:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2004
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2004
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2004-02-07 - Geplaatst door: Werner
TEARS OF THE SUN

In Tears Of The Sun speelt Bruce Willis een rol die hem op het lijf geschreven is. Hij is U.S. Navy Seal Luitenant Waters die met z'n team enkele burgers, waaronder dr Lena Kendricks (Monica Bellucci), moet evacueren uit een Nigeriaanse missiepost om hen uit de handen te houden van de rebellen. Deze hebben de president vermoord en brengen nu al zijn stamgenoten op zeer wreedaardige manier om het leven. Dr Lena wil haar veldhospitaal echter niet verlaten zonder haar zwarte medewerkers. Tegen de wil van de Amerikaanse legerleiding besluit Waters deze wanhopige mensen toch te helpen en komt op die manier met z'n team in een hel terecht. Ze kunnen hun ogen niet geloven wanneer ze zien wat de rebellen in de dorpen aanrichten. Deze stoere soldaten worden emotioneel meegesleurd in de pijnlijke realiteit van de Afrikaanse stammentwisten. Ze moeten het opnemen tegen een veel talrijker tot de tanden gewapende eenheid van de zwarte opstandelingen.

De regisseur Antoine Fuqua (Training Day) levert hier een perfecte mix van actie en drama gekruid met de juiste dosis humaniteire overwegingen. De fotografie is ook bijnzonder knap in overwegend donkere kleiren die perfect de sfeer weergeven. Voeg hierbij een overtuigend sterke cast en je mag spreken van een niet te missen dvd. De extra's zijn immers ook zeer zeker de moeite met professioneel commentaar van de regisseur Fuqua die een vergelijking maakt met Training Day, audiocommentaar van de schrijvers, informatie over Afrika, Afrikanen die zelf het woord nemen en de soms zo benarde toestanden op hun continent toelichten, naast de meer traditionele Making Of, verwijderde scènes, trivia en trailers. Een laatste en wel bijzonder unieke extra op deze dvd is de kaart van Afrika die met de afstandsbediening overlopen kan worden. Op die manier komt men via pop-ups heel wat te weten over de geschiedenis van het zwarte continent. Tijdens het afspelen van de film kan men tenslotte eveneens via een pop-up functie informatie krijgen over de gebruikte wapens en gevechtsvoertuigen.

Regisseur: Antoine Fuqua (Training Day, Bait, The Replacement Killers)
Acteurs: Bruce Willis (Die Hard, The Sixth Sense, Unbreakable, The Siege, The Jackal, Mercury Rising, Pulp Fiction, The Fifth Element), Monica Bellucci (The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions, Under Suspicion)
Genre: Oorlog, drama
Releasedatum: 9 maart 2004 op huurdvd, 11 maart 2004 op koopdvd

Beeld: 2.40:1 anamorf
Geluid: Dolby Digital 5.1
DVD-9
Speelduur 115 minuten

Extra’s:
• Audiocommentaar van regisseur Antoine Fuqua
• Observaties van de schrijvers
• Verwijderde scènes
• Trivia-track met informatie over Afrika
• Making Of "Tears of the Sun"
• Documentaire: "Voices of Africa"
• Interactieve kaart van Afrika
• Bioscooptrailer
• PromotietrailersTHE MEDALLION (a.k.a. HIGHBINDERS)

Jackie Chan is niet klein te krijgen, en verrijst als het ware in The Medallion voorzien van bovennatuurlijke krachten!

Een oude Chinese medallion met geheime krachten is verdwenen samen met de jongen die er over moest waken. Superster Jackie Chan zal alias Hong Kong detective Eddie Yang in actie schieten samen met zijn knappe Interpolcollega Nicole (Claire Forlani) en agent Watson (Lee Evans). Terwijl Yang met behulp van zijn Oosterse gevechtskunsten de jongen wil redden uit de handen van de slechterik Snakehead, verongelukt hij. De medallion zorgt er echter voor dat Eddie weer tot leven komt en ditmaal voorzien van bovennatuurlijke krachten. Zo kan hij als een superman voorkomen dat Snakehead zijn boosaardige plannen uitvoert. Jackie Chan staat nog altijd even sterk op het scherm en overweldigt met zijn martial arts en zijn onweerstaanbare humor. Wervelende actie, gecombineerd met een spetterende special effects, aantrekkelijk kickboxing, vrouwelijk schoon en een flinke dosis humor is dit de ontspanning die je zoekt op een druilerige maartse zondagmiddag...

Regisseur; Gordon Chan
Acteurs: Jackie Chan (The Tuxedo, Shangai Knights, Rush Hour, Who Am I?), Claire Forlani (Meet Joe Black)
Genre: komedie, actie
Duur: ongeveer 85 minuten
Releasedatum: 16 maart 2004 op huurdvd, 18 maart 2004 op koopdvd

Extra’s:
• Audiocommentaar van producent Bill Borden en editor Don Brochu
• 15 verwijderde scènes
• Promotietrailers Alien Hunter, S.W.A.T., Vampire Hunters en Welcome To The Jungle.WILD THINGS 2 (a.k.a. SEX CRIMES 2)

Een spannend vervolg op de erotische thriller Wild Things gekruid met een pittige dosis intrige, oplichterij en sex. Maya (de knappe Leila Arcieri) gaat voor niets uit de weg om het fortuin van haar klasgenote Brittney (de al even sexy Susa Ward) te erven. Maya doet zich voor als de onwettige dochter van Brittneys superrijke stiefvader. Ze gaat over lijken en gebruikt haar onweerstaanbare aantrekkingskracht om iedereen om de tuin te leiden. Maar is zij wel degelijk vijand nummer één van de beroofde Brittney, of spelen beide stoeipoezen onder één hoedje? De verzekeringsinspecteur Ed Gorman probeert stokken in de wielen te steken. De vraag is echter wiens hebzucht zal overwinnen. Boeg hier nog enkele hongerige alligators bij in de moerassen van Florida, en je filmavond kan niet meer stuk.

Wie van beide Wild Things samen wil genieten (!) kan nu een voordelig dvd-pack verkrijgen met de twee films en tal van extra's.

Regisseur: Jack Perez (The Big Empty, La Cucaracha)
Acteurs: Susan Ward (Shallow Hall, The In Crowd), Leila Arcieri (Daddy Day Care, xXx, Beverly Hood), Isaiah Washington (Ghost Ship, Ouf Of Sight, True Crime)
Genre: Thriller
Speelduur: ongeveer 91 minuten
Releasedatum: vanaf 9 maart 2004 op huurdvd, vanaf 11 maart 2004 op koopdvd

Extra's:
• Making of
• Promotietrailers Wild Things 2 en Ride Or DieWRC 2002 RELOADED + 2003 SHOWDOWN

Wie van rally-sport houdt en ervan droomt alles eens van dichtbij zelf te mogen beleven, zal ongetwijfeld in de wolken zijn metdit unieke dvd-aanbod. In één pack zitten twee dvd's helemaal gewijd aan het rally-seizoen van 2002 en 2003 met daarenboven tal van spectaculaire extra's. In totaal krijgt men hier meer dan 2 uur spannend rijgenot te verwerken. In WRC 2002 Reloaded worden alle hoogtepunten van het internationale rally-seizoen wervelend in beeld gebracht. De 14 officiële wedstrijden van het wereldkampioenschap worden chronologisch getoond. Op de tweede dvd 2003 Showdown staan alle belangrijke feiten van het voorbije seizoen van 2003, met in de spotlights het afscheid van de legendarische Tommi Makinnen en een hele reeks nooit eerder vertoonde beelden!

De extra's komen verrassend uit de hoek met enkele zelf te ontdekken easter eggs, 3 muziekclips met adembenemende rallybeelden en tenslotte de niet te missen en voor de eerste keer op dvd: 3 volledige rally stages gefilmd met verschillende onboard camera's. Het effect is verbluffend realistisch en hier scheur je zelf door de bochten alsof je als het ware echt naast Makinnen zelf zit... maar dan wel veilig in je salonzetel. Aan het snelheidsgevoel in je buik kan je ecter niet ontsnappen! Bind je vast!

Genre: reality-reportage
Duur: DVD1 ongeveer 52 minuten, DVD2 ongeveer 55 minuten
Release: 19 februari 2004 op koopdvd slipcase met 2 amaray-doosjes

Extra's:
• 3 complete rally stages vanuit onboard camera gefilmd (nooit eerder vertoond!)
• 3 muziekclips met rallybeelden
• Easter eggs