Full Throttle”: De auto’s in Charlie’s Angels: Full Throttle:, “The Pussycat Dolls”: Profiel van de populaire dansgroep van Robin Antin, “Rolling with the Punches”: De training, choreografie en het filmen van de vechtscenes, “Short Shot”: Volledige titel: There’s No Such Thing as a Short Shot, Only an Overworked producer”-De complexiteit van het filmen van de beeldenvoor de montage van de openingsscene, “XXX-treme Angels”: De motorcross-scene bij de Coal Bowl
• Fotogalerie; Lijst van alle acteurs met een cameo-rolletje. Klik op een acteur naar keuze, dan krijg je trivia over de persoon en ga je naar de scene van die persoon in de film
• Full Throttle Jukebox; Lijst met de soundtrack . Klik op een liedje naar keuze, dan krijg je een filmpje met McG en music supervisor John Houlihan die praten over het hoe en waarom die track is gebruikt. Daarna kun je naar de scene waar dat liedje is gebruikt
• Weblinks; www.animatedangels.com en www.sonypictures.com/CharliesAngels
• Promotietrailers: Anger Management, S.W.A.T. en Terminator 3DADDY DAY CARE

Oppas Papa’s

Als in de komedie Daddy Day Care twee vaders (Eddie Murphy en Jeff Garlin) hun baan verliezen als productontwikkelaar bij een groot voedingswarenbedrijf, zijn ze gedwongen hun zoons van de exclusieve kinderopvang, Chapman Academy, te halen en huisvader te worden. Een nieuwe baan ligt niet zomaar voor het oprapen, en daarom besluiten de vaders zelf een eigen creche te beginnen, “Daddy Day Care”. Veel ervaring hierin hebben ze natuurlijk niet, en het duo houdt er dan ook nogal onconventionele, en vooral erg grappige opvoedingsmethoden op na. Desondanks wordt “Daddy Day Care” steeds populairder, wat leidt tot een rivaliteitsstrijd met de keiharde directeur van Chapman Acadamy (Anjelica Huston) die tot nog toe al haar concurrenten uit de markt wist te drijven. Ondertussen zetten de brutale kleuters natuurlijk ook nog eens de boel op stelten.

De vrolijke familiekomedie Daddy Day Care was al een succes in de Nederlandse bioscopen (€ 1,2 miljn) en is nu ook op DVD en video beschikbaar. En omdat het bij uitstek een film is voor het hele gezin werd speciaal voor de DVD een nederlands gesproken versie geproduceerd, een unicum.

Naast de film herbergt de dvd ook vele leuke extra’s. Zo blijkt uit de documentaire “Wat zei dat kind?” dat het regisseren van jonge kinderen niet altijd even makkelijk is en dat het vaak leidt tot hilarische situaties.

Filmgegevens:
Cast: Eddie Murphy (Dr. Dolittle, Shrek, I-Spy, Showtime), Regina King (Legally Blonde 2, Enemy of the State, Jerry Maguire), Steve Zahn (National Security, Riding in Cars with Boys, Joy Ride), Anjelica Huston (The Royal Tenenbaums, Addams Family, The Witches), Jeff Garlin (Full Frontal, Bounce, Austin Powers: The Spy Who Shagged Me)
Regie: Steve Carr (Dr. Dolittle 2)
Producent: Matt Berenson
Genre: Familie-komedie
Releasedatum: 9 december op huurDVD, 11 december op koopDVD

Extra’s
• Bloopers
• 5 Documentaires: “Vroege vogels”, “Goedemorgen Eddie Murphy”, “Ontmoet de kinderen”, “Stilte op de set!” en “Wat zei dat kind?”
• Spelletjes: “Kaartspelletje”, “Wijs de herriemaker aan” en “Zoek de fout”
• BioscooptrailerPETER EN DE WOLF

Het klassieke verhaal eindelijk op DVD

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de bekende componist Sergei Prokofiev overleed. Prokofiev is vooral bekend geworden om zijn wereldberoemde compositie Peter en de Wolf, en daarom brengt Columbia Tristar Home Entertainment Benelux dit jaar de met een Emmy Award bekroonde film, Peter en de Wolf uit op DVD en video.

De film is een mix van live-action en animatie, waarbij de getekende karakters verzorgd zijn door misschien wel ’s wereld bekendste animator, Chuck Jones (Looney Tunes). De stemmen worden verzorgd door bekende acteurs als Kirstie Alley en Lloyd Bridges, die veel ervaring hebben met het inspreken van kinderfilms. Natuurlijk worden de beelden begeleid door de muziek van Prokofiev.

In de film besluit het dappere jongetje Peter op zoek te gaan naar de wolf die rondsluipt bij zijn huis. Tijdens zijn zoektocht maakt hij een aantal vreemde vrienden in de vorm van een dwaze vogel, een malle eend en een kat. Het viertal heeft de grootste lol, maar dan verschijnt de wolf...

Peter en de Wolf is een prachtige film waarbij qua beeld en geluid veel te genieten valt.

Filmgegevens:
Muziek: Sergei Prokofiev
Cast: Kirstie Alley (Cheers, Look Who’s Talking, Look Who’s Talking Now), Ross Malinger (Kindergarten Cop, Sleepless in Seattle), Lloyd Bridges (Honey I Blew up the Kids, Hot Shots, Grace Kelly)
Regie: George Daugherty (Another Froggy Evening), Jean Flynn (Soul Music)
Producente: Linda Jones Clough
Genre: Familie-komedie
Releasedatum: 18 december op koopDVD

Extra’s:
• ‘The Musical World of Peter and the Wolf’, een educatieve kennismaking met het symfonie-orkest
• Making of ‘Beyond the Meadow’
• Spel Peter en de Wolf
• Trailers van Annie, Stuart Little 2 en De Zwanenprinses CollectieHALF PAST DEAD

The Good, the Bad and the Deadly

Alcatraz vormt al decennia een dankbaar onderwerp voor vele, spannende films. Amerika’s best bewaakte gevangenis blijft tot de verbeelding spreken. Ook Half Past Dead, de nieuwe actiefilm met Steven Seagal speelt zich op het beruchte “Rock” af. Het eiland is omgetoverd tot een high-tech gevangenis waar geen muis ongezien in of uit kan. Op dit eiland wacht een crimineel, met een gouden geheim van 200 miljoen dollar op de elektrische stoel. Een groep commando’s wil onder leiding van Donny (Morris Chestnut) koste wat het kost voorkomen dat dit geheim met hem het graf ingaat, en dringt de gevangenis binnen om hem te dwingen te vertellen waar het goud ligt. Undercover FBI-agent Sascha Petrosivitsch (Steven Seagal) was voor een andere missie op Alcatraz, maar nu moet hij zien te voorkomen dat deze zaak escaleert!

Steven Seagal vormde al eerder een succesvol acteerteam met een bekende rapper (Exit Wounds), en ook samen met Ja Rule, Kurupt en Morris Chestnut levert hij met Half Past Dead weer een puntje-van-de-stoel-actiefilm af. Hoe de samenwerking tussen de eigengereide acteurs op de set verliep, is bovendien te zien is de speciaal op de DVD meegeleverde “Making of Half Past Dead”.

Volgend jaar zal Columbia TriStar Home Entertainment nog twee nieuwe Steven Seagal-films op DVD uitbrengen. In september 2004 verschijnen Judas en Into the Sun.

Filmgegevens:
Cast: Steven Seagal (The Foreigner, Exit Wounds, Under Siege), Morris Chestnut (Like Mike, Two Can Play That Game, Best Man), Ja Rule (Scary Movie 3, The Fast and the Furious)
Regie: Don Micheal Paul (Pacific Blue, Renegade)
Genre: Actie
Releasedatum: 6 januari op huurDVD, 8 januari op koopDVD

Extra’s:
• Audiocommentaar van de regisseur
• Verwijderde scenes
• Making of Half Past Dead
• Bioscooptrailer
• Promotie trailers: I Spy en xXxHOLLYWOOD HOMICIDE

Harrison Ford is Amerika’s meest geliefde acteur zo bleek uit een onlangs gehouden enquête. De jonge Josh Hartnett is vast van plan deze titel mettertijd van hem over te nemen, en timmert dan ook hard aan de weg. Het succes van beide acteurs zal er zeker mee te maken hebben dat ze erg easy on the eyes zijn, en in verschillende genres thuis: actie en spanning, maar ook humor. Dat bewijzen ze in Hollywood Homicide waarin Ford en Harnett samen een bijzonder politieduo vormen.

Joe Gavilan (Harrison Ford) en K.C. Calden (Josh Harnett) zijn rechercheurs bij de L.A.P.D., maar daarnaast klust Joe bij als makelaar terwijl K.C. er een bijbaantje als yogaleraar op na houdt. Wanneer een rapgroep wordt vermoord is het aan Joe en K.C. de zaak op te lossen, en hun drukke privé-leven te combineren met het werk waar ze eigenlijk voor betaald worden. Misdaden oplossen. De verdenkingen gaan al snel richting een beruchte platenbaas die al eerder verdacht werd van de moord op verschillende rappers die hun contract met hem wilden verbreken.

Harnett en Ford vormen een ongewoon duo, dat met Hollywood Homicide wel een heel vermakelijke film aflevert, met op de DVD zeer veel leuke extra’s. waaronder een uitgebreide making of. En een blik achter de schermen van de Los Angeles Police Department.

Filmgegevens:
Cast: Harrison Ford (Indiana Jones, K19-Widowmaker, What Lies Beneath, Air Force One), Josh Hartnett (40 Days and 40 Nights, Pearl Harbor, Black Hawk Down, The Virgin Suicides), Lena Olin (Chocolat, Mr. Jones, Havana), Lou Diamond Phillips (Red Water, A Better Way to Die, The Big Hit)
Regie: Ron Shelton (Play it to the Bone, Tin Cup, White Men Can’t Jump)
Genre: Humor/Actie
Releasedatum: 27 januari op huurDVD, 29 januari op koopDVD

Extra’s:
• Audiocommentaar
• Documentaires: Making of Hollywood Homicide, L.A.P.D. verhalen en Hollywood Homicide – vertrouwelijk commentaar
• Filmografieën van cast en crew
• Bioscooptrailer Hollywood Homicide
• Promotietrailers: Anger Management, Bad Boys II, Black Hawk Down, Blue Streak, National Security, S.W.A.T., Terminator 3 en xXx.BAD BOYS II

De meest explosieve actiekomedie van 2003 is vanaf februari verkrijgbaar op een 2-disc DVD! Producent Jerry Bruckheimer is er in geslaagd om het succesvolle team van deel één weer bij elkaar te krijgen. Regisseur Michael Bay en acteurs Will Smith en Martin Lawrence zijn allemaal terug voor het succesvolle vervolg op het eerste deel uit 1995. Het politieduo Mike Lowrey en Marcus Burnett neemt het in dit zinderende actieavontuur op tegen Johnny Tapia. Deze meedogenloze Cubaanse drugsbaron, die verantwoordelijk is voor de toevoer van een enorme hoeveelheid ecstasy in Miami. Tapia tegenhouden gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, en Martin Lawrence en Will Smith nemen de kijker in Bad Boys II dan ook mee op een wervelende tocht van car chases, explosies, een beetje romantiek en double handed gun play.

Bad Boys II was voor Columbia Tristar Home Entertainment dé bioscoophit van 2003. Met een opening in de Verenigde Staten van 46,7 miljoen dollar verdrievoudigde de film zelfs het resultaat van het originele Bad Boys. Voor de succesvolle producent Jerry Bruckheimer betekende de nr. 1 opening van Bad Boys II bovendien dat hij, als eerste producer ooit in Amerika, in een weekend twee box office hits had (Bad Boys II en Pirates of the Caribbean). Ook in de Benelux is de film een groot succes. In Nederland alleen al bracht de film tot nu toe al 3 miljoen euro op. En de film draait nog steeds in vele zalen. Martin Lawrence had eveneens reden voor een feestje, want Bad Boys II is de meest succesvolle film ooit voor de acteur.

De hoge production values van Bad Boys II beperken zich niet alleen tot de film zelf: de soundtrack is ook van uitzonderlijke kwaliteit. Mega sterren als Beyoncé, Justin Timberlake, P. Diddy en Snoop Dog hebben allemaal hun medewerking verleend aan Bad Boys II. Van Jay-Z is zijn clip “La-la-la” als extra op zowel de DVD als ook op de retail VHS-band bijgevoegd. Daarmee is Bad Boys II een totaalervaring voor oog en oor.

Naast de film zelf heeft regisseur Michael Bay zoveel extra waardevol materiaal verzameld dat er een tweede disc met vele extra’s is toegevoegd.

Filmgegevens:
Cast: Will Smith (Men in Black II, Independence Day, Ali, Enemy of the State), Martin Lawrence (National Security, Blue Streak, Black Knight, Nothing to Lose), Gabrielle Union (Cradle to the Grave, Two can Play that Game, She’s All That)
Regie: Michael Bay (Bad Boys, Pearl Harbor, Armageddon, The Rock)
Producent: Jerry Bruckheimer (Bad Boys, Con Air, Coyote Ugly, Pirates of the Caribbean)
Genre: Actiekomedie
Releasedatum: 17 februari op huurDVD, 19 februari op koopDVD

Extra’s:
Disc 1
• Bioscooptrailer Bad Boys 2
• Promotietrailers : Hollywood Homicide, The Medallion, National Security, The Returner, Ride of Die en S.W.A.T.

Disc 2
• 7 verwijderde scènes
• Productiedagboek – 19 documentaires over de productie
• Documentaires: “Stunts” en “Visual Effects”
• Videoclip “La-la-la” van Jay-Z
• Scene Deconstruction met storyboards