:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2004
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2004
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2004-10-07 - Geplaatst door: Werner
SUPERBIT DVDS

Columbia Tristar breidt zijn Superbit DVD-collectie uit met:
Black Hawk Down, The Missing, Once Upon a Time in Mexico (aka Desperado 2), S.W.A.T.
vanaf 28 oktober in de winkel

Nog eerst even ter herinnering: een Superbit DVD is een DVD waarbij met een digitaal encoderingssysteem de beeldkwaliteit geoptimaliseerd wordt en de keuze geboden wordt tussen DTS, DS of 5.1 Dolby Digital geluid. Dit nieuwe procédé werd ontwikkeld door een groep hightech ingenieurs van de Sony Digital Studio’s en bezorgt zelfs de meest veeleisende homevideoconsument een onvergetelijke ervaring. Door het verwijderen van de extra’s die een normale DVD meestal biedt, komt er ruimte vrij op het schijfje. Deze ruimte wordt gebruikt om dubbel zoveel bits te encoderen waardoor de kwaliteit van beeld en geluid nog verbetert.

Deze Superbit DVD’s zijn compatibel met alle DVD-spelers. Wat het geluid betreft, kan men kiezen tussen de originele Engelse versie DTS of Dolby Surround.

Wie het neusje van de zalm wil en een film thuis wil bekijken die zo dicht mogelijk bij de masterversie staat, zal kiezen voor de Superbit. De verpakking oogt futuristisch met een zilverkleurig hoesje… alles ademt een high quality en hightech sfeer uit.

Wie nog meer info wil kan terecht op de officiële Superbitsite: www.superbitdvd.comMUST HAVE DVD'S
Verrassende titels in MUST HAVE DVD COLLECTIE november van Columbia Tristar Home Entertainment - Top DVD's voor een zeer aantrekkelijke prijs

Met nog eens tien toptitels breidt Columbia TriStar Home Entertainment in november haar Must Have DVD collectie uit. Deze collectie, reeds bestaande uit 100 basistitels, wordt vijf keer per jaar uitgebreid met tien nieuwe titels. Met klinkende namen als Trapped, Stuart Little 2, My Best Friends Wedding en Identity wordt de collectie opnieuw versterkt. De scherpe prijs stelt de consument in staat zijn privé-collectie behoorlijk uit te breiden met kwalitatief goede titels. De overige uitbreidingen staan gepland in januari en maart.

Must Have DVD is onderdeel van het Mid-price DVD segment van Columbia TriStar Home Entertainment. Alle titels uit de Must Have DVD collectie zijn kwalitatieve DVD’s met sterke cast en een groot commercieel potentieel.

Releases Must Have DVD November 2004:
• The Foreigner
• Wild Things 2
• Trapped
• Stuart Little 2
• Sniper 2
• Snatch
• My Best Friends Wedding
• The Medallion
• Identity
• Black Mask 250 FIRST DATES (aka 50 FIRST KISSES)
Release DVD KOOP: 4 november 2004
Release DVD HUUR: 2 november 2004

Adam Sandler en Drew Barrymore in een charmante romantische komedie

Synopsis
Regisseur Peter Segal en komiek Adam Sandler hebben de handen opnieuw in elkaar geslagen om ons met 50 First Dates een charmante romantische komedie te leveren. Voeg hier snel aan toe dat aan de zijde van Adam Sandler niemand minder speelt dan de aantrekkelijke Drew Barrymore, en je DVD-avond kan met deze ontspannende film niet meer stuk. De chemie tussen deze twee hoofdacteurs werkt zo aanstekelijk dat ze zelfs de MTV Movie Award 2004 kregen voor het beste on-screen team! Er is ook nog een leuke bijrol weggelegd voor Sean Astin, hobbit Sam uit Lord of the Rings: hij verrast met een schitterend lispelende persiflage op de Amerikaanse surfer-macho.

Het verhaal speelt zich immers af op het idyllische Hawaï, waar Henry Roth (Adam Sandler) gedurende de dag bioloog is in een Sealife Center, en ’s avonds verdwaalde toeristes versierd. Tot hij op een mooie ochtend in een plaatselijke bar, het meisje van zijn dromen ontmoet. Lucy Whitmore (uiteraard Drew Barrymore), zit er dromerig kastelen te bouwen met haar ontbijtwafels. Het klikt vrij snel en ze spreken min of meer af elkaar ’s anderendaags weer te zien. Henry is in z’n nopjes tot hij tot zijn verbazing ontdekt dat Lucy hem na 24 uur al helemaal niet meer herkent! Lucy heeft geen kort geheugen meer: na een zwaar auto-ongeluk werden haar hersens zodanig beschadigd dat ze na een nachtje slapen alles is vergeten wat er zich voordien voordeed! Haar familie probeert dag na dag opnieuw hetzelfde scenario af te spelen, maar wanneer ze haar uitleggen wat er werkelijk aan de hand is, is ze dat de dag daarna, oeps, weer vergeten! Voor Henry zit er niets anders op dan zijn geliefde iedere keer weer te verleiden, elke dag een beetje meer! Wouldn’t it be nice????

Regisseur: Peter Segal (Anger Management, Nutty Professor II: The Klumps)
Acteurs: Adam Sandler (Anger Management, Mr. Deeds, Punch-Drunk Love, 8 Crazy Nights), Drew Barrymore (Charlie’s Angels 1 & 2, Duplex, The Wedding Singer, Scream), Sean Astin (The Lord of the Rings 1, 2 & 3, The War Of the Roses), Dan Aykroyd (Unconditional Love, Evolution, Pearl Harbor, Loser)
Genre: Romantische komedie
Duur: Ongev. 99 minuten

Extra op DVD:
• Bloopers
• Audiocommentaar van regisseur Peter Segal en actrice Drew Barrymore
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar
• Documentaires: "Comedy Central Reel Comedy" en "Talkin’ Pedgin"
• Filmografieën van cast en crew
• Making of "The Dating Scene"
• Videoclips: "Hold Me Now" van Wayne Wonder, "Amber ‘live’ en Love Song" van 311
• Trailer van Adam Sandler’s nieuwe album
• Trailers: 50 First Dates, 13 Going 30, Christmas with the Kranks, Envy, Mona Lisa Smile en Spider-Man 2SEINFELD
Release DVD KOOP: 4 november 2004
Release DVD HUUR: 2 november 2004

De beste comedyserie aller tijden nu eindelijk op DVD.

Synopsis
"Yadayada", "The Soup Nazi", "Close Talker" en "Double Dipper", voor de gewone mens lijkt het geheimtaal, maar de echte Seinfeld-fan herkent vast enkele van de bijzondere kreten die de serie rijk is. Deze comedyserie was op onze Belgische zenders weinig te zien, maar kende wereldwijd een enorm succes. Vanaf 4 november wordt deze unieke en grensverleggende TV-show op DVD uitgebracht. De 2 volumes met de eerste drie seizoenen (8 discs) staan bomvol exclusieve extra’s die grotendeels speciaal voor deze DVD zijn vervaardigd zoals interviews met de cast en de producenten, exclusieve stand-up beelden en Kramer vs Kramer.

Seinfeld maakte al snel naam als stand-up comedian, maar het grote publiek lag pas aan zijn voeten toen hij een televisieserie begon met zijn eigen naam. Amerikaanse kijkers moesten even wennen aan de bizarre humor, zo'n tv-show had nog nooit iemand gezien! Jerry Seinfeld behandelde de meest zinloze details van het dagelijks leven als grote onderwerpen en hield de kijkers een spiegel voor. Discussies over de positie van knopen op het overhemd en een urenlang gevecht om een fraaie parkeerplek hielden de hoofdrolspelers een hele aflevering bezig.

Jerry Seinfeld stopte zijn comedyserie op het hoogtepunt, iets waarin weinig entertainment-grootheden hem voorgingen. De 'show about nothing' was negen seizoenen lang een heerlijke bron van herkenning van fans wereldwijd. Na de grote finale, een van de best bekeken tv-programma's aller tijden, hield Jerry het voor gezien, ondanks de astronomische bedragen die hem geboden werden voor een nieuw seizoen. De fans moesten het doen met herhalingen en herinneringen.

Maar vanaf 4 november kunnen ook wij ons hart ophalen en de onvergetelijke humor van Seinfeld ontdekken. De eerste drie seizoenen van de serie verschijnen in speciale DVD boxen en ze staan bomvol extra's. Een onmisbaar verzamelobject voor iedereen die houdt van lachen en één van de grootste komieken van onze tijd wil leren kennen. De twee Volumes met de eerste drie seizoenen hebben in totaal zo'n 24 uur aan extra's, waaronder deleted scenes, bloopers, documentaires, audio-commentaar, tv-optredens en allerlei wetenswaardigheden en zeldzame beelden waar de fan van zal smullen. Bovendien zijn alle afleveringen met de nieuwste technieken geremastered in High Definition voor de beste beeld- en geluidskwaliteit. De Seinfeld-afleveringen zagen er nog nooit zo mooi uit.

Producent: Larry David
Acteurs: Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards, Jason Alexander
Genre: Comedie

Volume 1:
Seizoen 1 en 2
In totaal 18 afleveringen
Box met 4 DVD’s
Release: 4 november

Extra’s:
• "Not That There’s Anything Wrong With That" – Bloopers
• "Yada Yada Yada" – Audiocommentaar van cast en crew bij een aantal afleveringen
• "In the Vault" – Verwijderde scènes, waaronder niet gebruikt stand-up materiaal
• "Nothing About Nothing" – speciale ondertiteling met feitjes over Seinfeld
• "Inside Looks" – making of van verschillende afleveringen
• Introducties bij 2 afleveringen door Jerry Seinfeld en Julia Louis-Dreyfus
• "Jerry Seinfeld at the Tonight Show" – 6 mei 1981 en 30 mei 1990
• "Michael Richards at the Tonight Show" – 2 maart 1989
• "How it All Began" – Making of
• Fotogalerij
• TV-spotjes gesponsord door Vandelay Industries

Volume 2:
Seizoen 3
In totaal 22 afleveringen
Box met 4 DVD’s
Release: 4 november

Extra’s:
• "Not That There’s Anything Wrong With That" – Bloopers
• "Yada Yada Yada" – Audiocommentaar van cast en crew bij een aantal afleveringen
• "In the Vault" – Verwijderde scènes, waaronder niet gebruikt stand-up materiaal
• "Nothing About Nothing" – speciale ondertiteling met feitjes over Seinfeld
• "Inside Looks" – making of van verschillende afleveringen
• Introducties bij 2 afleveringen door Jerry Seinfeld
• "Kramer vs. Kramer" – Making of the character ‘Kramer’
• Fotogalerij
• TV-spotjes gesponsord door Vandelay IndustriesTAXI DRIVER
Release DVD KOOP: 4 november 2004

Robert De Niro’s prestatie en de regie van Martin Scorsese maken van Taxi Driver één van de belangrijkste films van de jaren ’70... tijdloos beroerend. Een klassieker die elke filmfan op DVD moet hebben. Nu exclusief luxe uitgegeven in de Classics Collection.

Columbia TriStar Home Entertainment startte vanaf september met het "Columbia Classics Collection"– label. Op regelmatige basis worden echte klassiekers onder dit label uitgebracht. De DVD’s die onder dit label uitkomen, zijn zeer luxe verpakt en bevatten fotosets, dikkere booklets met productie aantekeningen en zeldzame filmcells. De tweede klassieker Taxi Driver is vanaf 4 november verkrijgbaar. Overige titels die voor een release in de Classics Collection gepland staan, zijn Easy Rider en Lawrence of Arabia.

Synopsis
Taxi Driver lokte bij zijn release hevige controverses uit: de film kreeg in Amerika censuur problemen, waarbij sommige geweldscènes beschreven werden als "even bloederig als Clockwork Orange en Straw Dogs". Bovendien was er luid protest omwille van de vertolking van de rol van prostituee door een 13 jarige actrice (Jodie Foster). Toch won de film in 1976 de prijs voor de Beste Film op het Filmfestival van Cannes en ontving Oscarnominaties voor Beste Film, Beste Acteur en Beste Actrice in Bijrol. Deze klassieker wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende films uit de filmgeschiedenis en als een wild, bruut en ongelooflijk briljant meesterwerk. De film zal altijd een klassieker blijven met een Amerikaanse cineastische kracht, die torenhoog boven de anderen uitsteekt. Martin Scorsese vormt een team met één van de meest intense acteurs van die tijd om een meesterwerk van stedelijke vervreemding te creëeren. Paul Schrader’s magnifieke script schildert een portret van eenzaamheid in één van de grootste steden van de wereld.

Een mentaal onstabiele Viëtnamveteraan werkt als taxichaffeur in New York, waar de decadentie en smerigheid zijn drang naar geweld voedt. Travis (Robert De Niro) heeft nergens in de film een betekenisvolle relatie met een van de andere personages en is de meest hopeloze eenzaat, ooit gezien in een film. Deze film zal eeuwig voortleven als een universeel, steeds relevant onderzoek naar de werking van de vervreemde geest. Het verhaal eindigt niet wanneer de credits van het scherm rollen. We weten dat Travis opnieuw zal doordraaien. Maar het verhaal eindigt ook niet met Travis: het leeft vandaag verder in de steden en de scholen. Het is een film over de brutale kracht van een misnoegde geest. Een klassieker die elke filmfan op DVD moet hebben. Nu exclusief luxe uitgegeven in de Classics Collection.

Regisseur: Martin Scorsese
Acteurs: Robert De Niro (The Godfather, Godsend, Meet The Parents), Jodie Foster (Contact, Nell, Anna and the King), Albert Brooks (Mother, Defending Your Life,
My Big Fat Greek Wedding
)
Genre: Drama, Thriller

Extra op DVD:
• Trailer
• Documentaire "Achter de schermen en intervieuws met cast en crew" (70 min)
• Fotogalerie met audiocommentaar
• Originele interactieve screenplay voor vergelijk tijdens de film
• Storyboard vergelijkingen
• Verschillende promotiecampagnes
• Filmografieën van Robert De Niro, Jodie Foster en regisseur Martin ScorseseMETROPOLIS
Release DVD KOOP: 4 november 2004

Een unieke Japanse anime, een meesterwerk met als achtergrond een indrukwekkende futuristische stad, waar robots en mensen aparte functies hebben.

Columbia TriStar Home Entertainment introduceerde in september het label "Anime Essentials". Onder dit label zal CTHE in de komende jaren meerdere grote Anime-titels uitbrengen. De liefhebber van Japanse animatiefilms kan heel wat verwachten bij de aankoop van een Essential Anime film: extra’s zoals gelimiteerde collector’s cards en uitgebreide booklets en een DVD in een luxe verpakking. De derde release Metropolis is vanaf 4 november verkrijgbaar.

Synopsis
België heeft altijd al iets met stripverhalen gehad. Maar ook Japan heeft een enorme traditie met de mangastrip. Osamu Tezuka is de vader van deze animatietechniek. Op het einde van de jaren 40 creëerde hij de strip Metropolis, die uitgroeide tot een klassieker.

Het is op basis van dit futuristisch verhaal dat twee bekende namen uit de actuele Japanse animatiewereld Katsuhiro Otomo (scenario) en Rin tarô (regie) de unieke tekenfilm Metropolis maakten. Het werd de openingsfilm van het Internationaal Festival van de Animatiefilm in 2002, en wordt algemeen beschouwd als een nieuw hoogtepunt. Zelfs James Cameron (Terminator, Titanic) was vol lof over de spectaculaire versmelting van digitale technologie met traditionele tekenfiguren. Het is een meesterwerk met als achtergrond een indrukwekkende futuristische stad, met prachtige gebouwen waar robots en mensen aparte functies hebben. Het verhaal is daarenboven krachtig, mysterieus en profetisch: zal de wetenschappelijke vooruitgang ten dienst zijn van de mens, of wordt alles gemechaniseerd zonder rekening te houden met de warmte van het leven... Een niet te missen visueel feest.

De films die tot de categorie ‘anime’ behoren zijn Japanse animatiefilms. Anime is de filmversie van de manga’s (stripverhalen) die sinds de 50’er jaren zeer succesvol zijn in Japan. Deze strips werden aanvankelijk in Japan op tv uitgezonden als animatiefilm en later als film uitgebracht.

Regisseur: Rin Tarö
Acteurs: Yuka Imoto, Kei Kobayashi, Kouki Okada, Jamieson Price
Genre: Animatie
Duur: Ongev. 108 minuten

Extra op DVD:
• Bioscooptrailer
• Promotrailers: Final Fantasy en Roughnecks 2
• Documentaire: Interview met de filmmakers
• Documentaire: The making of Metropolis
• Documentaire: "Twee animatie vergelijkingen"
• Fotogalerie: ongeveer 100 menu pages
• Stripboek: De geschiedenis van Metropolis
• Filmografieën van Osamu Tezuka en Rin Tarô (regisseur)