:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2004
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2004
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2004-08-05 - Geplaatst door: Werner
BIG FISH

Release DVD KOOP: 9 september 2004
Release DVD HUUR: 7 september 2004

Fantasie of werkelijkheid?

Synopsis:
De legendarische filmmaker Tim Burton brengt in Big Fish een ijzersterke cast bijeen om een prachtig fantasierijk verhaal te vertellen. Een verhaal dat werd bejubeld door de pers. Grote sterren als Ewan McGregor, Jessica Lange, Danny DeVito en Steve Buscemi spelen de sterren van de hemel in deze hartverwarmende en humoristische ontdekkingsreis, die balanceert tussen feiten en fictie, tussen onzin en realiteit.

In Big Fish laat regisseur Tim Burton zijn ongeëvenaarde verbeelding los op een reis die diep graaft in de relatie tussen een vader en zijn zoon. In een poging zijn stervende vader werkelijk te leren kennen, begint zijn volwassen zoon puzzelstukjes te verzamelen over het leven van deze man. Door stukjes van fantasievolle verhalen en waanzinnige vertellingen die zijn vader hem heeft verteld, komt hij telkens dichter bij de waarheid.

Edward Bloom is altijd al een verteller van grote verhalen geweest over zijn leven als jonge man, toen zijn reislust hem meenam op een kansloze tocht van een klein dorpje in Alabama, de wereld rond en weer terug. Zijn mythen en heldendaden zijn soms verrukkelijk, een andere keer weer uitzinnig, als hij begint te vertellen over reuzen, stormen, een heks en een zingende Siamese tweeling. Met zijn overdreven verhalen charmeert Bloom bijna iedereen die hij tegenkomt, behalve zijn zoon Will die zich van hem vervreemd heeft. Als zijn moeder Sandra hen probeert te herenigen, moet Will leren feiten van fictie te onderscheiden als hij zich buigt over zijn vaders grote heldendaden en grote mislukkingen.

Big Fish kreeg een Oscar-nominatie voor Best Music, Original Soundtrack en vier Golden Globe nominaties


"Een magisch-realistische hommage aan de kracht van de verbeelding" – Feeling
"Big Fish, een rustige, zeer ontroerende, uit pure melancholie samengestelde parel van een prent" – Humo
"Een prachtig sprookje over schijn en werkelijkheid" – P-Magazine

Regisseur: Tim Burton (Planet of The Apes, Sleepy Hollow, Batman, Beetlejuice, Ed Wood)
Acteurs: Ewan McGregor (Star Wars 1 t/m 3, Black Hawk Down, Moulin Rouge, Trainspotting), Danny De Vito (Last Action Hero, Twins, L.A. Confidential, War of Roses, Batman), Steve Buscemi (Resevoir Dogs, Pulp Fiction, Mr. Deeds, Con Air, Armageddon, The Sopranos (TV))
Genre: Drama, fantasy, adventure
Duur: Ongev. 120 minuten

Extra op DVD:
• Trivia Quiz
• Audiocommentaar van regisseur Tim Burton
• Documentaires - The Character's Journey: "Edward Bloom at Large", "Amos at the Circus" en "Father and Sons"
• Documentaires - Tim Burton's Path: "Tim Burton: Storyteller", "A Fairytale World", "Creature Features" en "The Author's Journey"
• BioscooptrailerMARRIED... WITH CHILDREN

Release DVD KOOP: 23 september 2004

De familie Bundy is back!

Synopsis:

Schoenverkoper Al Bundy: "If God had wanted women to play ball, he would've made them men". Nee, dit is geen typisch Amerikaanse doorsnee familie. De allesbehalve beminnelijke Bundy’s doen een poging om hun miserabele bestaan in de Amerikaanse middenklasse zo goed mogelijk te overleven. Het eerste seizoen is nu verkrijgbaar op DVD, 2 discs in een prachtige digi-pack. Met bij de extra’s onder meer een unieke reunie in 2003 van de originele volledige cast. Ideaal voor een avondje, onderuitgezakt, voor de buis…..

Huiselijk geluk kreeg een geheel andere dimensie met de komst van de Bundy’s, Het complete eerste seizoen van Married with Children komt uit op DVD, met alle 13 hilarische afleveringen uit het succesvolle debuutseizoen. Al langer verkrijgbaar op DVD zijn de tien beste afleveringen van deze hitserie. (inclusief de verboden aflevering, die te schokkend voor TV was) Seizoen 2 zal snel volgen, in een prachtige digi-pack met 5 discs. Deze hitserie die alle taboes aan haar laars lapt, werd vaak bestempeld als ‘te scherp voor TV’. Maak opnieuw kennis met een club van sympathieke losers - de onverbeterlijke ‘platte’ Al (Ed O’Neill), zijn altijd om geld zeurende vrouw Peggy (Katey Sagal), de domme sexy tienerdochter Kelly (Christina Applegate), de hopeloos op seks gerichte zoon Bud (David Faustino) en de preutse buren Marcy en Steve (Amanda Bearse en David Garrison).

De serie werd van 1987 tot en met 1997 uitgezonden en was hiermee een van de langst lopende series. Elf jaar lang lag Al grotendeels onderuitgezakt op de bank en heeft Peggy de beledigingen van haar man moeten doorstaan. Herleef de dagen van dit gezin...

Regisseur: Zane Buzby, Gerry Cohen, Amanda Bearse
Acteurs: Ed O'Neill (Little Giants, Wayne’s World, Of Mice and Men), Katey Sagal (Maid to Order, The Good Mother, Futurama), Christina Applegate (Don’t Tell Mom the Babysitter is Dead, The Sweetest Thing, The Grace Kelly Story), David Faustino (Perfect Harmony, Summer Girl), Amanda Bearse (Protocol, Fright Night), Ted McGinley (Happy Days, Love Boat, Wayne’s World)
Genre: Komedie

Extra op DVD:
• Documentaire: The Bundy’s Reunioin (43 min). In 2003 komt de volledige cast bij elkaar om samen herinneringen op te halen aan de succesvolle serie die elf jaar heeft gelopen.MARTIAL ARTS BOX

Release DVD KOOP: 9 september 2004

Samuel L. Jackson stelt voor: de 100 allerbeste gevechtscènes uit de filmgeschiedenis met exclusieve interviews van o.a. Bruce Lee en Jackie Chan

Synopsis:
Columbia TriStar Home Entertainment brengt een uniek document uit waarop meer dan 100 van de sterkste gevechtscènes uit heel de filmgeschiedenis samengebracht werden. Het is Samuel L. Jackson die in zijn typisch coole stijl als gastheer commentaar levert op de actieclips, dé Martial Arts klassiekers en interviews met de grootste legendes uit dit genre incusief Bruce Lee en Jackie Chan!

Maar er is meer. Deze “Art of Action” werd gebundeld met de beste Martial Arts films. Wie er nooit genoeg van krijgt kan een Martial Arts Box kopen met deze documentaire en de drie films Crouching Tiger Hidden Dragon, The One en The Medallion. Ofwel is het mogelijk een bundel te kopen met The Art of Action samen met één van deze titels!

Crouching Tiger, Hidden Dragon
Ang Lee is waarschijnlijk één van de gekendste Chinese regisseurs in Hollywood. Voor Crouching Tiger, Hidden Dragon kreeg hij zeer terecht de Oscar voor de ‘beste buitenlandse productie’, ‘beste cinematografie‘, ‘beste art direction’ en ‘beste originele partituur’. Hij serveert ons een avontuurlijk sprookje dat zich in het feodale China situeert met al zijn pracht en praal, maar vooral beladen met tal van mysteries en geheime krachten. De actie speelt zich af op het terrein van de gevechtskunsten, zoals Kung Fu, maar dan wel in de meest authentieke vorm van de grote meesters. Voor de speciale effecten deed Ang Lee een beroep op Woo-Ping Yuen die ook de Matrix voorzag van alle mogelijke visuele truukjes. Ook hier wordt er virtuoos door de lucht gezweefd, op muren gelopen of over daken gevlogen… Maar de sfeer is totaal verschillend en zelfs als Zen te bestempelen. Alles draait letterlijk en figuurlijk rond een magisch zwaard dat midden in de nacht wordt gestolen door een geheimzinnig personage. De vroegere eigenaar, een grootmeester en held, wil er meer van weten. De queeste naar het zwaard wordt doorweven met twee intense liefdesverhalen, waarin man en vrouw onvoorwaardelijk voor elkaar kiezen...
Een ideale mix van avontuur, actie, mysterie, liefde en prachtige decors of landschappen.

The One
Stel je voor dat je bestaat in verschillende parallelle werelden… In elk van deze werkelijkheden heeft je ego zijn eigen leven en voorbestemming. Ieder volgt zijn pad, goed of slecht… Maar wat gebeurt er wanneer één van deze ego’s de macht wil grijpen? Dat is het verhaal van Jet Li in The One.
Hij gaat op zoek naar al zijn dubbelgangers om ze één voor één uit te schakelen en alle krachten in zichzelf te verzamelen. Hij is dus zowel jager als prooi in deze innoverende science-fiction thriller. De actiestroom is niet te stuiten en de special effects volgen elkaar zo snel op dat het een visueel festijn is. Deze futuristische gevechtsfilm is Jet Li op het lijf geschreven. Hij speelt vele rollen en blijft zichzelf. Na zijn overdonderend succes in Azië heeft hij nu Hollywood definitief in zijn greep!
Adrenalineliefhebbers plezier verzekerd!

The Medallion
Jackie Chan is niet klein te krijgen, en verrijst als het ware in The Medallion voorzien van bovennatuurlijke krachten!
Een oude Chinese Medaillon met geheime krachten is verdwenen samen met de jongen die er over moest waken. Superster Jackie Chan zal alias Hong Kong detective Eddie Yang in actie schieten samen met zijn knappe Interpolcollega Nicole (Claire Forlani) en agent Watson (Lee Evans). Terwijl Yang met behulp van zijn Oosterse gevechtskunsten de jongen wil redden uit de handen van de slechterik Snakehead, verongelukt hij. De Medallon zorgt er echter voor dat Eddie weer tot leven komt en ditmaal voorzien van bovennatuurlijke krachten.
Zo kan hij als een superman voorkomen dat Snakehead zijn boosardige plannen uitvoert. Jackie Chan staat nog altijd even sterk op het scherm en overweldigt met zijn martial arts en zijn onweerstaanbare humor. Wervelende actie, gecombineerd met spetterende special effects, aantrekkelijk kickboxing vrouwelijk schoon en een flinke dosis humor!

Genre: Actie

Extra op DVD:
Crouching Tiger, Hidden Dragon:
• Internationale trailer en bioscooptrailer
• Promotionele trailer voor Vertical Limit en Not One Less
• Geanimeerde menu's
• Gesprek met Michelle Yeoh
• The Making of
• Fotogalerij
• Begeleidende filmcommentaar van de regisseur en producer
• Filmografieën van Ang Lee (regisseur), James Schamus, Chow Yun-Fat, Michelle Yeoh, Chang Chen, Zhang Ziyi
• Weblink www.crouchingtiger.com

The One:
• Documentaire: "Jet Li is The One"
• Documentaire: "Creating The One"
• Documentaire: "Face"
• Documentaire: "Verschillende gezichten van Jet Li"
• Commentaar tijdens de film van de regisseur
• Promotietrailers
• Bioscooptrailer
• Animatie vergelijking
• Filmografieën van cast en crew
• DVD-Rom

The Medallion:
• Audiocommentaar van producent Bill Borden en editor Don Brochu
• 15 verwijderde scènes
• Promotietrailers: Alien Hunter, S.W.A.T., Vampire Hunters en Welcome to the JungleONCE UPON A TIME IN MEXICO

Release DVD KOOP: 9 september 2004

Het derde hoofdstuk van de Desperado-legende van Robert Rodriguez. Met Antonio Banderas, Salma Hayek, Johnny Depp, Enrique Iglesias, Willem Dafoe en Mickey Rourke. Een sublieme mix van bloederige actiescènes en sterk acteurtalent!

Synopsis:
Cultregisseur Robert Rodriguez stelt het laatste hoofdstuk voor van zijn Desperado-trilogie Once upon a Time in Mexico. Het is een gruwelijk sprookje over bloedwraak, een vervolg op Desperado, waarin we kennis maakten met Antonio Bandera’s vuurspuwende gitaar en zijn oogverblindende geliefde Salma Hayek. Het verhaal is in deze spetterende film minder belangrijk dan de actie. De kogels vliegen in het rond, de slachtoffers worden eerst nog enkele meters door de lucht geslingerd, alvorens in het zand te bijten. Robert Rodriguez is een persoonlijke vriend van Quentin Tarrantino en deze vriendschap heeft een invloed op de films van Rodriguez. Maar in Once upon a Time in Mexico, zijn het daarenboven ijzersterke acteurs die deze actiescènes tot bijzonder boeiende cinema verheffen. Antonio Banderas is nog altijd El Mariachi die uit wraak op de moord op zijn vrouw (Salma Hayek) en zijn dochtertje, bereid gevonden wordt een staatsgreep te verijdelen. Hij wordt hiervoor benaderd door de excentrieke CIA-agent Sands, een uitermate schitterende Johnny Depp. Andere karakter filmsterren zoals Willem Dafoe en Mickey Rourke zorgen voor extra pit in de bijrollen. En dan is er nog Enrique Iglesias als de broer van El!
Een voltreffer voor wie houdt van sterke actie zonder moraliserende bijsmaak. Op de extra’s zien we hoe Rodriguez werkelijk alle onderdelen van zijn film zelf in handen houdt; in zijn home-studio ontwikkelt hij zelf de muziek en verzorgt alles tot in de kleinste details.
Naast de single disc van Once upon a Time in Mexico brengt Columbia TriStar een Limited Edition uit in een mooie slipcase met handtekening van Rodriguez en een zeer exclusieve fotoset. Daarnaast is er ook een trilogiebox verkrijgbaar met El Mariachi, Desperado én Once upon a time in Mexico!

Regisseur: Robert Rodriguez (El Mariachi, Desperado, The Faculty, From Dusk Till Dawn, Spy Kids 1-2 en 3)
Acteurs: Antonio Banderas (El Mariachi, Desperado, Assassins, Mask of Zorro, Evita, Spy Kids 1-2-3), Johnny Depp (Secret Window, Pirates of the Caribbean, Chocolat, Sleepy Hollow, From Hell), Salma Hayek (Desperado, From Dusk Till Dawn, Wild Wild West, Traffic, The Faculty)
Genre: Actie, misdaad
Duur: Ongev. 98 minuten

Verschillende DVD versies:
• Limited edition met speciale slipcase met 5 exclusieve foto's + handtekening Rodriguez
• Single disc
• Box: trilogie: El Mariachi, Desperado, Once upon a time in Mexico

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van regisseur Robert Rodriguez
• DVD-Rom funcies: "De Lotteria" en "Tiro al Blanco - galerie van schietpartijen"
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar
• Documentaires: "Ten Minute Flick School", "Inside Troublemaker Studios", "Film is Dead: een gesprek met Robert Rodruguez", "De ontwikkeling van het karakter El Mariachi", "The Good, The Bad and the Bloody" en "Ten -- Minute Cooking School"
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers: El Mariachi, Desperado en Mask of ZorroCOLUMBIA TRISTAR START DE COLUMBIA CLASSICS COLLECTION
Klassieke titels gepresenteerd in hun allermooiste vorm

Columbia TriStar Home Entertainment start vanaf september met het “Columbia Classics Collection” – label. Op regelmatige basis wordt echte klassiekers onder dit label uitgebracht. De DVD’s die onder dit label uitkomen, zijn zeer luxe verpakt en bevatten fotosets, dikkere booklets met productie aantekeningen en zeldzame filmcells. De eerste klassieker Das Boot is vanaf 23 september verkrijgbaar. Overige titels die voor een release in de Classics Collection gepland staan, zijn Easy Rider, Lawrence of Arabia en Taxi Driver.

DAS BOOT

Release DVD KOOP: 23 september 2004

Classics LOGO
Een klassieker om letterlijk U tegen te zeggen : één van de meest intense oorlogsfilms ooit, over het leven aan boord van een Duitse U-96 duikboot. Deze The Original Uncut Version SE levert zes uur spanning en claustrofobie!

Synopsis:
Over de tweede wereldoorlog werden er niet veel films gemaakt vanuit het standpunt van de Duitsers. Das Boot, is hierop een meesterlijke uitzondering waarin regisseur Wolfgang Petersen op bijzonder realistische wijze het leven tekent van Duitse mariniers in één van de beruchte U-duikboten. Zij moesten in de Atlantische Oceaan Britse koopvaardijschepen tot zinken brengen. Tegelijkertijd werd er om de haverklap een gevaarlijk kat en muisspel gespeeld met de “vijandelijke” torpedojagers. Gevangen in een “blikken doos” moesten deze elitetroepen soms urenlang muisstil blijven zodat de vijand geen geluid via de sonar kon opvangen. Het claustrofobisch gevoel dat hiermee gepaard gaat wordt optimaal weergegeven zodat de kijker zelf amper adem durft te nemen. Zo lang de boot onder water moest blijven, blijft ook de camera in die benauwende ruimte van “das boot”... De fenomenale vertolkingen van o.m. Jürgen Prochnow als de vastberaden kapitein, maken van het geheel een meesterwerk!
Deze Original Uncut Version SE DVD van Das Boot betreft de originele, nooit eerder uitgebrachte 6 uur durende serie van Das Boot. De versie werd als mini-serie gemaakt voor BBC televisie en wordt nu voor het eerst als film gepresenteerd. Hiermee is het verhaal van Das Boot is voor het eerst als volledig ongesneden versie op dvd uitgebracht. Regisseur Wolfgang Petersen (o.a. Troy) verkreeg van de BBC de benodigde financiële middelen om zijn film af te ronden. Bijzonder aan deze Columbia Classics Collection is de luxe-presentatie van de DVD en de bijhorende collector’s items: een fotoset, een extra dik boekje met bijzondere info en een nota van de regisseur.
Das Boot heeft in 1982, 6 Oscars nominaties behaald!

Regisseur: Wolfgang Petersen (Air Force One, Outbreak)
Acteurs: Jürgen Prochnow (A Dry white Season, The English Patient, The Replacement Killers), Herbert Grönemeyer (Spring Symphony)
Genre: Oorlog, drama
Duur: Ongev. 199 minuten

Extra op DVD
• Persoonlijke notitie van de regisseur Wolfgang Petersen
• Exclusieve fotoset met originele lobby afbeeldingen
• Booklet met het volledige verhaal over het filmen van Das Boot
• Making of
• Promotietrailers: Das Boot: The Director's Cut, Black Hawk Down, The Bridge on the River Kwai en In the Line of FireCOLUMBIA TRISTAR HOME ENTERTAINMENT START MET ANIME ESSENTIALS LABEL

Columbia TriStar Home Entertainment introduceert in september het label “Anime Essentials”. Onder dit label zal CTHE in de komende jaren meerdere grote Anime titels uitbrengen. Op de planning staan onder andere Steamboy, Tokyo Godfathers en een re-issue van de klassieker Metropolis. De liefhebber van Japanse animatiefilms kan heel wat verwachten bij de aankoop van een Essential Anime film: extra’s zoals gelimiteerde collector’s cards en uitgebreide booklets en een DVD in een luxe verpakking. De eerste release Memories is vanaf 6 september verkrijgbaar.

De films die tot de categorie ‘anime’ behoren zijn de Japanse animatiefilms. Anime is de filmversie van de manga’s (stripverhalen) die sinds de 50’er jaren zeer succesvol zijn in Japan. Deze strips werden aanvankelijk in Japan op tv uitgezonden als animatiefilm en later als film uitgebracht. Inmiddels worden ook verhaallijnen geschreven die met groot succes rechtstreeks als anime worden verfilmd. Een van de toekomstige releases onder het label, Steamboy had zelfs een budget van $ 20.000.000. Successen als Spirited Away en The Animatrix gaven het genre in Europa een groter publiek in zowel bioscoop als op DVD. Recentelijk betuigde Quentin Tarrantino nog een hommage aan het genre door een lang segment van Kill Bill in anime stijl op te nemen. Allemaal tekenen van een groeiende interesse in Anime.

MEMORIES

Release DVD KOOP: 23 september 2004

ESSENTIAL ANIME LOGO
Een niet te missen event voor anime-fans: Memories verzamelt drie verhalen van de hand van de grootmeester Katsuhiro Otomo

Synopsis:
Drie verbazingwekkende verhalen worden op deze unieke Anime-DVD bij elkaar gebracht. Het is een bijzonder geheel, met bijhorende soms bizarre muziek, een karakteristieke verhaaltrend en vooral een talentrijke tekenstijl. Elk onderdeel is vernieuwend in zijn genre.
Magnetic Rose van Koji Korimoto grijpt terug naar een korte manga van Otomo. Het gaat over twee ruimtevaarders die een noodsignaal volgen en terecht komen in een prachtige wereld die ontspruit uit het geheugen van een vrouw.
In Stink Bomb van Tensau Okamura, wordt een jonge scheikundige per ongeluk veranderd in een biologisch wapen dat rechtstreeks op Tokyo afgevuurd wordt.
Tenslotte tekent Otomos Cannon Fodder het leven in een stad die haar bestaansrecht te danken heeft aan het continu afvuren van kannonballen op een ongekende vijand!
Kenners zullen hun manga-vingers aflikken...

Regisseur: Katsuhiro Otomo
Genre: Anime

Extra op DVD:
• Making of "Memories of Memories"
• Trailers: Osamu Tezuka's Metropolis, Roughnecks: Starship Troopers Chronicles en SteamboySTARSKY & HUTCH SEIZOEN 2

Release DVD KOOP: 23 september 2004

Gedurfd, dynamisch en hilarisch

Synopsis:
Na de verschijning van seizoen 1 op DVD in april van Starsky and Hutch, is nu ook het tweede seizoen van deze klassieker verkrijgbaar. Bovendien komen de verschillende afleveringen van Seizoen 1 ook uit op 5 losse discs. Onmisbaar in de collectie van de echte liefhebber van politieseries. Om helemaal in de jaren ‘70 sfeer te blijven, zijn onder de extra’s een reeks originele TV-commercials te bewonderen...
Een jaren ’70 revival is niet volledig zonder een van de meeste vermaarde politieduo’s van weleer: Starsky & Hutch. De serie debuteerde in 1975 en werd tot en met 1979 uitgezonden. De populariteit van Paul Michael Glaser en David Soul was enorm midden jaren ’70, het prototype van het begrip ‘stoere’ jongens. Vergeten zijn we dit vermaarde duo anno 2004 nog lang niet. Starsky and Hutch is een ware hommage aan het begrip ‘beste vrienden’...
Het eerste seizoen kwam eerder dit jaar in april al uit en nu is ook het tweede seizoen van de originele serie verkrijgbaar op DVD. Ook zijn de verschillende afleveringen van het eerste seizoen uitgebracht op 5 losse discs.

Regisseur: David Horiuchi
Acteurs: Paul Michael Glaser (Two Cops, Something's Gotta Give), David Soul (Two Cops, Tides of War)
Genre: Actie, politieserie
Duur: Ongev. 1200 minuten

Extra op DVD:
• Origineel Tv-promotiemateriaal, gepresenteerd door Paul Michael Glaser
• Bonus previews